Kako kupiti polovnu šivaću mašinu

Nastavak sa teme:
Kupovina polovne šivaće mašine,preporuke i savjeti

Polovne ili nove šivaće mašine prodaja(na prodaju) : OVDJE
Srodne i povezane teme : Izbor šivaće mašine


Broj komentara: 14:

 1. Da pokušam razjasniti ovu situaciju:
  Pojedine teme su više interesantne Posjetiocima,samim tim,te teme imaju dosta pitanja i komentara,da bi se izbjeglo skrolanje texta u nedogled moramo ih"presjeći"i nastaviti na drugoj stranici pod sličnim naslovom.
  Nadam se da je ovo jasno :)...Srdačan Pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 2. Anonimno30.4.16

  Mislim ako ljudi kupuju polovne mašine,treba da kupe kod Vas,koje su reparirane i provjerene.Govorim iz iskustva,jedan put sam tako kupila,pa još toliko platila majstoru da je popravi i na kraju bacila.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :)
   Kupovina polovne šivaće mašine od provjerenog majstora je svakakao daleko sigurnija,pošto su kod nas na jugoistoku Evrope čudna vremena ima ih dosta koji sami sebi daju prefix"majstor"a u mnogim slučajevima to nije ni"m"od majstora.
   PS.Gornji komentar je od naše stalne i redovne čitateljke sa Islanda,Poštovanje Gospođo Bosiljka :)

   Izbriši
 3. Anonimno6.5.16

  Poštovani,
  nakon godine dana šivanja torbi od skaja i to iz hobija što sebi,što za poklon na "kućnoj" mašini odlučila sam se za kupnju industrijske mašine. "Sirota" se mučila i još se mučim uz neke trikove(mazanje skaja kremom) i šiva više slojeva, ali to definitivno nije to.Moje su se ambicije malo proširile pa mi treba i adekvatan alat za njihovo ostvarenje.Proučila sam savjete(više-manje) na vašem sajtu i mogu reći da sam tek zagrebala što se tiče znanja o njima.U oglasniku kod nas se nudi svašta,ali za oko su mi zapele sljedeće polovne mašine: PFAFF 1445, PFAFF 1245 i Juki DLN 415-4.Koja bi bila najbolja po Vašem mišljenju za šivanje torbi od skaja,a možda jednog dana i kože?
  Hvala unaprijed na odgovoru, Vaši savjeti su stvarno hvale vrijedni.
  Pozdrav

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kupovina polovne industrijske šivaće mašine;
   Pfaff 1445 i 1245 su veoma slične mašine,obje su sa trostrukim transportom što je odličan izbor kada je u pitanju šivenje torbi.
   Pfaff 1445 ima nešto bolje riješenu polugu za šivenje naprijed-nazad.Obadvije su dobre ali proba na licu mjesta obavezno,mašina mora da radi tiho i uglađeno,konac 30-40 sa iglom 110-120,obratite pažnju na kompletu mašinu,odmah se to vidi da li vrijedi čemu,nemojte se"zalijetati",bolje je još malo se"patite"ali kupite mašinu kako treba,što očuvanija to bolje.
   Bit će to velika promjena za vas,poželjno je reducirati brzinu ili ugraditi servo motor,što je bolja opcija.
   Juki 415-4 nije za vas.Pozzdraw

   Izbriši
 4. Anonimno9.5.16

  Je li bolje kupiti Bagat Ružu ili Višnju?

  OdgovoriIzbriši
 5. Anonimno19.8.16

  Imala bih pitanje za vas.Želim da kupim mašinu za šivenje i dvoumim se izmjeđu bagatove ruže i bernina activa 125s. S digitalnim mašinama nisam imala iskustva pa ne znam kakve su mogućnosti popravke u slučaju kvarova itd. dok za bagatove znam da su jako dobre mašine. Ako možete da mi date neku preporuku bila bih jako zahvalna. Hvala

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nije jednostavno odgovoriti na takvo pitanje,za bilo koju da se opredijelite osnovno je da bude ispravna,koliko toliko očuvana.
   Prednost kod ruže je recimo održavanje,možete sami podmazivati dok je kod Bernine to je malo teže,ustvari,ne možete nikako,da bi se Bernina active 125 podmazala ona se mora potpuno otvoriti,kod Bernine možete održavati samo dio oko grajfera i iglenjače.
   Servis Bernine je znatno skuplji u odnosu na Bagat ali ne kvari se to baš tako često.

   Izbriši
  2. Anonimno19.8.16

   Koja je od ove dvije masine bolja kada je rijec o jacini i karakteristikama. Hvala puno.

   Izbriši
  3. To su dvije potpuno različite mašine,prednost za Berninu.Imate dosta toga na sajtu pa pogledajte.

   Izbriši
 6. Anonimno19.9.16

  Pozz,htela bih kupiti sivacu masinu Veritas NM1800,kakav je kvalitet i kakve ima mogucnosti,hvala

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Anonimno20.9.16

   Originalna veritas šivaća mašina veoma sliči na bagat-ovu"ružu",
   veritas nm1800 mi ne izgleda"privlačno",to je neki plagijat,najvjerovatnije se radi o jeftinoj mašini,stoga nemojte očekivati ni neku kvalitetu.

   Izbriši
 7. Anonimno18.3.17

  pocetnik sam i kupila bih polovnu masinu. Pronasla sam neke dvije pa me zanima vase misljenje o njima kao i kakva je razlika izmedju ta dva modela. To su AEG nm791 i nm1800. Unaprijed hvala!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja lično nisam ljubitelj šivaćih mašina koje proizvode firme za sve i svašta. AEG kompanija najviše proizvodi kućanske aparate ali između ostalog tu su i šivaće mašine. AEG jeste proizvodio jedno vrijeme i šivaće mašine ali danas na njihovom zvaničnom sajtu šivaćih mašina nema. Navedena dva modela su veoma slični a razlika je u broju programa, veliko je pitanje da li su to uopšte AEG mašine?, vama kao pocetniu savjetujem kupovinu ISPRAVNE šivaće mašine, ispravnost mašine je ključna kod pocetnika, ukoliko je mašina djelimično neispravna to može znatno otežati "polazničke muke" pa čak dovesti i do odustajanja od šivenja na mašini.
   Preporučujem za pogledati:

   KAKO SE SIJE NA MAŠINI - SAVJETI ZA POCETNIKE

   Izbriši

PRETRAŽI SAJT - UKUCAJ TRAŽENI POJAM

TRANSLATE