Šivaća Mašina Husqvarna 6020 / Sew Machine Husqvarna

swe.symaskin husqvarna 6020);symaskin husqvarna 2000 ;

Husqvarna 6020 pripada grupi šivaćih mašina serie 6000 sa prefiksom"husqvarna colormatic". Colormatic znači da se svi programi postavljaju na osnovu boja na programatoru i na dodatnim šablonima. Šabloni su označeni velikim slovima A, B, C, D itd. Za osnovni ravni bod i cik/cak nije potreban nikakav šablon ali se ipak preporučuje držati bilo koji šablon u mašini radi sigurnosti,moguće je pomicanje programatora i u najgorem slučaju udarac igle u ubodnu pločicu. Osim pucanja igle nekih posebnih posljedica po mašinu ne bi trebalo biti.

Što se tiče štepova to su ukrasni i streč štepovi raznih vrsta. Kod ovog modela šabloni se mijenjaju za zadnje strane mašine a izmjena se vrši kada je programator postavljen na osnovni štep.
Uvlačenje konca je jednostavno i prikazano je šematski na slici. Mašina nema poklopac sa gornje strane, bočni poklopac je šarniran a otvara se jednostavnim povlačenjem rukom,po otvaranju vidimo dugme za pojačavanje pritiska stopice na materijal kao i dobar pristup za podmazivanje, podmazivanje sa gornje strane se vrši kroz predviđene rupice.


Husqvarna 6020 ima rotirajući grajfer a njega drži sa vanjske strane 3 ili 4 vijka, određeni luft u vanjskom "plastičnom "kućištu je kod ovog tipa grajfera normalna pojava.Inače husqvarna serie 6000 su snadbjeveni jednim od najboljih elektro motora kada su u pitanju kućne šivaće mašine, veoma su brzi a snaga je oko 100 W. Zbog velike brzine mašina posjeduje redukciju obrtaja pomoću dva remena, prvi manji je zupčasti...


da bi se izbjeglo eventualno proklizavanje a drugi je klasični klinasti remen nešto većeg promjera.
Inače mašina je nevjerovatno jaka i uz to ima dodatnu redukciju kod šivenje teži i tvrđih materijala, dodatna redukcija je riješena pomoću dva zupčanika a uključuje se povlačenjem vanjskog prestena na motalici donjeg konca. Kada je uključena dodatna redukcija pomocanje mašine rukom ide veoma teško a najbolje je lagano pritisnuti kontrolnu papučicu i iglu dovesti u željeni položaj...


Kada se vrši namotavanje donjeg konca postavljanjem bobine na osovinicu automatski se i isključuje kretanje igle,automatsko isključenje pri namotavanju ne postoji pa ne treba pretjerivati i bespotrebe namotavati višak konca koji kasnije samo može ometati izmotavanje u bobin kasi (čunaku).
Husqvarna 6020 ima kombinovanu radnnu platformu a skidanje ubodne pločice i dijela rukavnika se vrši odvijanjem nekoliko vijaka, rukavnik se...


svuče i onda se eventualno vrši šišćenje i podmazivanje. Za pristup gornjem dijelu mašine potrebno je skinuti sa traga šablon,odviti jedan vijak a poklopac se skida povlačenjem u lijevu stranu,unutrašnjost tog sklopa se uglavnom podmazuje sa finom toat mašću. Uz mašinu osim šablona obično u kompletu ide i nekoliko vrsta stopica, izmjena stopica je specifična i ne radi se o klasičnom snap-on systemu, stopica se skida na način da se njen prednji kraj lagano pritisne prema dole a zatim povuče prema sebi......
Slične i srodne teme: Šivaće mašine Husqvarna Viking

Broj komentara: 7:

 1. Anonimno29.5.17

  Pozdrav Vama, trebala bi mi pomoc oko podmazivanje Husqvarna 6020 .Na toj trecoj slici kad biste mogli da oznacite tacke gde podmazati,meni se igla ne pomera ni u jednom pravcu a 2 min. pre toga sam sila jos, ili je mozda neki drugi problem u pitanju?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ako je mašina prije na 2 minuta sasvim normalno radila onda vaš problem nema nikakve veze sa podmazivanjem masine.

   KAKO SE PODMAZUJE ŠIVACA MASINA

   Izbriši
 2. Anonimno7.9.17

  Postovani, molila bih Vas za pomoć oko mašine. Na koji način se podmazuje Husqvarna 6570? Hvala ☺️

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Isto kao i 6020. Ove mašine: Husqvarna 2000, 3010, 6000, 6010, 6020, 6030, 6370, 6430, 6440, 6460, 6570 se podmazuju i održavaju na gotovo isti način, nema tu nikakve posebne razlike. Primijenite sve ono što piše u gornjem tekstu.

   Izbriši
 3. Jelena10.3.20

  Postovanje. Potreban mi je mali savet. Imam masinu model 6020. Radi, ali sa malim svadjanjem 😅. Pocetnik sam u sivenju, ali nekako mi se cini da bi mi bilo bolje da je servisiram,jer je stamena, nego da uzimam novu masinu. Pa me zanima ima li svrhe, isplati li se i imate li preporuku gde odneti?
  Hvala u napred.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ako se pomalo "svađate pomirite se" jednim zajedničkim odlaskom u servis 😀.
   To jeste stara šivaća mašina ali uz detaljno podmazivanje i malo podešavanje može vam trajati godinama. Imaju dobar motor kao i redukciju broja uboda za teže materijale.
   Na našem YouTube kanalu ima vido klip o toj mašini pa pogledajte..

   Izbriši
  2. Jelena11.3.20

   Hvala na odgovoru. Sve sam pregledala, pa odlagala.... Ali sada vec uveliko traje kurs sivenja pa nema izgovora 😁. Nego me malo plasi gde. Sve cenim da su ovi u zabacenijim ulicama sigurniji kao stare zanatlije, nego ovi novootvoreni, ali sta ja znam. Idemo da se mirimo ovih dana 😊. Hvala jos jednom na brzom odgovoru.

   Izbriši

PRETRAŽI SAJT - UPIŠI TRAŽENI POJAM