-->

Kako Kupiti Polovnu Šivaću Mašinu





Nastavak sa teme:

Polovne ili nove šivaće mašine prodaja (na prodaju) : OVDJE

Srodne i povezane teme : Izbor šivaće mašine

26 comments:

  1. Da pokušam razjasniti ovu situaciju:
    Pojedine teme su više interesantne Posjetiocima,samim tim,te teme imaju dosta pitanja i komentara,da bi se izbjeglo skrolanje texta u nedogled moramo ih"presjeći"i nastaviti na drugoj stranici pod sličnim naslovom.
    Nadam se da je ovo jasno :)...Srdačan Pozdrav

    ReplyDelete
  2. Anonymous30.4.16

    Mislim ako ljudi kupuju polovne mašine,treba da kupe kod Vas,koje su reparirane i provjerene.Govorim iz iskustva,jedan put sam tako kupila,pa još toliko platila majstoru da je popravi i na kraju bacila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Kupovina polovne šivaće mašine od provjerenog majstora je svakakao daleko sigurnija,pošto su kod nas na jugoistoku Evrope čudna vremena ima ih dosta koji sami sebi daju prefix"majstor"a u mnogim slučajevima to nije ni"m"od majstora.
      PS.Gornji komentar je od naše stalne i redovne čitateljke sa Islanda,Poštovanje Gospođo Bosiljka :)

      Delete
  3. Anonymous6.5.16

    Poštovani,
    nakon godine dana šivanja torbi od skaja i to iz hobija što sebi,što za poklon na "kućnoj" mašini odlučila sam se za kupnju industrijske mašine. "Sirota" se mučila i još se mučim uz neke trikove(mazanje skaja kremom) i šiva više slojeva, ali to definitivno nije to.Moje su se ambicije malo proširile pa mi treba i adekvatan alat za njihovo ostvarenje.Proučila sam savjete(više-manje) na vašem sajtu i mogu reći da sam tek zagrebala što se tiče znanja o njima.U oglasniku kod nas se nudi svašta,ali za oko su mi zapele sljedeće polovne mašine: PFAFF 1445, PFAFF 1245 i Juki DLN 415-4.Koja bi bila najbolja po Vašem mišljenju za šivanje torbi od skaja,a možda jednog dana i kože?
    Hvala unaprijed na odgovoru, Vaši savjeti su stvarno hvale vrijedni.
    Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kupovina polovne industrijske šivaće mašine;
      Pfaff 1445 i 1245 su veoma slične mašine,obje su sa trostrukim transportom što je odličan izbor kada je u pitanju šivenje torbi.
      Pfaff 1445 ima nešto bolje riješenu polugu za šivenje naprijed-nazad.Obadvije su dobre ali proba na licu mjesta obavezno,mašina mora da radi tiho i uglađeno,konac 30-40 sa iglom 110-120,obratite pažnju na kompletu mašinu,odmah se to vidi da li vrijedi čemu,nemojte se"zalijetati",bolje je još malo se"patite"ali kupite mašinu kako treba,što očuvanija to bolje.
      Bit će to velika promjena za vas,poželjno je reducirati brzinu ili ugraditi servo motor,što je bolja opcija.
      Juki 415-4 nije za vas.Pozzdraw

      Delete
  4. Anonymous9.5.16

    Je li bolje kupiti Bagat Ružu ili Višnju?

    ReplyDelete
  5. Anonymous19.8.16

    Imala bih pitanje za vas.Želim da kupim mašinu za šivenje i dvoumim se izmjeđu bagatove ruže i bernina activa 125s. S digitalnim mašinama nisam imala iskustva pa ne znam kakve su mogućnosti popravke u slučaju kvarova itd. dok za bagatove znam da su jako dobre mašine. Ako možete da mi date neku preporuku bila bih jako zahvalna. Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije jednostavno odgovoriti na takvo pitanje,za bilo koju da se opredijelite osnovno je da bude ispravna,koliko toliko očuvana.
      Prednost kod ruže je recimo održavanje,možete sami podmazivati dok je kod Bernine to je malo teže,ustvari,ne možete nikako,da bi se Bernina active 125 podmazala ona se mora potpuno otvoriti,kod Bernine možete održavati samo dio oko grajfera i iglenjače.
      Servis Bernine je znatno skuplji u odnosu na Bagat ali ne kvari se to baš tako često.

      Delete
    2. Anonymous19.8.16

      Koja je od ove dvije masine bolja kada je rijec o jacini i karakteristikama. Hvala puno.

      Delete
    3. To su dvije potpuno različite mašine,prednost za Berninu.Imate dosta toga na sajtu pa pogledajte.

      Delete
  6. Anonymous19.9.16

    Pozz,htela bih kupiti sivacu masinu Veritas NM1800,kakav je kvalitet i kakve ima mogucnosti,hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous20.9.16

      Originalna veritas šivaća mašina veoma sliči na bagat-ovu"ružu",
      veritas nm1800 mi ne izgleda"privlačno",to je neki plagijat,najvjerovatnije se radi o jeftinoj mašini,stoga nemojte očekivati ni neku kvalitetu.

