-->

Brother Sewing Machine | Brother Šivaće Mašine


Brother Group (Japan) was founded back in 1908, the founder was Mr. Kanekichi Yasui, they started servicing sewing machines: the first original Brother sewing machine was produced in 1928. As early as 1932, the first home sewing machine was produced. Brother 1936 also begins production of the first industrial sewing machine. After World War II, in addition to sewing machines, Brother began manufacturing a variety of electrical household appliances. 1976 Brother produces the first electronic sewing machine and in 1991 a computer model for sewing and embroidery is created. Today, Brother is a large multinational company operating across the globe.
Related topics: Brother 3100d

Brother grupa (Japan) je nastala daleke 1908 godine, osnivač je bio gospodin Kanekichi Yasui, započeli su sa servisiranjem šivaćih mašina:prvi originalno Brother šivaći stroj je proizveden 1928 godine. Već 1932 je proizvedena prva kućna šivaća mašina. Brother 1936 započinje i proizvodnju prve industrisjke šivaće mašine. Poslije drugog svjetskog rata, osim šivaćih mašina, Brother počinje proizvodnju raznih električnih kućanskih aparata. 1976 Brother proizvodi prvu elektronic šivaću mašinu a 1991 nastaje i kompijuterski model za šivanje i vez. Danas je Brother velika multinacionalna kompanija koja posluje diljem planete.
Srodne i povezane teme : Brother 3100d


40 comments:

  1. Anonymous23.12.16

    Imam mašinu BROTHER 345.Voljela bih da mi kažete nešto više o njoj,pošto sam je dobila na poklon.Već sam savladala neke osnovne krojeve ali bih voljela da se oprobam sa malo debljim i komplikovanijim materijalima.Da li je ona hobi kućna mašina ili može podnijeti i nešto ozbiljnije? Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brother 345 je stara,najobičnija elektro mehanička šivaća mašina.Ima samo ravi i cik cak štep.Možete slobodno probati šivenje i nešto debljih materijala.

      Delete
  2. Anonymous14.2.17

    Imam masinu Brother PX-100. Osoba koja mi ju je poklonila je podesila s obzirom da sam ja potpuni pocetnik. Naime, masina je radila savrseno. Ja sam joj promenila konac i radila je normalno sve do jednog momenta. U toku sivenja je odjednom pocela da bode u mestu i pravi ogroman cvor. Ja sam izukla konce ponovo ih stavila, ali nista. Materijal se ne pomera a masina bode u mestu. Ono sto sam primetila kada rucno pomeram iglu da bih izvukla donji konac jeste da se gornji konac mrsi ispod i ne izvlaci donji kako treba. Nadam se da sam uspela da objasnim. Hvala unapred

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stalni ubodi u jednom mjestu moraju stvoriti čvor od nagomilanog konca, treba pogledati da se nije isključio donji transport materijala, tipka sa desne strane, odmah do poklopca na grajferu, ima i šematski prikaz "zubi"transportera moraju biti podignuti.
      Osim toga, možda imate i malih pocetnickih problema, što je sasvim normalno, pogledajte ovu temu:

      KAKO POSTAVITI DONJI KONAC


      Delete
  3. Anonymous21.2.17

    Brother sewing machines are made by the Japanese company Brother Industries, which was established in 1908 and originally called the Yasui Sewing Machine Co. In the early 20th c., sewing machines in Japanese were mostly made by Singer (an American company). However, in the 1930s, the Brother company (now named after the founder s two sons-brothers-inherited the business) made improvements on the sewing machine and began to successfully mass produce. Now, Brother machines are sold all throughout the world, with the European head office in Germany. The United States Corporate office is located in Bridgewater, NJ and was established in 1954. Brother Industries also make printers, fax machines, typewriters, and knitting machines. Brother sewing machines are made in Japan.
    Currently, Brother offers a wide range of electronic machines for sewing and quilting. The Brother Project Runway machine model CE5500PRW won the Consumer s Digest Best Buy award. Most Brother machines are sold at a mid-ranged price.
    Read this page to learn about, read reviews, compare several different Brother Machines, including the different Project Runway models.

    ReplyDelete
  4. Anonymous22.3.17

    Postovani, zanima me vase misljenje o masini Brother bs 2400. Da li je to masina koju bi mogao koristiti pocetnik? Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. To su veoma jednostavne šivaće mašine, sasvim odgovara i polaznicima,
      ako kupujete polovnu mašinu morate obratiti pažnju na ispravnost.

