-->

About


"Mašinski Kutak" je informativno edukativni web sajt (blog), koji na jedinstven način upoznaje svoje posjetitelje sa i O šivaćim mašinama i strojevima, "Mašinski Kutak" će nastojati u buduće biti još bolji i još savršeniji sa puno intuitivnog sadržaja, detaljnih objašnjenja, predstavljanja pojedinih modela šivaćih mašina, metode otklanjanja kvarova, zatim, razni savjeti vezani za šivaće mašine, o tehnikama šivenja, razna uputstva itd..naravno, "mašinski kutak" očekuje i podršku svojih posjetilaca u daljnjem radu; Svaka dobronamjerna sugestija i kritika ce biti razmotreni, svakako, sa zadovoljstvom primamo i pohvale, također prijedlozi tema, komentari, pitanja....su dobro došli. 
Za buducćnost je dosta planova, ali oni zavise od mnogo faktora, koliko će toga biti ispunjeno vidjet će mo, vrijeme je pred nama..."Mašinski Kutak" je edukativni web sajt-blog, autor ovog sajta ne snosi nikakvu odgovornost koja bi mogla proisteći primjenom datih tekstova i slika; Kompletan sadržaj sajta (bloga) koristite na vlastitu odgovornost.! Sva prava pridržana, bilo kakvo kopiranje sadržaja u bilo kojem obliku nije dozvoljeno bez suglasnosti autora.! Smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvataju. 2012-2024 Copyright ©
02.06.2019 - većina narednih postova će biti pisana na engleskom jeziku, isto tako, određeni broj starih postova će biti preveden na engleski jezik. 

"Masinski Kutak" is an informative and educational website, which in a unique way introduces its visitors to and about sewing machines, "Mašinski Kutak" will strive in the future to be even better and even more perfect with lots of intuitive content, detailed explanations, presentations of individual models sewing machines, troubleshooting methods, then, various tips related to sewing machines, about sewing techniques, various instructions, etc .. of course, the "masinski kutak" expects the support of its visitors in further work; Any well-intentioned suggestions and criticisms will be considered, of course, we are pleased to receive praise, also suggestions on topics, comments, questions...are welcome. There are a lot of plans for the future, but they depend on many factors, we will see how much will be fulfilled, the time is ahead of us ... "Masinski Kutak" is an educational web site-blog, the author of this site does not bear any responsibility that could result from the application of the given texts and images; Use the complete content of the blog site at your own risk. All rights reserved, any copying of the content in any form is not allowed without the consent of the author.! Users are deemed to be familiar with these terms of use at all times and to fully understand and accept them. 2012-2024 Copyright ©
02.06.2019 - most of the following posts will be written in English, also, a certain number of old posts will be translated into English.

87 comments:

 1. Anonymous29.6.12

  Svaka cast na trudu,nadam se jos boljim sadrzajima.Imam i prijedlog,postavite uputstva ako imate za neke od modela Singer masina.Pozdrav

  ReplyDelete
 2. Hvala na komentaru

  Uputstva za"Singer"sivaće mašine su u planu,imam već nešto i na računaru,"nedostatak"tih uputstava je što ih nema na našem jeziku,uputstva za singer su uglavnom na engleskom,bit će za singer uskoro.

  Lijep pozdrav :)

  ReplyDelete
 3. Da,hvala Miki na sugestiji :)
  Što se tiče pratilaca,jeste malo ih je ali su najbolji-e :),
  ja se vise držim broja posjetilaca mada i ti sljedbenici su dobro dosli,blog je u funkciji tek
  nešto mlo vise od tri mjeseca,to je veoma kratak period.
  Što se tiče ostavljanja komentara,pa radio sam i to i danas radim,koliko stignem,
  tu ste i Vi,vjerni pratioci koji ce dati po neku preporuku.
  Poštovanje Miki i svako dobro.

