-->

Podešavanje Grajfera | Štelovanje Šivaće Mašine


(namestanje grajfera, kako namestiti grajfer,sivaca masina stelanje)
Ovo uputstvo na našem jeziku ne postoji na internetu, zašto??
Pa zato što majstori ljubomorno čuvaju svoje znanje, zato je tu "Mašinski Kutak"
i za male pare će te dobiti veoma korisno upustvo a nama će to pomoći održavanju sajta.
Cijena uputstva je ** €, mogu ga koristiti svi, kao i oni koji tek ulaze u "svijet" servisiranja šivaćih mašina i napredniji serviseri koji žele usavršiti svoje znanje. 
Uputstvo ce se isplatiti na Vašem prvom servisu.
Format uputsva je PDF, latinica, sve popraćeno kvalitetnim fotografijama, naš jezik.
Naučite štelovati i podešavati grajfer jednom za sva vremena , ** €
Autor uputstva je administrator sajta ! made by Master
Plaćanje se vrši putem PayPal-a
Isporuka uputstva na Vašu (PayPal) eMail adresu...PayPal adresu za plaćanje 
potražite na našoj Facebook stranici ili na Instagram-u  21.04.2017

Zbog nama poznatih razloga ovo upustvo više nećemo prodavati.! 16.09.2020.

28 comments:

  1. Anonymous24.11.15

    Moja mašina ima oscilirajuci grajfer. Iza grajfera nema nikakav vijak nego onaj deo na kome naleze grajfer, koji ga pokreće, stegnut je na osovinu sa dve kao nitne, takodje na drugi kraj kod mehanizma opet nema nikakve vijke nego opet nitne, ne vidim nikakvu mogucnost stelovanja. E sad šta mene muči... Ne uvek,nego ponekad mi se gornji konac zakači za onu malu osovinicu na grajferu koja ulazi u čunak, malo zapne, pa se konac pokida i nagužva sa gonje strane pa se zatim step normalno nastavi. Ovo je donekle tolerantno ali ukoliko donji konac dodje sa spoljne strane na ono sto je siveno onda to nije nimalo lepo. Koji je vas savet po ovom pitanju??? Takodje primećujem na nekim mašinama neki tanak limić na onaj deo sto pokreće grajfer, to kod mene nema pa mi grajfer ima slobodan hod u mestu, pomera se za oko 1 - 1.5 mm. Dali se to moze nekako popraviti, dali se taj limcic nekud nabavlja ili moze i ovako??? Znaci mašina mi dobro šije samo sto se ovo sa koncem dešava ponekad. Pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postoji mogućnost štelovanja grajfera i kod takvih mašina, recimo mijenjali ste iglenjaču (nosač igle), kako podesiti grajfer a nema, kao što kažete, nikakvih vijaka na osovini, sve je fiksno??

      Delete
  2. Hvala na sjajnom komentaru :) sve ste super pojasnili ;
    nije mi jasno kako je moguće da konac ode iza čunka??? Ovako napamet je to teško procijeniti,
    što se tiče uticaja pohabanosti mašine,ima i toga,čak bih rekao da sve ima uticaja.Moguće je da čunak pasuje dubinom ali da nije originalne dimenzije,bobina mora biti knap ali da se lagano kreće...Da,na osnovu seriskog broja se može odrediti starost,nažalost ja nemam tabelu od tog proizvođača,pokušat ću pronaći preko svojih prijatelja u inostranstvu;
    Poštovanje,sretan rad i javite se i na drugim temama....

    ReplyDelete
  3. Anonymous1.12.15

    Pozdrav svima i veliko hvala za Masinski Kutak što nam je poklonio ovo jedinstveno uputstvo za štelovanje šivaće mašine

    ReplyDelete
  4. Anonymous7.12.15

    Hvala za ovu temu puno mi je pomogla jer se bavim uslugama sivenja.