      KAKO NAUČITI ŠIVENJE NA MAŠINI

      Delete
  5. Anonymous1.9.17

    Da li se na Brother KD 144 moze siti tanka koza, ako ne na kojoj kucnoj masini je moguce siti tanke kozice? Hvala na odgovoru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brother kd144 Little Angel je mala šivaća mašina, mene podsjeća na djećiju igračku, pročitajte ovu temu:

      KAKO ODABRATI MASINU ZA SIVENJE KOŽE

      Delete
  6. Anonymous1.10.17

    vec duze vreme se dvoumim koju sivacu masinu da kupim i nesto sam se zadrzala na Brother bn 27 ,pa neznam da li sam u pravu sto se nje tice. Sta bi mi Vi savetovali u vezi toga,da li u tom ili pribliznom cenovnom rangu postoji bolja varijanta po svemu??Radila bih razne operacije,pa sam u dilemi.

    ReplyDelete
  7. Anonymous7.2.18

    Postovanje, dvoumim se izmedju dve masine : Brother BS-2440 i Singer 632 G. Koju biste vi preporucili? Obe su polovne i namenjene za kucnu upotrebu za apsolutnog pocetnika koji zeli da sasije ogradicu za krevetac za bebca na putu :). Unapred zahvalna

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Pošto ste Vi u jednom "specijalnom" stanju za Vas jedan specijalno brz odgovor. Moja preporuka je Brother bs-2440 ali MORA biti ispravna. Pogledajte ovu temu:

      ŠIVAĆE MASINE ZA POCETNIKE

      Delete
    2. Anonymous7.2.18

      Hvala na ekspresnom odgovoru. Sajt je savrsen! Pozdrav !!!

      Delete
  8. Anonymous1.5.18

    dobila sam Brother masinu na poklon od zene koja ju nikada nije upalila.Kada sam je dobila u jednom momentu je sila ali onda pocne jako da krci..stane igla i zatim zapisti...moze li se pomoci ...? Da li je veliki kvar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvijek je dobro navesti tačan model mašine, Brother ima na stotine modela sivacih mašina. Isključite mašinu iz streuje, izvadite bobinu i pregledajte sve oko grajfera, postoji mogućnost da se konac zamrsio i blokirao rad mašine, ukoliko je oko grajfera sve čisto onda bi to mogao biti ozbiljniji problem.

      Delete
  9. Anonymous23.7.18

    Poštovani,

    Zamolio bih Vas za savet da li je bolje kupiti novu mašinu Brother FS40 model FS40VM1 ili Innov-is 15 model NV15YJ2. Mašina bi se u početku koristila u kućnoj varijanti sa mogućnošću kasnijeg korišćenja u profesonalne svrhe.

    Hvala unapred.

    ReplyDelete
  10. Imam ponudu da kupim sivacu masinu brother vx1134,mozete li mi reci o kakvoj masini je rijec da li je ona dobra masina za rad sa debljim materijalom poput farmera

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nažalost ne mogu, nemam nikakvih informacija o tojmašini.?
      .
      UVJETI ŠIVENJA NA MAŠINAMA

      Delete
  11. postovanje.Imam brother db2 b791 915 japan industrijsku sivacu masinu.Pocetnik sam I hteo bih da se bavim tapaciranjem namestaja. Da li mogu sa njom da radim sa razlicitim stopicama ili moram da nabavim masinu da sa dvostrukim ili trostrukim transportom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brother DB2 B791-915
      Imam veliko iskustvo sa tapaciranjem namještaja, slabo tu šta izmjena stopica može pomoći. Na sajtu postoji posebna tema koja se bavi tapetarijom i mašinama za izradu tapaciranog namještaja, pa pogledajte:
      .
      SIVACE MASINE ZA PRESVLACENJE I IZRADU TAPACIRANOG NAMJEŠTAJA
      .

      Delete
  12. Anonymous25.3.20

    Brother BS 2410 nece da vuce tkaninu moram ručno da povlačim ako ne povucem samo u mestu udara igla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Podignite stopicu, spustite pogled nisko spram ubone pločice, pokrenite mašinu rukom i pogledajte da li transortni zupci izlaze iznad ubodne pločice, ukoliko NE onda provjerite na niste sasvim slučajno isključili donji transporter, to se radi prilikom štopanja ili veza na mašini. Gdje se nalazi "dugme" za isključenje na konkretnom modelu ne znam, potražite ga oko rukavnika. Može se desiti da ga uopšte i nema.!
      .
      UBODNA PLOČICA I TRANSPORTNI ZUPCI ŠIVAĆE MAŠINE
      .