  ReplyDelete
 4. Naravno da sam naišla na Vaš sajt dok sam tražila kako riješiti "kvar" na svojoj šivaćoj mašini pa sam odlučila ostaviti komentar i poručiti Vam kako mi se jako dopada. Hvala na knjigama koje ste ostavili na sajtu za download. Možda post o kupovini šivaće mašine jer za početnika je to malo teži posao koji ponekad zna završiti ne baš slavno. Ja sam dobila na poklon AEG 11220 mašinu koja ima osnovne funkcije pa me i zanima Vaše mišljenje o istoj. Još jednom pohvale na blogu i mnogo uspjeha.

  ReplyDelete
 5. Vaš prijedlog za post o kupovini sivaće mačine za početnike ću odmah staviti u evidenciju
  a što se tiče mašine AEG 11220,ne bih se složio da ima samo osnovne operacije,ona ima dosta opcija za tzv.ukrasni štep,može šivati rupice za dugmad u 4 poteza,Ana,kada radiš neki od ukrasnih štepova,smanji"korak"mašine na veoma malu dužinu,experimentiši,za početak nađi neki komad,recimo texas platna i na njemu izvrši probu,konac neka bude bijeli ili žuti,postavi dužinu boda na samo pola milimetra,izvršiš probu i ako je potrbno još veoma malo,za jedan stepen smanji....bit ćeš prezadovoljna sa rezultatom,javi se sa utiscima,
  jedna prelijepa mašina,kao stvorena za vas,ono baš će vam pristajati :)
  i na kraju,Ana hvala vam na javljanju i na datom prijedlogu.
  Lijep pozdrav

  ReplyDelete
 6. Anonymous22.7.12

  Gospodine Master da li ste razmisljali da postavite jednu vrstu foruma,gdje bi posjetioci mogli razmjenjivati misljenje o pojedinim šivaćim masinama i o kvarovima i problemima koji nastaju pri radu sa njima.Ljep pozdrav.

  ReplyDelete
 7. Zanimljiv prijedlog,jesam,razmišljao sam i o tome,pošto je ovo blog postavljanje nekog foruma u klasičnom obliku nije moguće,forum o šivaćim masinama bi mogao biti na blogu kao samostalna stranica,mislim da ima sasvim solidno prostora da se raspravlja o šivaćim strojevim na svakom od postova.U svakom slučaju hvala lijepa na prijedlogu,naravno sve se evidentira,pa će mo vidjeti.
  Poštovanje i svako dobro :)

  ReplyDelete
 8. @anonimno
  Zahvaljujem na pohvalama,sugestijama i primjedbama,već sam neke stvari promijenio,primjedbe su na mjestu i izmjene su izvržene koliko mislim da je trebalo.Nema se uvijek vremena na sve misliti,HVALA :)
  Lijep pozdrav

  ReplyDelete
 9. Anonymous26.7.12

  ovo je pretpostavljam odgovor na moju poruku koju niste objavili:)
  ne znam zasto.
  kada nesto radite jako je vazno da imate povratnu informaciju od onih koji Vas blog prate i koji su potencijalni kupci ili ce Vas preporucivati. sve sugestije su dobronamerne i iskrene, nadam se da ste to tako i shvatili. jako je lepo zamisljeno i ima jos dosta prostora za usavrsavanje, a preglednost je jako vazna.
  pozdrav :)

  ReplyDelete
 10. Jeste,to je bio odgovor na vašu poruku,poruke sa primjedbama u principu ne objavljujem,
  mada ih gotovo i nema,ali evo ovoga puta ide u eter :)
  koliko sam shvatio vaš odgovor malo sam znači popravio"situaciju".
  Ako možete dati još neki konkretan savjet bio bih vam zahvalan i ako može direktno na moju mail adresu masinski.kutak@gmail.com
  Hvala i lijep pozdrav

  ReplyDelete
 11. Anonymous27.7.12

  moram priznati da ste me sada potpuno odusevili:)
  nema razloga da ne objavljujete kritike, time samo pokazujete da Vam je stvarno stalo da blog zazivi, da bude sto bolji i da uvazavate misljenje onih koji blog prate. u suprotnom, cemu bi sluzio?

  pisacu Vam na mejl. sve najbolje, pozdrav:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam vama bio"konkurencija"u tome je "problem".Naravno da je u početaku bilo svašta,danas je druga priča a takvi kao Vi se više i ne javljaju./22.nov.2016/

