Bernette šivaće mašine | bernina bernette

Bernette sewing machine; bernina bernette šivaće mašine;
Na tržištu novih šivaćih mašina zadnjih godina, između ostalih, aktualne su i Bernette šivaće mašine. O Bernette šivaćim mašinama malo je podataka na internetu, zvanični Bernete sajt ne postoji, na svjetskim forumima i šivenju i šivaćim mašinama se vodi rasprava o porijeklu i vlasništvu brenda Bernette. Situaciju dodatno zbunjuje i pojava natpisa "bernina" uz "bernette", taj dodatni natpis nema na svim bernette šivaćim mašinama. Svašta se piše, ja sam tako istražujući naišao na podatak da se Bernette proizvode u Kini a da navodno stručnjaci iz Bernine
kontrolišu kvalitetu, ja u tu varijantu sumnjam. Neki kažu da je Bernette u vlasništvu japanske Janome korporacije, uglavnom ništa konkretno, ostaje nam samo nagađati, jedno je sigurno, Bernete su šivaće mašine koje se najvjerovatnije proizvode u Kini. Na zvaničnom Bernina sajtu Bernette mašine ne postoje.
Bernette šivaće mašine su cijenom mnogo povoljnije od Bernine a trgovci Bernette šivaće mašine prodaju kao "bernina", MOJE mišljenje je da te mašine nemaju nikakvu posebnu vezu sa Berninom.
Bernete šivaćih mašina ima raznih vrsta, od klasičnih elektro mehaničkih, digitalnih do kompijuterskih mašina za šivenje i vez.
U nastavku nekoliko aktualnih modela:
Bernette 56
Bernette 80
Bernina Bernete 92c
Bernette London 8
Bernette Chicago 5
Bernette Chicago 7
Srodne i povezane teme:  Bernina mašine za šivenje

4 komentara:

 1. Anonimno11.3.17

  Bas mi je drago da ste napisali clanak o Bernetti. Videla sam povoljnu berninu bernette sew&go, ali bezuspesno tragam za iskustvima drugih ljudi sa ovim masinama. Privlaci me 2 god.garancije i lepi bodovi. Majstor mi preporucuje za skoro istu sumu novca polovnu Slavicu. Pre svega, zelim cikcak za elastične materijale, jer mi to nedostaje na masini koju imam.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Anonimno11.3.17

   Nemam ni ja nikakav uvid u bernette šivaće mašine, bernette "sew go" je serija od nekih 5-6 modela, Bernete sew&go 1 3 5 su mehaničke mašine a sew go 7 i 8 su digitalne.
   Obratite pažnju na garanciju, kada malo detaljnije pročitate uvjete garancije vidjet će te podjelu na mehaniku, elektro komponente i potrošni materijal, često pod "potrošni materijal" su svrstane mehaničke komponente. Na sajtu sam imao nekoliko pritužbi na nove Bernette šivaće mašine, bilo je slučajeva neispravih a potpuno novih mašina, koje su morale na reklamaciju a da metar štofa nisu prošile...??

   KAKO SE ŠIJE RASTEZLJIVI MATERIJAL

   Izbriši
 2. Anonimno24.3.17

  Ukoliko biste mogli da mi pomognete bila bih vam veoma zahvalna imam masinu bernette london 5 ( pocetnik sam ali sam na njoj vec sila nekoliko stvari) iz nekog razloga konac ne mogu da namestim kako treba odnosno ona sije ali ako sijem ravnim bodom donji konac mogu da izvucem veoma lako koliko god dugacak bod bio a pri cikcaku gornji konac izgleda cik cak kako bi trebao a donji bude tavan sav sta sam uradila pogresno poslacu vam i 2 slike da biste razumeli kako to zapravo izgleda. Nekoliko puta sam vadila konac i vracala ali idalje isti problem .

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Vaš problem je klasičan primjer loše podešene zategnutosti konca na šivaćoj mašini. U pitanju je najvjerovatnije suviše labav gornji konac, nije isključena mogućnost da je gornji zateznik neispravan.

   KAKO SE PODEŠAVA ZATEGNUTOST KONCA NA ŠIVAĆOJ MAŠINI

   Izbriši

PRODAJA


PRETRAŽI SAJT - UKUCAJ TRAŽENI POJAM

TRANSLATE