Format Programa Za Vez Mašine / Mašinski Vez


eng.embroidery machine file format ;
Da bi se neka slika prenijela na mašinu za vez ona mora biti u određenom formatu.? Šta je format programa za vez? Kao što znamo,ili bi bar trebali znati"obične"fotografije u digitalnom zapisu nose najčešće formate :JPG, PNG, GIF, TIF..itd ,svi ti formati su potpuno beskorisni za mašine za vez. Razlika je u tome što formati za vez u sebi sadrže redoslijed operacije vez mašine, način, broj i vrsta boda.


Ako je vez sastavljen iz nekoliko boja taj format se pomoću određenog programa ili direktno na mašini može
podijeliti u "faze" veza. Mašina za vezenje radi na način da prvo završi jednu boju date slike i onda prelazi na sledeću. Kod industrijskih vez mašina to je potpuno automatizovano, ako radimo vez aplikacije sa recimo 6 boja, svi konci su uvučeni, pozicije raspoređene, zadata je tema u adekvatnom formatu i mašina kada završi jednu boju, automatski prelazi na sledeću. Na mašinama sa jednom iglom, potrebno je zamijeniti boju poslije svake etape, to uopšte nije teško, ta radnja traje 10-tak sekundi.


Da odmah razjasnimo i mašine sa jednom iglom mogu praviti izvanredne vez motive. Dakle,ako nam je mašina za vez tipa Brother potrebno je da nam slika koju će mo izvesti bude u PES formatu. Prebacivanje slike u mašinu se vrši na više načina a to je najčešće pomoću usb memorijskih kartica, originalnim memorijskih kartica pojedinih brendova, pomoću floppy disc-a i sl. Na savremenijim mašinama se može i vršiti povećanje ili smanjenje datog formata. U nastavku nazivi mašina i formati koje koriste:
bernina, brother, babylock - PES
elna - EMD, JEF
janome - JEF ,SEW
pfaff - KSM, PCS, VIP
husqvarna viking - HUS
siruba - PLT
toyota -10O, DST
Bernina artista - ART ;
Singer - XXX
Srodne i slične teme: Šivaće mašine za vez 

Broj komentara: 5:

 1. Anonimno10.10.18

  Koja je cena motiva za Brother nv955?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kojeg motiva..? Nije moguće dati odgovor na tako uopšteno pitanje,
   Mi izrađujemo sve vrste programa za vez, detaljnije informacije možete dobiti na našoj Facebook stranici ili putem eMail-a.

   Izbriši
 2. Anonimno13.10.18

  Koja je cena autica, disney junaka u PES formatu?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Molim Vas, SVE informacije vezane za izradu programa za vez kao i prodaju gotovih vez predložaka potražite na našoj facebook stranici ili putem eMail-a. Za plaćanje programa za vez morate imati PayPal.
   Facebook / Mašinski Kutak

   Izbriši

PRETRAŽI SAJT - UPIŠI TRAŽENI POJAM