   Delete
 12. Anonymous14.8.12

  Pa kako nisam uspjela naici prije na ovaj sajt,stvarno nemam riječi,sve je prelijepo objasnjeno i popraćeno extra kvalitetnim slikama,ovakav sajt zasluzuje svaku podršku.
  Baš vam hvala,samo tako nastavite,ja primjedbi nemam.
  Ljep pozdrav

  ReplyDelete
 13. Nemam ni ja komentara :)
  hvala vama
  preporučite bar nekome Masinski-kutak i to će biti solidna podrška

  ReplyDelete
 14. Anonymous2.10.12

  Svaka čast!
  U vrijeme dok se gase i obrti i proizvodni pogoni ( jer su nerentabilni!? ), prava je blagodat naići na entuzijasta koji svoje iskustvo želi podijeliti sa drugima. Majstore, sve čestitke i puno uspjeha u radu. Volio bih da ti ovo donese i komercijalni uspjeh. U svakom slučaju, želim ti puno i sreće i uspjeha :-)

  ReplyDelete
 15. Hvala :)
  "Masinski kutak" možete posjetiti i na Facebook-u i preporučiti svojim prijateljima
  (facebook banner gore desno)

  Pozdrav

  ReplyDelete
 16. Anonymous7.10.12

  odličan sajt ! uzet ču si vrejeme i sve detaljno pročitati :) interesira me dali bi se moglo napisati nešto, tabelu ili text o modelovima Bagat mašina uopčenito ili neke usporedbe i razlike tih standardnih modela...jer kao mlađa generacija nemam baš prilike da mi netko stručno obrazloži, kakve su razlike između višnje, danice, slavice etc... koja je robustnija, koja ima više funkcij, opčenite poteškoče, kako je sa izradu rupicama za knof ( buttonhole ), dodaci i tako dalje...
  Čekam vašu potvrdu na FB ! ;)
  Pozdrav iz Slovenije, Jurij :)

  ReplyDelete
 17. Što se tiče nekog sveobuhvatnog testa"Bagat"šivaćih mašina,OK,evidentirano je pa će mo vidjeti da li je to izvodljivo,mada cijeli"bagat"program šivaćih mašina broji,ne znam,5-6 modela.
  Ove nove mašine što se prodaju pod nazivom"bagat"su najvjerovatnije kineski plagijati koji nemaju veze sa Bagat mašinama,Bagat već dugo kao firma ne postoji.
  U vezi facebooka,malo strpljenja tu sam novi :)i ne znam koliko mi to treba za sajt.
  Pozdrav za Sloveniju i dođite nam opet :)

  ReplyDelete
 18. hvala na FB... da za one stare Bagate me interesira... koji gdje klasira... :)
  po netu nema ništa osim foruma, kupim-prodajem... interesiraju me više tehnikalije. specifike, tako kako su ovdje na ovom sajtu stvari napravljene :)
  Navratit ču obavezno :D !
  LP, Jurij

  ReplyDelete
 19. Anonymous5.3.13

  Dobar dan, ne znam kome da se obratim, možda mi vi možete pomoći:
  Među bakinim stvarima sam našla ovu malu ručnu mašinicu za šivanje (slika je sa interneta, ali je bakina ista takva) ali ne znam kako se sa tim radi jer nema nikakvih uputa ni slike..
  http://images.bidorbuy.co.za/user_images/676/364676_100831113010_Bid_or_Buy_31_August_2010_005.jpg

  Problem je u tome što mislim da bi negdje trebao ići još jedan konac, jer ovako samo sa ovim jednim koji se vidi na slici, ne radi, nema ga što "upetljat". E sad, da li fali neki dio ili što, nemam pojma.
  Bila bih zahvalna na pomoći...

