-->

Pfaff Tipmatic 1035 / Pfaff Tipmatic / Pfaff Nähmaschine


It is a model: Pfaff tipmatic 1035, so to say something about it and its characteristics: it is a model with a combination of sleeve and standard platform, if you want a sleeve platform it is enough to take one part off the machine and have a sleeve platform, that part that it is also a small box for storing small things that are needed when working with our machine (threads, needles, spools, 
dust brushes, feet ..etc).
U pitanju je model: Pfaff tipmatic 1035, pa da kažem nešto o njoj i njenim karakteristikama:radi se o modelu sa kombinacijom rukavne i standardne platforme, ako želite rukavnu platformu dovoljno je da jedan dio  skinete sa masine i imate rukavnu platformu, taj dio koji se skida je ujedno mala kutija za odlaganje sitnica koje su potrebne pri radu nam mašini (konci, igle, cunak, bobina, cetkica za cišcenje prašine, stopice ..itd).


The thread is placed as in the picture or vertically on an additional support, the threading or threading is shown schematically by arrows. Another feature is that the machine has 30 work programs, from various types of decorative and decorative stitching to making buttonholes, it also has a program for sewing buttons but I haven't tried it, changing the program is extremely simple, you can use a program separately or a combination of two program (two programs included at the same time).
Konac se postavlja kao na slici ili vertikalno na dodatni nosač, provlačenje, odnosno udijevanje konca je šematski-strelicama prikazano. Još jedna karakteristika je da masina ima 30 programa rada, od raznih vrsta ukrasnog i dekorativnog štepa do izrade rupica za dugmad, ima program i za šivanje dugmadi ali to nisam probao, izmjena programa je krajnje jednostavna, može se koristiti neki program zasebno ili kombinacija dva programa (ukljucena dva programa istovremeno). 


Winding the lower thread is extremely simple and very fast.
The Pfaff 1035 sewing machine has a rotating gripper, which is a great advantage over the so-called oscillating hook, the rotating hook has a higher speed and better stitching and is a feature of better machines, the control pedal has a switch that can set the machine in faster or slower mode ( work), it is of great importance for beginners in working with a gray machine.
Namotavanje donjeg konca je krajnje jednostavno i veoma brzo. Šivaća masina Pfaff 1035 posjeduje rotirajuci grajfer što je velika prednost u odnosu na tzv.oscilirajuci grajfer, rotirajući grajfer ima veću brzinu i kvalitetniji štep i odlika je boljih mašina, kontrolna papučica posjeduje na sebi preklopnik kojim se mašina može postaviti u brži ili sporiji mod (rad), to je od velikog značaja za pocetnike u radu sa sivacom masinom.

The machine also has beautiful lighting ("milk" bulb), the drive from the engine to the machine is solved by a toothed belt and slipping of the belt on the drive pulley is almost impossible.
Access to the programmer for eventual lubrication is from the bottom, cleaning and lubrication of the grapple is extremely easy, the bobbin case with the spool is taken out, with the jaw plate thrown and everything is "like in the palm of your hand" :)
In addition to the foot of the machine, an additional foot for making buttonholes, another spool-spool, an additional vertical thread holder and a pair of needles. Read about a similar model Pfaff 1019 HERE
Lubrication and maintenance of this series of Pfaffs can be found by clicking on LINK

Mašina posjeduje i prelijepo osvjetljenje ("mlijecna"sijalica), pogon sa motora na mašinu je riješen zupčastim remenom i proklizavanja remena na pogonskoj remenici je gotovo nemoguce. Pristup programatoru za eventualno podmazivanje je sa donje strane, cišcenje i podmazivanje grajfera je krajnje jednostavno, čunak sa bobinom se vadi napolje,s kinuti ubodnu pločicu i sve je"k'o na dlanu" :) rad mašine je perfektan.
Uz stopicu na mašini, dodatna stopica za izradu rupica za dugmad, druga bobina-špulna, dodatni vertikalni nosač za konac i par igala. O sličnom modelu Pfaff 1019 pročitaj OVDJE 
Podmazivanje i održavanje ove serije Pfaff-ovki pogledaj klikom na LINK

7 comments:

  1. Anonymous25.3.15

    Pre nepuna 3 meseca kupila sam polovnu Pfaff tipmatic 1027,probala sam je radila je savršeno.Od tada je nisam koristila do pre nekoliko dana kada sam porubila samo nekoliko zavesa (nije dugo radila,nije"mučena"),to sam lepo odradila do kraja,ugasila je i ostavila,sledeći dan kada sam je uzela više nije htela da radi,samo se upali sijalica,ali nista drugo.Ne znam u čemu je problem,šta se desilo? Ako možete nekako da mi pomognete,hvala unapred.

    ReplyDelete
  2. Po svemu sudeći to nije neki ozbiljan problem,najvjerovatnije je u pitanju prekid napajanja strujom negdje na startnoj papučici ili u kablovima koji vode prema njoj,pošto napon dolazi u mašinu(radi sijalica).Malo je vjerovatno da je motor stradao,nemojte se puno brinuti,nađite nekog poštenog majstora da to pregleda i popravi.Sami tu ne možete ništa uraditi.Pozzdrav

    ReplyDelete
  3. Anonymous25.5.17

    Pozdrav, na Pfaff 1047 se pomera deo grajfera koji bi trebao da bude fiksiran. Mašinu sam dva puta nosila kod majstora, on popravi i ja posle pola sata šivenja imam isti problem. Da li znate šta je u pitanju? Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taj majstor nešto griješi, poslije popravka masine nemoguće je pojavljivanje istog problema na grajferu.

      Delete
  4. Anonymous7.5.21

    Pozdrav, trazila sam po internetu odgovor ali nema. Dobila sam pfaff tipomatic 1051, ona bi se pomocu koluta trebala sama prebaciti da sije jos opcija kao overlok i jos drugih. Medjutim, kada prebacim kolut na taj program, ne mogu siti te nove opcije (drugi red) nego mi sije one stare (prvi red) ali unazad sije sama. Da li se to nekako moze napraviti da radi? Mozda nesto nisam dobro namjestila? Ili je pokvareno? Hvala na odgovoru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da niste možda kupili mašinu ? Sigurno je "u odličnom stanju i vrlo malo radila" 😀
      Najvjerovatnije ste kupili neispravnu šivaću mašinu, provjerite da li mašina može raditi bar osnovni ravni bod. "unazad šije sama", ako se to uvijek dešava to je dodatni problem.! Sve se može popraviti samo je pitanje koliko se to vama isplati, popravak je sigurno skuplji od same cijene koju ste platili za mašinu. To je stara šivaća mašina i na hiljade komada ih se uvozi iz Evrope i vrlo često su neispravne.

      Delete

SEARCH