Pfaff 335 / Sewing Machine Pfaff 335

Nähmaschine Pfaff 335;sewing machine pfaff 335;

Pfaff klase 335 je u upotrebi duži vremenski period,novi model se po vanjskom izgledu znatno razlikuje od starog, novi model ima izražen "kvadratni" izgled, većina mehanizma je unutar mašine,dok kod starije Pfaff 335 dobar dio mehanizma se nalazi sa vanjske strane kućišta. Po svojim specifikacijama Pfaff 335 se nije puno mijenjala, uzimajući u obzirmogućnosti. Pfaff 335 je mašina cilindrica sa trostrukim transportom.

Tanak cilindar omogućava pristup cjevastim predmetima manjeg promjera. Pfaff 335 ima mogućnost transformacije (vidi slike), najčešće su to klasično ravno šivenje uz graničnik, šivenje malih zakrivljenih predmeta od kože, šivenje dijelova obuće...naročito se često koristi kod svih vrsta paspuliranja kože.
Pfaff 335 je namijenjena za umjereno do srednje teške radove. Novi modeli mogu imati dodatnu opremu kao što su servo motor, pneumatika koja olakšava rad (podizanje i spuštanje stopice, šivenje naprijed nazad), automatsko pozicioniranje igle..itdMotalica se nalazi na "tijelu" stroja a namotavanje vršiti u toku rada mašine, znači dok prošivate neki komad postavite na motalicu praznu bobinu i drugi konac na namotavanje. Pfaff 335 je predvižena za konac debljine 30-40. Podmazivanje je standardno na pristupne tačke (vidi sliku). Pfaff sa sjedištem u Njemačkoj upozorava na pojavu plagijata na tržištu. Originalni Pfaff 335 ima certifikat i zaštitnu naljepnicu. Stariji modeli su jasno prepoznatljivi i više se i ne proizvode a mogu se...
naći relativno dobro očuvani primjerci. Pfaff 335 koristi igle sistema 134-35 a debljina igle od 80-100, maksimalna brzina je 2.800 uboda u minuti, dužina štepa do 6 mm.
Još da dodam da Pfaff 335 može imati manju dodatu radnu površinu, to je jedan zaobljeni otpresak od jačeg lima a po potrebi ako želite može se napraviti veći dodatak koji se postavlja na cilindar mašine tako da dobijete veliku ravnu površinu. To je korisno pri šivenju većih ravni površina..

Srodne i slične teme: Šivaće mašine Pfaff

Broj komentara: 5:

 1. Anonimno10.5.16

  PFAFF 335 is an universal cylinder-bed machine for use in small leather goods, leather garments, upholstery, shoes, etc. Working on tubular or pre-attached articles and standard sewing work on leather wear, bags and leathercraft articles.
  Features

  Cylinder-bed machine for working on tubular or pre-attached articles
  Very good feeding properties due to the unison feed
  Excellent sewing quality with high perfomance and sewing reliability
  Precise and consistent stitch setting at large spectrum of materials-fabrics
  Fewer bobbin changes due to the large hook;40% more bobbin capacity than standard hook;
  Rugged and durable machine construction - Easy to maintain machine concept
  The high top feed lift (7 mm) allows trouble-free sewing of thick materials and an easy sewing over cross seams
  Easy loading and unloading – even of bulky material – due to a high fabric clearance of 14 mm
  Distance of the front edge of the cylinder arm to the needle: 9 mm - Cylinder arm diameter: 51 mm

  Specifications
  Needle system: 134-35 LR
  Needle size: 80 - 100 Nm
  Max. sewing speeds: 2.800 s.p.m
  Max. stitch length: 6,0 mm
  Top feed stroke: 7,0 mm
  Stitch type: 301 (Lockstitch)
  Thread type: synth. 40/3
  Clearance under the sewing foot: max. 14,0 mm

  OdgovoriIzbriši
 2. Anonimno13.2.18

  Kupio sam rukavnu pfaff 335 H2, da li moze da se prepravi da radi kozu i paspulira i sta treba kupiti ili gde se obratiti za pomoc hvala unapred

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pfaff 335 H2 je namijenjena i za šivenje kože (ne debele) kao i za paspuliranje. Ne vjerujem da je vama potreban cio sklop za paspuliranje, možda nešto od toga već postoji na mašini.

   Izbriši
 3. Anonimno29.3.20

  postovani, podesavanje "koraka" na pfaff 335. desava se kad masina radi da malo nabira tj da prerano spusti vanjsku ili zadnju stopicu. kako se to podesava? da li mozete preporuciti nekog majstora u BIH? lp

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. U pitanju je loše podešena koordinacija centralne vučne stopice, donjeg transportera i spoljne stopice koja pridržava materijal, to se vrlo rijetko poremeti, najvjerovatnije da je neko pokušao biti majstor na vrlo složenom mehanizmu, podešavanje koordinacije stopica na mašinama sa trostrukim transportom je prilično komplikovano, "mašinski kutak" će možda u budućnosti obraditi i tu temu, ima razlike i između modela mašina ali neki osnovni koraci su isti.
   .
   ŠIVAĆE MAŠINE SA TROSTRUKIM TRANSPORTOM
   .

   Izbriši

PRETRAŽI SAJT - UPIŠI TRAŽENI POJAM