      Delete
  13. Anonymous27.3.20

    Imam Brtoher sivscu masinu VX1100, dobila sam na je poklon, medjutim masina ne radi tj rucno se pokrece ali kada stisnem papucicu masina zuji, da li mi približno mozete reći o čemu je reč. Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako ono kažu "Poklonu se ne gleda u zube" 😁
      Niste imali sreće sa tim "poklonom", kvar je negdje na sklopu motor-papučica.
      Nemojte više uključivati tu mašinu u struju, na hiljade tih i takvih šivaćih mašina stiže iz Evrope i vrlo često te mašine su bezvrijedne ili neispravne-smeće.
      .
      KAKO KUPITI POLOVNU SIVACU MASINU
      .

      Delete
  14. Dobro jutro :) Postovani gospodine ja bih vas zamolila za savet :) naime meni je potrebna masina za sivenje kao i za vez moj budzet je 1200e limit, stoga sam gledala kombinovanu Brother M280D. Molim vas za vase misljenje o toj masini ako imate zamerke na nju koju bi ste preporucili umesto nje? Unapred hvala. p.s najbolji ste hvala vam na savetima svako dobro :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brother innov is m280d

      Nemam nikakvo posebno mišljenje, kombinovana mašina za šivenje i vez, oznkada "D" znači Disney, u mašini vam dođe instalirani vezovi Dizni junaka Miki Mauas i ostalo, ne znam tačan broj, veličina okvira za vez je 10x10 cm, morate imati u vidu da veći vez ta mašina ne može raditi. Prenos veza sa računara na mašinu je putem usb-a. Jedna solidna kućna šivaća mašina, ima dosta instaliranih ukrasnih i dekorativnih štepova. Garanciju koju vam daju prodavači morate uzeti sa velikom rezervom. Svima njima je cilj samo prodati a kada treba servis u garantnom roku onda je druga priča.!
      .
      KOMBINOVANE MAŠINE ZA ŠIVENJE I VEZ
      -

      Delete
  15. Anonymous4.9.20

    Imam šivaću mašinu Brother 2120, ne znam kako se spušta transporter, može li neki savjet ili pomoć.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brother xl 2120
      ako ste kupili novu mašinu pronađite mali poklopac koji se stavlja preko donjeg transportera. Brother xl 2120 je šivaća mašina nižeg cjenovnog ranga, ja bih rekao više za početnike.

      Delete
  16. Anonymous29.9.20

    Zdravo.Treba mi pomoć.Imam masinu Brother PS-40. Ne umem da namestim program za šivenje jer je na nemačkom. Da li možete uputiti na neko stručno lice za tu mašinu.?

    ReplyDelete
  17. Anonymous24.12.20

    Pozdrav! Zanima me sta mislite o Brother model 750? Imam mogucnost da biram izmedju te masine, Privileg model 1511 i 1233, Major Brilian masine. Sta vi mislite koja je od tih najbolja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda mislite: brother innov is 750?
      također u isti kontekst nije moguće staviti dalje navedene šivaće mašine,
      Brother innov is 750 je mašina za vez.
      MAŠINE ZA IZRADU VEZOVA

      Delete
  18. Anonymous22.2.21

    Pozdrav, da li bi mogli da mi preporucite neke modele masina koje su dobre, jako je veliki izbor i nikako da se odlucim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Davno obrađena tema o kupovini i izboru mašina za šivanje:
      .
      IZBOR MAŠINE ZA ŠIVENJE

      Delete
  19. Pozdrav, pisem iz Hrvatske. Novi sam na ovom siteu i opcenito u sivanju. Kupio bi novu masinu i nakon brdo procitanih/ pogledanih recenzija nekako se dvoumim izmedu Brother RL425 i Singer Smart 2? Da li bi molim Vas mogli dati savjet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve te recenzije na internetu su vrlo često ustvari marketing, obje mašine su tu negdje, ja dajem prednost za Brother, ima centralno "kolo" programatora i veći izbor štepova.

      Delete
  20. Anonymous22.11.22

    Imam masinu brother pacesetter 607 htela bih da sijem strec ali ne umem da podesim program posto nemam uputstvo za korišćenje programa treba mi pomoc hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lijevom rukom pritisnite lijevu tipku do kraja a desnom birajte program. Samo ne znam koji program mislite izabrati da biste šivali rastezljivi streč ?
      KAKO SE ŠIJE RASTEZLJIVI STREČ MATERIJAL

      Delete
  21. Anonymous25.8.23

    Poštovani, kakava je mašina Brother pacesetter 607, da li je laka za održavanje i šivenje. Nisam dugo šila pa me interesuje da li da sredim ovu koju sam dobila na pozajmicu ili da kupim neku noviju kod vas.
    Srdačan pozdrav

    ReplyDelete

SEARCH