      Delete
  7. Anonymous18.3.17

    pocetnik sam i kupila bih polovnu masinu. Pronasla sam neke dvije pa me zanima vase misljenje o njima kao i kakva je razlika izmedju ta dva modela. To su AEG nm791 i nm1800. Unaprijed hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja lično nisam ljubitelj šivaćih mašina koje proizvode firme za sve i svašta. AEG kompanija najviše proizvodi kućanske aparate ali između ostalog tu su i šivaće mašine. AEG jeste proizvodio jedno vrijeme i šivaće mašine ali danas na njihovom zvaničnom sajtu šivaćih mašina nema. Navedena dva modela su veoma slični a razlika je u broju programa, veliko je pitanje da li su to uopšte AEG mašine?, vama kao pocetniu savjetujem kupovinu ISPRAVNE šivaće mašine, ispravnost mašine je ključna kod pocetnika, ukoliko je mašina djelimično neispravna to može znatno otežati "polazničke muke" pa čak dovesti i do odustajanja od šivenja na mašini.
      Preporučujem za pogledati:

      KAKO SE SIJE NA MAŠINI - SAVJETI ZA POCETNIKE

      Delete
  8. Anonymous22.11.17

    Poštovani, čiitam vaše postove već dva dana i moram pohvaliti prvenstevno vaše znanje a i sam rad stranice. Ovako, krojačica sam po struci (31 godina mi je), šivam od djetinjstva aktualno i to uglavnom na bagatovoj višnji (ne sjecam se modela). Služila me je idlicno ali nije bila narocito "jaka" za pojedine materijale, što elastične, što finije i što tvrđe/deblje. Na praksi sam šivala uglavnom na industrijskim singer mašinama, što nakon toga mi niti jedna nije dovoljno dobra (razumljivo). Već mi goodinama nedostaje šivaća mašina, šijem na ruke što zahtjeva puno vremena a i neke stvari su mi draže strojno. Našla sam u svekrvinoj mokroj garaži slabo korištenu Bagat Jadranku 1, koja je od stajanja toliko zahrđala da se nije mogla pomaknuti, ormarić je strunuo itd. Nakon sat vremena "kupanja" u ulju da ju samo pokrenem, morala sam razmontirati ormarić te sagraditi novi. Remen je strunuo i pukao, imrpovizirala sam tanjom "plastičnom" špagom čije sam krajeve stalila i sljepila, problematiku po pitanju ormarića i remena sam riješila, mehanizam radi, očiščena je, "remen" funkcionira. Grajfer je bio lagano oštečen, pretpostavljam od udarca igle u njuega, lagano brusnim papirom izgladila i radi bez greške. Čunak je zahrđao i šarafić je nemoguće pomaknuti za zatezanje konca, što sam donekle i uspjela našavši neki drugi čunak. Zateznik za gornji konac je maloreći u čudnom stanju, koliko god da ga otpuštala konstantno je zategnut i nije mi jasno u čemu je stvar, pretpostavljam da feder unutra mi zagorčava život. Uglavnom da pređem na glavno pitanje, našla sam identicnu Bagat Jadranku 1, u daaaleko boljem stanju, slabo korištenu, sa svom opremom za 500 kn. A i razmatram novu Singer Heavy Dutty 4411 za 1700 kn. Po vašem stručnom mišljenju koja bi za mene bila bolja. Šijem konstanto nešto, uglavnom odjeću, želja mi je šiti i kapute ali i neke finije bluzice. Nije mi potrebno nikakva druga funkcija osim ravnog hoda. Htjela bih da je kvalitetna mašina s kojom ću imati minimalno problema (petljanje i nehvatanje konca što je kazna Bozja), s kojom mogu šiti sve i svašta. Hvala vam unaprijed, nadam se odgovoru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. WOW..Odakle da počnem :D
      Tu hrđavu "jadranku" bacite, niste trebali trošiti vrijeme na njenom osposobljavanju, ona nije vrijedna tog truda. Vama je potrebna bolja šivaća mašina, za vas ne bih preporučio ni tu očuvaniju "jadranku". Singer 4411 bi mogao biti solidan izbor, mada JA sam ljubitelj starijih kvalitetnijih šivaćih mašina, problem je naći takvu mašinu i kupovina "na sigurno". Najbolje je kupiti od nekog dobrog i poštenog majstora za šivaće mašine, nažalost takvi su danas prava rijetkost. Mašine koje imaju elektroničku komponentu imaju jaču probojnu moć igle. Pogledajte naš YouTube kanal, ima zanimljivih primjera šivaćih mašina.