  ReplyDelete
 20. Pogledao sam sličicu,to je tzv.ručna šivaća mašina,valjda nešto stariji model,ima ih i danas u prodaji,kao nešto modificiranih i ja sam ih samo viđao na reklamama i u oglasima,
  na kom principu radi ta"igračka" ne znam,
  mislim da ta ručna mašinica nema nikakvu upotrebnu vrijednost osim što će Vama biti draga uspomena od Vaše Bake.
  Lijep pozdrav

  ReplyDelete
 21. Anonymous16.3.13

  Zdravo! Našla sam ovaj vaš sajt i super je.Hoću da kupim industrijsku šivaću mašinu za profesionalno bavljenje. Koju mi preporučujete da kupim? Hvala unapred na odgovoru. Sanja

  ReplyDelete
 22. Prije svega hvala na pohvali za sajt :)

  Što se tiče kupovine profesionalne šivaće mašine,pa sve zavisi šta mislite raditi,to je dosta uopšteno pitanje;?

  Ovako ću vam reći:
  sve tanke i lagane materijale možete raditi na običnim kućnim mašinama a ZA SVE OSTALO tu je neprikosnovena industrijska šivaća mašina sa trostrukim transportom,to su mašine koje šiju SVE,od tanjeg štofa do prave kože,
  o tim mašinama je bilo dosta riječi na sajtu pa koristite pretragu a i ja imam jednu na prodaju,ne da je nudim vama nego onako,pogledajte stranicu"prodaja"radi informacija i slika.
  Pozz Sanja :)

  ReplyDelete
 23. Azrichak29.3.13

  Ko trazi i nadje :)
  U svakom slučaju odlična stranica, samo tako nastavite....već mi je browser pun kartica Vaše stranice....sada se bacam na čitanje i skidanje knjiga :)

  Sretno u daljem radu, sve najboljeee!!

  ReplyDelete
 24. Anonymous9.5.13

  Very useful site about sewing machines, I accidentally found a very happy, beautiful and has a translator, I use gooogle chrome with translation, the next time when we needed something out of a sewing machine my here.
  best regards

  ReplyDelete
 25. Thank you very much, on this site you will find a lot of sewing machines, model testing, recommendations and tips, various opinions of visitors, I recommend downloading instructions for adjusting the rotating hook on the sewing machine, follow us on facebook.
  Excuse the not-so-good English :)
  greeting you

  ReplyDelete
 26. Anonymous20.7.13

  Ovaj sajt je"zlata vrijedan",jer ćemo u njemu,mnogi "mi obični smrtnici" pronaći rješenje svojih trenutnih problema na šivaćim mašinama.

  ReplyDelete
 27. Naša"misija"i jeste dijeliti svoje skromno znanje kada su u pitanju šivaće mašine
  a Vaša preporuka sajta nekom vašem prijatelju je za nas podrška.
  LP i svako dobro :)

  ReplyDelete
 28. Anonymous24.9.13

  Volim ovaj kutak O šivaćim masinama,puno saveta ima, sto je jako potrebno malo po malo i moja masina se kvari, imam bagat slavica vec je za "UDAJU" ima 40 god.ali jos radi,samo po neki put se inati samnom, ali sam pomoc nasla da otklonim manje greske.hvala

  ReplyDelete
 29. Anonymous26.9.13

  Postovani,
  treba mi Vasa pomoc. Pokusavam da skinem uputstvo za podesavanje grejfera. Pise da treba da lajkujem sa facebook-a i to uradim ali se nista ne desava. Druga uputstva mogu da download-ujem po istom principu, ali ovo ne. Mogu Vam ostaviti i e-mail adresu pa da mi posaljete u pdf formatu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ovo uputstvo je od prije nekoliko mjeseci slobodno na sajtu,preporučujem svima da pogledaju..!

   Delete
 30. Pa dešava se,free server ili neki drugi problem,ja imam uvid i dosta toga je skinuto,
  zašto Vi ne možete ne znam.OK
  Idite na moju Facebook stranicu,naravno Like da Vam se sviđa i slobodno mi se javite privatnom porukom sa vašom mail adresom,dobit će te odmah uputstvo.
  LP

  ReplyDelete
 31. Anonymous30.10.13

  Pozdrav,ja se bavim kožnom galanterijom i imam veliki mašinski park.Vaša stranica mi je u dosta stvari pomogla i mogu reći da vam je stranica odlicna u svim segmentima,
  svaka čast,samo naprijed.

  Lijep pozdrav iz Visokog,BiH.