    ReplyDelete
  5. Anonymous16.3.16

    Poštovani,
    prije 5 godina sam naslijedila od svekrve mašinu Bagat Super Slavica (malo korištenu,redovito podmazivanu,ali nikad servisiranu)... Radi na nožni pogon.Do skoro je služila za sitne kućne popravke.Prije 2 mjeseca sam odlućila napraviti djeci torbe od starog jeansa.I uspjela...
    Ali i pored napravljenih aplikacija željela sam ih dodatno ukrasiti nekim ukrasnim bodom.Prvo sam probala sa dvoiglovkom.Problem je bio preskakanje bodova.Dakle,veoma vidljivo i ćesto.
    Zatim sam probala sa diskovima za štepove i opet isto.?
    Svakih nekoliko uboda donji konac jednostavno ne napravi petlju.
    Promijenila sam iglu.Probala sam mijenjati i platna...Zategnust je dobra, jer tamo gdje napravi spoj on je uredan.
    Ima li ovo veze sa grajferom?Zašto se to dešava sada a nije prije?Zaista sam bila pažljiva kod debelih dijelova torbi...Sve"pipave"dijelove odradila bod po bod,lagano pokrećući mašinu rukom.Možete li predložiti dobrog majstora u Sarajevu?
    Hvala za sve tekstove.

    ReplyDelete
  6. Anonymous28.3.16

    Postovani, mozda moje pitanje i nema veze sa ovom temom aki ne znam gdje drugo postaviti. Naime, sijem iz hobija jednu vrstu odjece koja zahtjeva nasivanje gumice, e sad ta se gumica prisiva cik cak bodom i lagano se razvlaci. E sad, prijateljica tvrdi da joj je serviser rekao da je slicnim poslom rastelovala masinu, tj. da stalnim povlacenjem te gumice grajfer rastelovao. Kupila sam nesto kvalitetniju masinu pa se sad bojim da je.ne rastimam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitanje je sasvim na mjestu,moglo bi se preformulisati u"da li našivanje gumice na materijal može raštelovati grajfer??
      Ti majstori često prosipaju priču koja nema blage veze sa istinom,
      neka se Meni javi i objasni na koji način prišivanje gumice može naškoditi šivaćoj mašini,?taj serviser priča gluposti,traži izlaz za svoje ne znanje,danas se mnogi prozivaju"serviserima".

      Delete
  7. Anonymous22.4.16

    Otprilike kaže:Global šivaća mašina sa velikim bure grajferom,
    šta je taj bure grajfer i čemu služi?zahvaljujem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je opšte pitanje o grajferu ali OK,zanimljivo je :)
      Veliki bure grajfer uglavnom koriste šivaće mašine za teže uvjete rada,to je oscilirajući tip grajfera,obično takve mašine imaju znatno sporiji rad zbog opterećenja,riječ"bure"potiče od samog izgleda grajfera i velike spulne a korišteni konac je obično 20 ili 10-tka.svakako da je i taj grajfer podložan poremećajima ali rijetko kada je potrebno preštelovati sam grajfer,uglavnom je problem vezan sa razmakom između igle i vrha grajfera.
      Vidi sliku u postu.

      Delete
  8. Anonymous3.6.16

    Postovani,bavim se finom Elektronikom, koju trenutno trebam da ubacim u Tekstilnu masku. Profesionalnim krojačima kod kojih sam nosio uzorke dotičnog je to previše komplikovano tj. neisplativo da rade. Znači, moram sam. Mašina je Danica Elektronik, dosta stara, ali radila samo par sati i šista ko nova.Probao malo.Očistio šta je bilo za čišćenje.Podmazao,Sa ravnim štepom nema problema,ali sa Cik-Cak( koji mi najviše treba u ovom poslu)nije radio dobro.Igla ide levo-desno kako treba,ali sam dobijao praktično samo levi ravan štep i tek poneki"zub"prema desno.Pregledao sam dosta Vaših postova i utvrdio da igla ne ide dovoljno dole pa grajfer ne može da uradi svoj posao.Spustao sam je po malo i sad je oko 2mm spuštena. Cik-Cak je sad skoro savršen.Pitanje 1: Da li je možda ova igla kraća nego što treba jer ne vidim neku jednostavnu mogućnost za eventualno spuštanje iglenjače?Pitanje 2: primetio sam da Grajfer unutar svog kućišta ima( cini mi se )previse lufta Levo-Desno( mozda i 2mm ),Jel to OK? Može li da se smanji?

