-->

Kako Šiti Na Mašini | Kako Šivati | Šivenje Za Početnike


Želite da naučite šivati na mašini, pred Vama je puno nedoumica, ne brinite, na pravom ste mjestu. Imate volju i želju, to je veoma važno, potrebno je nabaviti i ispravnu šivaću mašinu, za polaznike preporučujem neku jednostavnu mašinu bez suvišnih dodataka.
Moram naglasiti da je ispravnost šivaće mašine veoma značajna kod onih koji se tek upuštaju u svijet konca, igala, krpica...najmanje što treba za jednog polaznika tečaja šivenja je neispravan stroj.
Za nastavak kliknite na : ŠIVENJE KOD POLAZNIKA 


22 comments:

  1. Anonymous4.11.16

    Poštovanje,
    Htela bih Vas zamoliti za mišljenje o mašini Singer Capri 40, kao i Elna 31 C. Apsolutni sam početnik,"naoružan"dobrom voljom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radi se o starim polovnim šivaćim mašinama,već smo naglašavali u predhodnom postu i komentartima da je kupovina takvih mašina za polaznike po prilično nezgodna.Osim što tek učite šivenje na mašini još bi samo trebalo da mašina bude i neispravna.Možete kupiti bilo koju,samo neka bude ispravna.

      Delete
  2. Anonymous11.1.17

    Odličan tutorial za šivenje na mašini, hvala puno

    ReplyDelete
  3. Anonymous5.4.17

    Pozdrav,
    imam pitanje vezano za izbor šivaće mašine. Početnik sam ali me jako zanima šivanje i željela bih naučiti. Imam Bagatovu Danicu na kojoj mama radi neke jednostavne "kućne" stvari i dobila sam na poklon Singer Decorative (nisam sigurna ima li još neki broj, to je sve što piše na njoj). Nema baš puno detalja na internetu vezano za nju pa me zanima Vaše mišljenje koja je bolja za početnika te koje su mogućnosti sa Singer mašinom, jeli moguće šivanje recimo aplikacija/zakrpa na jeans materijalu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imate volju, imate dvije šivaće mašine, imate majku koja vam može pomoći...pa Vi imaze odlične predispozicije za početak :)
      Što se tiče singer mašine to je ovo: SINGER DECORATIVE

      Delete
  4. Anonymous21.10.17

    Poštovanje svima, imam jedno pitanje...pre izvesnog vremena sam kupila polovnu Lucznik-ovu šivaću mašinu, bila je kod majstora, podmazana, sve ok, radila jedno vreme..međutim, sada mi hvata i skuplja konac u donjem kalemu, ali samo konac sa igle..konac sa namotsnog kalema dobro prolazi...molim vas, pomoć, sta se to dogodilo, gde grešim? Hvala unapred...

    ReplyDelete
  5. Anonymous3.5.18

    Pozdrav,
    Dobila sam masinu FIF nm900, apsolutni sam pocetnik a ne mogu nigde da nadjem uputstvo za ovaj model na engleskom ili srpskom - postoji samo na nemackom jeziku. Ne znam nista o FIF-u, ne mogu ni da nadjem proizvodjaca, pa bih vas zamolila za bilo kakve informacije koje mogu biti od pomoci, ili mozda uputstvo za neku drugu masinu koja je najslicnija. Hvala unapred! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema uputstva na našem jeziku, može vam lijepo koristiti i na njemačkom, dosta toga se može vidjeti na prikazanim slikama.
      Na našem YouTube kanalu ima video klip na kojoj je FIF nm800 mašina, pa pogledajte. FIF je kineska mašina, ništa specijalno, dobra je za početnike.

      Delete
    2. Anonymous5.5.18

      Hvala na odgovoru! Pogledala sam klip, ista je masina, pa uz vasa uputstva sa sajta i slike sa nemačkog upustva, bacam se na posao :))

      Delete
  6. Anonymous10.7.18

    Kako da uvucem konac u masinu Novamatic nm902a? Pojma nema i ako gledam u sliku :)

    ReplyDelete
  7. Kristina7.12.18

    Dobar dan, ja bih imala jedno pitanje, hocu da kupim bagat slavica 555 na nozni i elektricni pogon, do sada nisam imala iskustva sa masinama uopste ali me zanima da li ona moze da sije cik cak na nozni pogon jer ja bi izbacila elektricni unapred hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagat slavica 555 može da radi cik-cak, i na nožni i na električni pogon, nema to veze. Ako električni pogon sasvim normalno radi ne vidim razlog zašto koristiti nožni pogon. Ako se plašite za početak skinite iglu i konac, uzmite neku krpicu i vježbajte samo doziranje brzine, pokretanje mašine, naprijed-nazad, kretanje, stajanje, podizanje stopice...itd. Kada to savladate onda postavite iglu i konac.

      Delete
  8. Dobar dan, polomila sam oprugu za rikverc pa me zanima da li mogu nekako da je namestim da šije samo unapred dok se opruga ne zameni. Hvala unapred

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous3.9.19

      Ima sam sličnu situaciju, ja sam umesto opruge stavila gumicu za kosu 😅

      Delete
  9. Pozdrav, citam pitanja o kupovini sivece masine za pocetnike, citam i odgovore i prosto se izgubih,nista mi jasno nije. Naime, gledala sam video gde se na rips traku prisiva ukrasna pamucna traka, pa na kraju se rips traka presavija i prisiva se od ispod, pravi se neki kajis. Podelim to sa poznanicom, i kaze mi da za to treba jaca masina, kako se igla ne bi slomila, od debljina-slojeva rips traka. Kako da odaberem masinu, i da budem "mirna" da prilikom spajanja rips trake, teksas materijala ili mozda prilikom sivenja leptir masne igla nece puci? 😕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vi ste to sami sebi iskomplikovali 🙂
      Ne vrti se svijet oko rips traka, možda vas kao početnika upravo rad sa tim trakama zanima. OK da vidimo šta je to rips trake:
      Rips traka je pamučna traka sa poliesterom, nježne rebraste strukture. Koristi se kod kreativnog šivenja, za dekoraciju, ukrasne detalje, za ojačavanje...itd
      Vaša poznanica kaže da se na jačoj mašini igla neće slomiti na slaboj mašini hoće ?! To je malo čudna teorija, igla je igla i njena snaga i otpornost na pucanje je ista bez obzira na koju mašinu je postavite.
      Kliknite na link u produžetku i pogledajte 2 vide klipa mašine koja je na prodaju..LP
      .
      PRODAJEM ŠIVAĆU MAŠINU
      .

      Delete

SEARCH