  ReplyDelete
 32. Anonymous22.11.13

  Slucajno sam naisla na vasu stranicu,svaka cast,odusevili ste me i kako ste je odradili i time sto svima odgovorite na sva pitanja.Šijem jako dugo i prilicno sam vesta u tome,ostavili ste me bez teksta,svaka vam cast i samo tako nastavite, bar sad znam kome da se obratim,Veliki pozdrav

  ReplyDelete
 33. Anonymous16.12.13

  Redovno pratim Vase postove, na sajtu i zelim da Vam se zahvalim, sto mnogima pomazete svojim savetima.

  Kako imam sivacu masinu marke Bagat Danica, interesuje me, ima neke stopice uz nju, ali ne znam da li za nju ima stopica, za sivenje skrivenog rasferslusa ...i ako bi imali vremena da mozda napisete i neki post o tim stopicama za Bagat Danicu.

  S postovanjem

  ReplyDelete
 34. HVALA :)
  Za sve modele bagata stopice su iste,samo je razlika u postavljanju stopice na nosač,
  da li je klasični ili "snap-on"sistem.Naravno,što je model stariji to je izbor stpica manji,
  uglavnom set stopica za pojedine modele je vezan za njene programske mogućnosti.
  Stopica za sivenje rajfeslusa se može nabaviti,da li je uz Bagatove masine u paketu stizala,
  to se nešto ne mogu sjetiti.?
  Stopice za sivaće mašine Bagat /danica -su od jutros u evidenciji,pa vidjet će mo :)
  Lijep pozdrav

  ReplyDelete
 35. Anonymous25.1.14

  Postovani,stranica vam je za cistu 10-etku !
  Samo tako nastavite,jako se puno nauci iz ovih vaših tekstova.
  Da li imate nesto o kucnoj masini Singer 257? Hvala unapred.

  ReplyDelete
 36. Za 9+ :),Hvala najljepša,a drugi dio komentara u vezi Singer 257 je prijedlog za neku novu temu,
  evidentirano,pa kada dođe na red.
  Poštovanje

  ReplyDelete
 37. Anonymous12.2.14

  Gospodine Master vi ste VELEMASTER ,hvala vam za nesebicno zalaganje. Vladimir SM.

  ReplyDelete
 38. "VeleMaster" 3 dan :-)), Zahvaljujem i akoBogda,bit će tu još puno dobrog sadržaja,Bože zdravlja.
  Svako dobro Vladimir-e

  ReplyDelete
 39. Anonymous14.5.14

  Ne znam kako da se zahvalim na ovoj stranici. Ono zbog čega sam se mučila neko vreme i nervirala, Vi ste uspešno svojim savetima otklonili. Slučajno sam naišla na ovaj portal i biću Vaš redovni čitalac.
  Jedina primedba je što nema opcije štampanja stranice. Morala sam da popravljam mašinu ispred kompjutera. :-)
  Svejedno Hvala.

  ReplyDelete
 40. Dobro nam došli,drago mi je što smo Vam pomogli a kopiranje sadržaja sa stranice za sada nije dozvoljeno,možda nekada skinemo i tu blokadu :)
  Pridružite nam se na našu FB stranicu.Svako dobro

  ReplyDelete
 41. Anonymous18.6.14

  Doista sve pohvale za izvanredan sajt,osim pohvale moj je prijedlog i možda jedna buduća tema a to je
  "TEXI šivaći strojevi".Lijep pozdrav i svakako puno uspjeha u budućem radu.

  ReplyDelete
 42. Texi šivaće mašine(texi sewing machin)su od prije par godina prisutne na našem tržištu,radi se o mašinama sa dalekog istoka a kao tema možda nekada u skoroj budućnosti.zahvaljujem na posjeti i svakako preporučujem našu FB stranicu.Svako dobro

  ReplyDelete
 43. Anonymous23.6.14

  Osim što ste extra stranica mene zanima da li se kod Vas mogu poručiti rezervni dijelovi za šivaće mašine? Masinski kutak je super i samo tako nastavite.Pozz

  ReplyDelete
 44. Preporučujem da pročitate stranicu"o nama"a što se tiče rezervnih dijelova za šivaće mašine (strojeve),imamo uvijek nešto na prodaju,polovne ili nove šivaće mašine kao i propratni materijal za šivenje i šivaće mašine,dijelovi za bagat šivaće mašine....i sl. sve se to nalazi na stranici"prodaja"a pristupiti možete klikom OVDE

