Pfaff IDT feed system | dupli transport
Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It !

sewing machine dual feed,pfaff IDT feed system,
Mnogima ovakav naslov ništa ne znači,to je naziv za patent koji je vlasništvo "Pfaff" kompanije
(zaštićen naziv i patent). U današnje vrijeme je teško šta zaštititi, masovna je konkurencija a kopiranje svega i svačega se odvija na sve strane. Jedna od davnih tema je bila"Dvostruki ili igleni transport materijala". Pfaff IDT feed system je nešto"slično",ustvari,radi se o klasičnom duplom transportu koji se po potrebi može jednostavno uključiti i isključiti.

Ove fotografije su sa modela Pfaff 1214, isti tip dvostrukog transporta se nalazi na stroju Pfaff 1222, o tim modelima možda nekom drugom prilikom, znam da se radi o dosta dobrim mašinama koje imaju jedan katastrofalan nedostatak a to je par zupčanika u donjem dijelu mašine, zupčanici su od vitalnog značaja za rad a nazubljeni dijelovi su od plastike, pošto su ti zupčanici unutar donjeg dijela mašine, rijetko ih ko podmazuje i zato stradaju a cijena samo jednog zupčanika je oko 50 € i veoma ih je teško nabaviti a zamjena je posebna "priča".
Dobro,o vo je bio mali osvrt na Pfaff 1214/1222.
Na datim slikama se lijepo vidi kako to sve izgleda, uključivanje i isključivanje je krajnje jednostavno, čak ima vlasnika koji posjeduju ovu mašinu a da nikada nisu ni uključili ovaj sistem :) ,niti ga znaju uključiti niti znaju čemu služi .?:)Na slikama je strelicama prikazano uključivanje/isključivanje.
Uključivanje se vrši kod šivenja težih materijala, eko kože, dijelova odjeće sa debljim prelazima i sl.
IDT system je spregnut sa stopicom, kada je uključen podizanjem stopice se podiže kompletan sklop. Dodavanje stopice sa kotrljajućim tijelima stanje pri radu je fantastično, možete šiti sve, pa i tanju prirodnu kožu uz adekvatan jak konac. Rad na mašinama sa ovom vrstom transporta je dosta dobar, nema te "prepreke" koja neće biti savladana.
Na datoj animaciji se vidi princip kako to sve funkcioniše.Nema komentara:

Objavi komentar

PRETRAŽI SAJT - UKUCAJ TRAŽENI POJAM

TRANSLATE