Bagat Mašina Pravilno Postavljenje Udijevanje Konca


Koliko je samo naziva koji se koriste za pravilno postavljanje konca u šivaću mašinu:: udijevanje, umetanje, uvlačenje, namiještanje, provlačenje.....itd
U jednoj od starijih tema je bilo riječi o općenitom udijevanju, neki "grubi" princip koji se može primijeniti na mnoge modele šivacih strojeva,o tome pročitaj OVDJE...Kako se postavlja-udijeva konac u bagat ?
Ovoga puta cu nešto "reći" o postavljanju konca u Bagat šivaće mašine, odnosno više će se to vidjeti iz datih slika, u pitanju su modeli:"jadranka, višnja, danica, vesna-slavica i ruža".
Kvalitetne slike sam nažalost izgubio, preporučujem da preuzmete uputstva u kojem imate bolji prikaz.
Broj komentara: 16:

 1. Anonimno4.1.16

  Postovani!
  Slucajno sam nabasala na vase stranice i molim pomoc: imam bagat slavicu u koferu i koristila sam ju bez problema. Danas pokusam najobicniji step,zamijenila sam boju konca gornji i donji,masina s donje strane stvara nakupine konca a s gornje se stopica ne pomjera. Jesam li nenamjerno iskljucila normalan step? Napominjem da imam upute ali si ne znam pomocila.Lp

  OdgovoriIzbriši
 2. Možda ste isključili donji transporter,podići stopicu,spustiti pogled nisko i vidjeti da li transportni zupci izlaze izvan ubodne pločice,ukoliko izlaze onda provjeriti napetost gornjeg konca,provjeriti da li gornji zateznik uopšte funkcioniše.

  OdgovoriIzbriši
 3. Anonimno6.2.16

  Molim Vas za pomoć.Nedavno sam dobila iz nasleđa mašinu za šivenje
  BAGAT"Zora".Ja ponešto znam o šivenju ali se na ovoj teško snalazim obzirom da nisam odavno sela za mašinu.
  Nigde ne mogu da pronadjem uputstvo za Bagat Zora mašinu
  Ako možete da mi posaljete uputstvo ili eventualno da mi kažete sa kojom je mašinom najsličnija .Unapred zahvalna !
  Srdacan pozdrav,

  OdgovoriIzbriši
 4. Uputstvo za Bagat Zora nećete jednostavno naći,radi se o maloj seriji Bagat šivaćih mašina,Preuzmite sa našega sajta uputstvo za Bagat Danica,razlika je veoma mala,"zora"nema sa gornje strane pristup za postavljanje krivuljara,ostalo je sve isto.

  OdgovoriIzbriši
 5. Pitanja i komentari koji nemaju veze sa datom temom postavljati na:
  BAGAT ŠIVAĆE MAŠINE

  OdgovoriIzbriši
 6. Pozdrav,
  pokušala sam skinuti uputstva za Bagat Ružu, ali kad ih otvorim me traži nekakvu lozinku?
  Vjerojatno bi u njima našla sve što me muči vezano uz mašinu ali ne mogu ih otvoriti.
  Trenutno imam problem s udijevanjem konca kroz gornji zateznik, nikako da pogodim i ne čuje se klik, a na slici se baš ne vidi jasno kako točno prolazi konac kroz njega.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Otvorite tekstualnu datoteku "pass" i vidjet će te lozinku.

   Izbriši
 7. Anonimno16.7.17

  Poštovani, da li se uputstvo za Slavicu može upotrebiti i za Super Slavicu?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To su iste mašine, njihove "razlike" ne utiču na upotstvo za upotrebu, ti nazivi su se nekada davali samo proforme radi, tek tako da se kao izdaju novi proizvodi a u suštini to su iste mašine.

   Izbriši
 8. Anonimno28.11.17

  Zanima me postavljanje konca u masinu Ruza, ne znam

  OdgovoriIzbriši
 9. Anonimno18.1.18

  Imam Bagat Danicu elektronic i stalno mi puca konac, zbog čega i kako to popraviti?

  OdgovoriIzbriši
 10. Anonimno4.8.18

  Ima li tko upute za Bagat k-31 ?

  OdgovoriIzbriši
 11. Dobila sam staru sivacu masinu Jadranka nova na nozni pogon.O sivenju električnom masnom znam dosta a ovu ne znam da pokrenem s mjesta.Ako moze neki savjet?! Unaprijed hvala!

  OdgovoriIzbriši
 12. Cao . Dobila sam pre koji dan Bagat Visnja 706 . Stim da mi je prva masina za sivenje zanima me kako da promenim sav . Trenutno ide samo ravan . A volela bi da probam i cik cak i jos neke ako masina moze da ih sije . Probala sam plocicu ispod papuvice okrenuti na to gde je cik cak ali nema razlike i dalje ravno sije . Molim vas da mi objasnite kako ako ima nacin .hvala u napred

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ćao Mila 🙂
   Bagat Višnja 706, može da šije ravno i cik/cak, ukoliko ste uz mašinu dobili "šablone" onda možete raditi i nešto ukrasnih i dekorativnih štepova.
   Najbolje bi bilo da preuzmete upustvo i pročitate kako se to sve radi i malo detaljnije pretražite sadržaj na našem sajtu:
   UPUTSTVO ZA BAGAT VIŠNJA 706

   Izbriši

SEARCH - UPIŠI TRAŽENI POJAM