  ReplyDelete
 45. Anonymous7.7.14

  Nameravam da kupim novi sivacu masinu koja s lakocom moze siti teze materijale i kozu (dosad sam sve sila na Bagatovoj Ruzi ,ali uz izbegavanje tezih materijala ).Interesuje me da li bi mi za sivenje tezih materijala odgovarala Brother 1500 S ,i da se na njoj sije svakodnevno vise sati (kupila bih ju novu) ,ili da ipak kupim neku industrijsku ravnostepku(sto bih volela izbeci jer su mi prebrze).Hvala.

  ReplyDelete
 46. Sewing machine Brother 1500 S;

  Ono što sam mogao na brzinu vidjeti radi se o nešto većoj ravnoštepajućoj kućnoj šivaćoj mašini,neki takve mašine nazivvaju"poluindustrijska šivaća mašina" ali ja ne koristim taj termin.
  Da može šiti teže materijale tipa texas i sl.to stoji ali da sa njom šijete pravu kožu,mislim da od toga nema ništa,šivenje vještačke eko kože vjerovatno je moguće samo pitanje je koju debljinu konca može prihvatiti ta mašina.Brother 1500S ima maximalnih 1500 uboda u minuti.
  Ako vam je šivenje nešto više od hobija morate se"prestrojiti"na industrijsku mašinu.Predlažem nekoliko tema da pročitate na sajtu:
  Šivanje prave kože,šivaće mašine sa trostrukim transportom,šivaće mašine sa dvostrukim transportom,servo motori.Na osnovu pročitanih informacija će te i zaključiti da li je taj model za Vas.
  Za lakši pronalazak tema koristite tražilicu na dnu stranice.Lijep vam pozdrav i svako dobro.

  ReplyDelete
 47. Ovo je samostalna stranica "O nama" i ovdje se pitanja o modelima,preporukama, i sl u buduće više neće moći objavljivati,šta se ovdje može pisati,lijepo piše ispod naslovnice.
  Zadnji upit o Singer stylist 7258 prebačen na temu:"Vrste i izbor šivaćih mašina"..
  Ovdje možete pisati:preporuke za teme,kritike,pohvale i sl.za ostalo pregledati sajt,koristiti tražilicu upisom ključnih riječi i birati temu za objavu komentara.MORAMO neki red praviti,koliko je to moguće.Hvala na razumijevanju.

  ReplyDelete
 48. Anonymous18.10.14

  Situs yang sangat menarik, saya senang telah menemukan ini, mesin jahit dan mesin jahit semua tentang pekerjaan saya, salam

  ReplyDelete
 49. Salam untuk Anda dari jauh Indonesia, saya menggunakan google translator sehingga dapat menjadi suatu kesalahan, Anda akan menemukan amdal mesin jahit dan semua tentang cara menjahit dan bagaimana untuk memperbaiki mesin jahit, sekali lagi salut Anda dan silakan datang lagi :)

  ReplyDelete
 50. Anonymous1.11.14

  Odličan blog ! Iznenađenje da kod nas postoji nešto ovako !
  Želim Vam puno uspjeha u daljem radu .!

  ReplyDelete
 51. Anonymous27.11.14

  Jako dobra objašnjenja i savjeti.Ja sa iskustvom od 37 godina na šivaćim mašinama,rado procitam sva pitanja i Vase odgovore,samo tako nastavite,sve pohvale za ovu stranicu !!!
  Masinski Kutak Br.1

  ReplyDelete
 52. Anonymous27.11.14

  Stvarno ste najbolji,extra i profesionalno,ma sve super.!
  Jedan predlog za temu:šivaće mašine za obradu podnih prostirki,etisona,tepiha,tepih staza itd. :)
  Ljep pozdrav i sretno u daljem radu

  ReplyDelete
 53. Pozz i Vama,u planu je i ta tema,mašine za obradu ivica tepiha,bit će sigurno,malo strpljenja.!

