Format programa za vez mašine

eng.embroidery machine file format ;
Da bi se neka slika prenijela na mašinu za vez ona mora biti u određenom formatu.? Šta je format programa za vez? Kao što znamo,ili bi bar trebali znati"obične"fotografije u digitalnom zapisu nose najčešće formate :JPG,PNG,GIF,TIF..itd ,svi ti formati su potpuno beskorisni za mašine za vez.Razlika je u tome što formati za vez u sebi sadrže redoslijed operacije vez mašine,način,broj i vrsta boda.
Ako je vez sastavljen iz nekoliko boja taj format se pomoću određenog programa ili direktno na mašini može
podijeliti u "faze"veza.Mašina za vezenje radi na način da prvo završi jednu boju date slike i onda prelazi na sledeću.
Kod industrijskih vez mašina to je potpuno automatizovano,ako radimo vez aplikacije sa recimo 6 boja,svi konci su uvučeni,pozicije raspoređene,zadata je tema u adekvatnom formatu i mašina kada završi jednu boju,automatski prelazi na sledeću.
Na mašinama sa jednom iglom,potrebno je zamijeniti boju poslije svake etape,to uopšte nije teško,ta radnja traje 10-tak sekundi.
Da odmah razjasnimo i mašine sa jednom iglom mogu praviti izvanredne vez motive.Dakle,ako nam je mašina za vez tipa Brother potrebno je da nam slika koju će mo izvesti bude u PES formatu.Prebacivanje slike u mašinu se vrši na više načina a to je najčešće pomoću usb memorijskih kartica,originalnim memorijskih kartica pojedinih brendova,pomoću floppy disc-a i sl.Na savremenijim mašinama se može i vršiti povećanje ili smanjenje datog formata.
U nastavku nazivi mašina i formati koje koriste:
bernina,brother,babylock - PES
elna - EMD
janome - JEF ,SEW
pfaff - KSM,PCS,VIP
husqvarna viking - HUS
siruba - PLT
toyota -10O,DST
Bernina artista - ART ; Singer - XXX
Srodne i slične teme: Šivaće mašine za vez


Nema komentara:

Objavi komentar

PRETRAŽI SAJT - UKUCAJ TRAŽENI POJAM

TRANSLATE