Pfaff 1050s | Pfaff 1070s element

Još jedan primjer veoma sličnih šivaćih mašina, na prvi pogled se vidi velika sličnost ali razlika ipak postoji. Radi se o šivaćim mašinama Pfaff 1050 i Pfaff 1070.
Vanjski plastični oklop kod obje mašine je veoma sličan, unutrašnja konstrukcija od livenog aluminija je identična. Pozicije programskih tipki
su identične, stim što Pfaff 1070s ima i dodatnu četvrtu tipku kojom se reguliše dužina boda. Dužina boda nije primjenjiva na svim programima.
Pfaff 1050 je jednostavniji model šivaće mašine, ima desetak programa šivenja, namijenjen je početnicima kao i onima koji ne traže neku

posebnu i specijalnu šivaću mašinu, važno im je da u kući imaju na raspolaganju običnu šivaću mašinu sa kojom će povremeno prepraviti neki komad odjeće, prošiti traku na zavjesama i slično.
Pfaff 1070 je nešto savremeniji model, ima oko 3x više programa kao i automatsku izradu rušica za dugmad,(podatak iz uputstva za upotrebu).
Izrada rupica u jednom potezu obično mogu raditi dosta skuplje šivaće mašine, navodno to može i Pfaff 1070s, ne znam, nisam probao.
Takođe, Pfaff 1070 ima i automatsko udijevanje konca u iglu.Udijevanje i namotavanje konca su identični za obje mašine, tipka za naprijed / nazad šivenje se nalazi sa lijeve strane iznad ubodne pločice i čini mi se kao dobro rješenje.
Održavanje ovih mašina je svedeno na povremeno čišćenje ispod ubodne pločice, čišćenje i povremeno podmazivanje grajfera i zamjena sijalice.
Srodne i povezane teme:  Šivaće mašine Pfaff


1 komentar:

  1. Anonimno31.5.17

    Ovo su potpuno dve iste masine, koje se razlikuju samo po programatoru, dodatak za sirinu cik cak boda je tu samo sto na slozenijem programatoru nije bilo mesta za ubacivanje sirine cik cak boda kao na ovom prostijem sto ima. Generalno ovo je masina kao i ranije serije singer masina, identican mehanizam i oklop, samo malo drugacijim bojama nasaran logo firme :D Sustina je da su proizvedene u kini, pa sada koja firma je pozeli u svojoj seriji, kinezi samo stancaju na oklopu ime, dal singer sa cveticem crvenim ili pfaff sa plavim krugom :D

    OdgovoriIzbriši

PRETRAŽI SAJT - UKUCAJ TRAŽENI POJAM

TRANSLATE