  ReplyDelete
 54. Anonymous30.12.14

  Велика корисно, коли справа доходить до швейних машин, я сподіваюся, багато спілкування з вами, а також нові теми для швейних машин, завдяки

  ReplyDelete
 55. Anonymous16.3.15

  Veoma korisna stranica, imala sam par pitanja, ali sam u vašim postovima našla odgovore na SVE što me zanimalo! Vijerni sam čitalac, samo tako nastavite!
  Lijep pozdrav,Ines

  ReplyDelete
 56. Pretražite sajt,nemojte postavljati pitanja tamo gdje im nije mjesto,ovdje se mogu iznositi samo primjedbe,pohvale,sugestije,prijedlozi tema i sl.Ako niste u mogućnosti se snaći na stranici koristite prilagođenu tražilicu upisom ključnih riječi ili teme koja vas zanima.Vaše pitanje i odgovor na datom linku:Elektromotori za industrijske šivaće mašine

  ReplyDelete
 57. Zahvaljujem na uputstvu,bit će obrađeno i postavljeno uskoro,pozdrav za MonteNegro :)

  ReplyDelete
 58. Anonymous6.10.15

  Prijedlog teme: Šivaća mašina za izradu rupica,okasta rupičarka Necchi 498-100 , hvala

  ReplyDelete
 59. Anonymous22.11.15

  Odlični ste,otkrila sam Vas sasvim slučajno i puno ste mi pomogli kod popravke enlarica,Hvala

  ReplyDelete
 60. Anonymous17.12.15

  Pozdrav,
  Eto samo bi Vam se htio zahvaliti na korisnim savjetima, kako u svezi mehanike šivaćih mašina, tako i u svezi nekih natuknica pri samom šivanju.
  Posebice mi je od iznimne koristi bio prilog o uštelavanju petljača nakon kojeg, kada sam petljač podesio na mašini, Višnja radi k'o Singerica :). Nema više lupkanja, pucanja konca ili preskakanja veza.
  Amater sam totalni no upustio sam se u šivanje sjedala od bielastičnog skaja za svoj motor.
  Više sam nego zadovoljan uratkom a sve zahvaljujući Vašim savjetoma i malim trikovima koji uvelike olakšavaju posao, kao što rekoh totalnom amateru u ovom području!
  Hvala!
  LP

  ReplyDelete
 61. Ponovo se postavljaju pitanja gdje im nije mjesto,ČITAJTE šta piše iznad.
  Programator i biranje programa na Qasatron šivaćoj mašini pogledajte OVDJE.Odgovor večeras ili sutra,bit će i slika.LP

  ReplyDelete
 62. Anonymous11.4.16

  Sve pohvale za vas trud i objasnjenja,nastavite tako,
  boljih od vas NEMA !!!

  ReplyDelete
 63. Anonymous12.4.16

  Jako lijepa stranica,svida mi se.I ja se bavim malo prodajom i servisom kucnih sivacih masina.Sada malo vise servisom.Steta vise preciznih meahnicara nema i nema tog posla,ali odusevila me je stranica i podrzavam.

  ReplyDelete
 64. Anonymous5.5.16

  Poštovani,
  Pokušavam otvoriti upute za bagat-danicu ali me traži lozinku.Ima li kakav način da se otvore uputstva?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous5.5.16

   Naravno da ima način,otvorite tekstualnu datoteku "pass" u njoj piše i lozinka a ona je naša web adresa: www.masinskikutak.com

   Delete
 65. Anonymous7.5.16

  Sviđa mi se.Svaka čast na edukativnim stranicama.Da li imate namjeru proširiti informacije i na ostale strojeve.Na primjer,na štrikaće mašine i gdje bi se mogao obaviti njihov popravak.Trenutno imam problema sa grajferom i vaš kutak mi mnogo pomaže.Puno pozdrava.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mašine za pletenje (štrikanje);
   Nekada davno sam vidio tu mašinu,nevjerujem da će ta tema biti na"dnevnom redu",možda ručno pletenje sa dvije igle za početnike,pošto to znam :))