    ReplyDelete
  9. Anonymous23.1.17

    Imam mashinu Bagat Visnja 706.Molio bih vas da mi objasnite kako da otklonim sledeći problem.
    Naime kada shiem neki deblji materijal primerice farmerice ili osobito trenerke igla ne uzima donji konac.Unapred hvala.Poz. iz Makedonije.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potrebno je provjeriti razmak između hvatača konca i igle, pogledajte ovu temu:
      PODEŠAVANJE RAZMAKA IGLE I GRAJFERA BAGAT

      Delete
  10. Anonymous7.2.17

    Postovani, imam masinu Veritas 868, nikako ne hvata gornji konac.Grajfer deluje rastimovan, pokusavam da ga sknem, ali ne uspevam. Kako da resim problem?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ako grajfer djeluje raštimovan pokušajte ga naštimati uz gornje uputstvo, ako to niste u mogućnosti onda vam jedino preostaje odnijeti mašinu kod dobrog majstora.

      Delete
  11. Anonymous4.6.17

    Nabavio sam mami singer tempo 80, ali joj nedostaje grajfer. Ako mi mozete pomoci gdje da ga nabavim, moze li nekakav zamjenski. Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niste to trebali kupovati, osim što nedostaje grajfer najvjerovatnije nedostaje i zupčanik sa grajfera i možda još koja sitnica. I ako to sve nabavite onda daj traži dobrog majstora koji će to ugraditi. Mašina u tom stanju ne vrijedi ništa.

      ŠIVAĆE MAŠINE PRODAJA BiH

      Delete
  12. Anonymous7.6.17

    Poštovani majstore, pitanje je slijedeće:
    zamjena klasičnog grajfera na štik mašini jambo grajferom.? Dali se to može promjeniti bez dodatnih promjena na izvlakaču konca i sl.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može li se postaviti veći grajfer na masini za štikanje (vez)?
      Predpostavljam da niste zadovoljni veličinom bobine, količinom donjeg konca pa bi ste voljeli to povećati..?? Kratak odgovor NE, ako ima kakvih nejasnoća onda idemo na ovu temu:

      ŠTA JE TO GRAIFER NA SIVACOJ MASINI

      Delete
  13. Anonymous6.10.17

    Poštovani majstore, ovo uputstvo je bilo jedno vrijeme svima dostupno i besplatno, da li će ta opcija biti vraćena? zahvaljujem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uputstvo jeste bilo svima dostupno i besplatno, poslije 5 godina došlo je vrijeme da malo svoj trud naplatimo. Na sajtu je puno besplatnih informacija ali u buduće neka uputstva će se plaćati, kao što je "Podešavanje grajfera na šivaćoj mašini".LP

      Delete
  14. Snježana29.11.17

    Poštovani, od mame sam dobila prahistorijsku Singer mašinu i sve je pet sem što je donja špulica lezeća vodoravno, a na mojoj bagatici je okomita ,i sad bi ja šivala s ovom jer ima cik cak neke stvari ali ne znam umetnut špulicu jer ne znam izvadit kućište za nju. Dali mi molim vas možete pomoći ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bilo bi korisno da prije postavljanja pitanja malo pretražite više tema na sajtu a ne da na prvoj otvorenoj postavljate pitanje:!

      KAKO UMETNUTI SPULICU NA SIVACOJ MASINI

      Delete
  15. Anonymous27.1.18

    masina je SINGER 7146 nece da izvlaci donji konac uopste

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako da loše podešen(raštimovan)grajfer može uticati na tu pojavu:
      KAKO POSTAVITI DONJI KONAC NA SIVAĆOJ MASINI

      Delete
  16. Anonymous8.2.18

    ja bih da pitam zbog cega se moze desiti da masina pocne sama da se pokrece i da sije sama, bez da ja ista radim. Zbog cega se to moze desiti, i kako rijesiti taj problem? Konac je dobro pistavljen i sve je na mjestu, radila je dobro i odjednom pocela sama da se pokreće, i da radi kao da ja radim. Prvi put mi se desilo, pa me zanima zbog cega? Hvala unapred.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može se riješiti prvo kada napišete o kojem modelu šivaće masine se radi.!! Postavljanje konca ne može uticati ni na koji način sa pokretanjem sivaće masine.

      RAZNI PROBLEMI PRILIKOM RADA NA SIVACOJ MASINI

      Delete

SEARCH