      Delete
    2. Anonymous22.11.17

      Hvala lijepa na odgovoru, puno ste mi pomogli. I sama sam ljubitelj starijih mašina i u tome je problematika oko odluke. Što se majstora tiče ovdje u okolici Zagreba ih je vjerovali ili ne, jednako tesko naći kao i šivaću mašinu. Žao mi je što je ta struka toliko podcjenjena i takvi strojevi a i majstori zaista nisu dovoljno cjenjeni.
      Slobodno mi preporučite mašinu za koju smatrate da bi mi odgovarala i ja ću ju potražiti. Hvala

      Delete
    3. Na pitanje o konkretnim modelima,koje "Mašinaki Kutak" preporučuje za kupovinu, javno više ne objavljujemo. Mi smo suviše dugo radili sve besplatno, od skoro pojedini savjeti, odgovori i uputstva se naplaćuju. Osim toga, davanje i preporuka konkretnih modela samo pravimo besplatnu reklamu trgovcima polovnih šivaćih masina.
      Odgovor na pitanje o konkretnim modelima za preporučiti potražite putem privatne poruke na našoj Facebook stranici ili putem eMail-a. ( 10 €- PayPal) Hvala na razumijevanju.

      Delete
  9. Anonymous2.7.18

    Izvinite,nikako da se snadjem gde da
    vam pisem.Ako mozete da mi pomognete dal da se odlucim za kupupovinu polovne Ruze rukavne,kazu da je nekoriscena ,nova a tako i izgleda na slici sa svim pratecim delovima,kofer dodaci ,uputstvo,ulje i garancija koja naravno ne vazi.Cena nije mala a masina vredi sigurno ali mene interesuje dal je masina podmazivana u fabrici tj.dal je moguce da nesto ne funkcionise bas zbog ne koriscenja.H V A L A. unapred

    ReplyDelete
  10. Dejan30.7.18

    Nažalos moju ,pre nego što sam pročitala vaše sugestije ,kupila sam aeg 791 i gorko se pokajala ,prvo mašina je totalno neispravna iako sam kontaktirala tobože majstora servisera koji mi je prodao kao ispravnu ,nisam ništa postigla sem da se obratim našem serviseru u našem mestu ,šok kada je video šta sam kupila je neopisiv ,čitav stroj je nagrižen koji upravlja za pokretanje zubaca ,prodavac tvrdi da je poslao ispravu i da sam je ja pokvarila ,naš serviser tvrdi da nema šanse da je kvar do mene ,u međuvremenu naš serviser je dobio još dve mašine na popravku od istog tog prevaranta .Devojke ,budite pažljive prilikom odabira, kupovine šivaćih mašina ,nije sve u estetici ,zaboravite na to mala lagana slatka jerbo će te proći ko ja ,to su mašine za jednokratnu upotrbu ,ako mislite ozbiljno da se bavite šivenjem dobro razmislite šta će te kupiti ,inače odoše evri kroz prozor.pozdrav

    ReplyDelete
  11. Miljana31.7.19

    Potreban mi je savet u vezi kupovine nove masine. Trenutno koristim bagat danicu,na njoj sam i naucila da sijem pre dve godine,i nekako mi je posebno draga zasto sto sam je nasledila od moje bake. Nazalost motor je pregoreo i vec dugo je koristim samo na nozni pogon. Planiram da prosirim posao,da sijem likru i ostale strech materijale,a za to mi je naravno potrebna i bolja masina. Svidela mi se Singer Brilliance 6180,pa me interesuje vase misljenje u vezi te masine jer je to nesto noviji model a ja bas nemam iskustva sa novijim masinama.
    Hvala vam unapred

    ReplyDelete
  12. Zdravo, prvo golem pozdrav do Master, stranata
    ti e super se sto me interesira za sienje i slicno prvo mi teknuva na "masinski kutak" znam deka ovde ke najdam dobar odgovor. Jas sum pocetnik imam "Bagat Jadranka1" ne upotrebuvana poveke od 30g no so vasa pomos ja srediv kako nova. Sakam da kupam uste nekoja cisto onaka da i prave drustvo na Jadranka :) Najdov dve masini od majstor krojac za 25€, ednata e "Bagat Visna" (zaribana no ima motor i papuca) drugata nekoja kineska overlok(isto taka so motor i papuca) Znam deka ke se se isplate da gi kupam zosto samo eden motor so papuca kosta 25€ a jas seto to a go imam za tie pari. No dali ke se isplate da ja popravam "Bagat Visna" pozz od Makedonija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Големи поздрави за Македонија 😀
      Nemojte to kupovati, od krojača ne kupovati ni ispravna mašina, budite malo strpljivi...
      SERVIS BAGAT SIVACIH MASINA

      Delete
  13. Anonymous5.10.20

    Pozdrav, zanima me šta mislite o AEG 525 mini šivaćoj mašini? Htjela bih je uzeti za manje radove i brzinske popravke. Da li su u pitanju kvalitetne mašine i zahtijevaju li neke posebne dijelove u odnosu na ostale mašine, igle, špule i sl.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni to izgleda kao dječija šivaća mašina, to se kupuje novo, polovno ne preporučujem.
      Kakav crni kvalitet :) , kada se pokvari to se baci u kontejner. Pogledajte ovu temu:
      DJEČIJE ŠIVAĆE MAŠINE

      Delete

SEARCH