   Delete
 66. Anonymous9.5.16

  Pišem Vam u nadi da mi ikako možete pomoći,dobila od bake prekrasnu šivaću mašinu Brother Deluxe i to je sve što na njoj pise..ima sve identično kao ona Brother Jones Deluxe.. trebala bi bilo kakvu pomoć oko uputstva za upotrebu jer ih nigdje nemogu naći.
  Molila bi Vas ako možete pomoći sa ikakvim informacijama o navedenoj mašini...radu s njome...nekim osnovnim informacijama.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Radi se o veoma jednostavnoj šivaćoj mašini skromnih mogućnosti,uputstvo na našem jeziku ne postoji.
   Sve što vam je potrebno za rad na toj mašini postoji na našem sajtu,mnoge teme su"univerzalne"i primljenive na mnogim šivaćim mašinama.
   "Brother"kao brend bi mogao biti prijedlog neke buduće teme.

   Delete
  2. Anonymous9.5.16

   Zahvaljujem i odkad je imam ovih par dana mislim da sam sve na Vašoj stranici minimalno dva-tri put proćitala i doista...nudite SVE što je potrebno za "start"....zahvaljujuci Vama i doista opširnim ali opet jednostavnim i slikovitim naćinom objasnite potrebnu radnju. Nisam našla ništa Vama ni do koljena...doista ste jedini sa pregršt korisnih i hvale vrijednih informacija.. Lp

   Delete
  3. wow HVALA Ružice,šta da kažem :),čitajte nas i dalje a sve što nije jasno slobodno pitajte.pozz

   Delete
 67. Anonymous21.6.16

  Želim da Vam čestitam na sadržajima i zahvalim na profesionalnosti , jer rado pročitam sve Vaše objave. Mnogo toga mi je već poznato, ručno sam šio proizvode od kože 6 godina, a zadnje dvije godine šijem uz pomoć mašine " Singer ". Sve radim iz hobija i zato želim da Vam potvrdim iz iskustva, da Vaši tekstovi i sadržaji, mnogo mogu pomoći onima koji tek počinju ili će tek početi. Hvala Vam za nesebično pružanje znanja i savjete.Veliki pozdrav

  ReplyDelete
 68. Anonymous16.7.16

  Pozdrav uredniku sajta,
  Šivaće mašine Global bi mogla biti zanimljiva tema.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Global Šivaće Mašine su dosta zastupljene u industrijskom sektoru,
   koliko znam,Global uglavnom radi industrijske šivaće mašine raznih tipova.OK tema će biti obrađena u dogledno vrijeme.Hvala na prijedlogu.

   Delete
 69. Anonymous29.11.16

  Najbolji sajt na celom internetu.Svaka čast kako čovek nesebično deli korisne savete.

  ReplyDelete
 70. Anonymous19.1.17

  Poštovani!

  OVO JE NAJBOLJI SAJT O BILO ČEMU NA KOJI SAM NAIŠLA!

  Toliko dobrih, detaljnih, iscrpnih, strpljivih informacija! KO STE VI I SA KOJE PLANETE???
  U svakom slučaju, imaću i neka konkretna pitanja, pa ću i to okačiti, ali sada me ponelo oduševljenje. Nadam se da nećete nestati.

  I još nešto!
  Kako mogu da okačim sliku, ako hoću da pitam nešto u vezi sa tim?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous20.1.17

   HVALA :)

   Što se tiče slika, u okviru pitanja postavite link slike a mi će mo odlučiti da li je sliku potrebno ubaciti u post. LP
   © Mašinski Kutak

   Delete
 71. dzenana17.8.17

  Molim vas mozete li mi nabaviri upustvo za masinu Bagat Unica Perfekt. Duga ga trazim i nista. Hvala vam unaprijed i super ste.

  ReplyDelete
 72. Anonymous18.2.18

  Kako se skida čeoni poklopac kod Bagat Slavice radi podmazivanja?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Molim Vas: NEMOJTE postavljati pitanje tamo gdje mu nije mjesto,!
   u naslovu lijepo piše "O nama" a u tekstu ispod šta može a šta ne. Čitajte i pretražite sajt, postavljajte pitanja i komentare na odgovarajućem postu:

   SERVISIRANJE BAGAT SIVACIH MASINA

   Delete

SEARCH