-->

Pozamanterija / Pribor Za Šivaće Mašine / Sewing Accessories


Uvidom u pretragu, primijetio sam često postavljanje pitanja, šta je to pozamanterije, kako i gdje kupiti pribor za šivenje, pozamanterija prodaja..itd
Pa da pokušamo definirati pojam "pozamanterija";
Pozamanterija je sav mogući i "nemogući" pribor vezan za šivenje i krojenje i sve što je vezano za tekstilnu industriju. Ja ću u nastavku nabrojati dio pozamanterije i pribora za šivanje da bi ste dobili bolji uvid:

U pozamanteriju spadaju:trake,s aten trakice, razne čipke (sinteticke, pamučne, papirne), to su konci za pletenje (vuna-vunica), konac za šivenje, kukicenje, vez-vezenje, sinonim za pozamanteriju je "dugme-gumb",ima ih raznih (metalna, plasticna, modna dugmad itd)
U pozamanteriji se kupuje repromaterijal i sitni pribor za šivenje: igle za šivenje svih vrsta, pribadače.špenagle, patent zatvarači-rajfeslusi, trake za zavjese.
Kvalitetno snadbjevene radnje pozamanterije imaju i šljokice, perlice, ukrasne cirkone, reteks papirni i tekstilni, metalik konce za vez, nitne, drikeri, repromaterijal za kožnu galanteriju (kopče, toke, šnale).


Tu su svakako i pribor za šivenje i alati; prese za drikere i nitne, ringle za vezivanje kamionskih cerada, sve vrste noževa za rezanje (makaze električe i ruče), parne pegle, dijelovi i repromaterijal za parna postrojenja, ulje za podmazivanje šivaćih mašina. ozamanterija šivenje: pribor za pačvork, kreda za signiranje tekstila, krojačka lutka-e, lenjiri, krivuljari, radni stolovi, pincete za uvlačenje konca, 3d folija, čoha-čoja za vez, netkani materijali za mašinski vez, čičak trake, paspul aparati, dijelovi za industrijske i kućne šivaće mašine, sve vrste špage, aplikacije,etikete....itd itd. U planu je da Masinski Kutak uspodtavi OnLine pozamanteriju, vidjet će mo da li će to biti moguće....

5 comments:

  1. Anonymous24.6.15

    Preporučila bih odličnu trgovinu pozamanterije u ***************************,stvarno imaju gotovo pa sve gore nabrojano

    ReplyDelete
  2. Anonymous24.6.15

    A gde ima dobra pozamanterija u Beograd-hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odgovor na prva dva pitanja: Besplatne reklame nisu dozvoljene i nikada ih nećemo objavljivati. Sve ovo radimo za mizerne pare i još samo da "lijepimo" besplatne reklame, onaj ko plati može, besplatno NE.!

      Delete
  3. Anonymous11.4.18

    Šta je to Dodatni pribor za šivaće mašine? Je li to pozamanterija? zahvaljujem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naravno, kompletan dodatni pribor i sve što se koristi kod šivenja se kratko zove "pozamanterija", recimo: špulnice, stopice, flizelin, konac, igle, ukrasne trakice, gumice, gurtne,dugmad, flizelin, spengle, rajfeslusi na metar....itd itd

      Delete

SEARCH