Pozamanterija | Pribor za šivaće mašine

(eng.Sewing Notions)
Uvidom u pretragu, primijetio sam često postavljanje pitanja, šta je to pozamanterije, kako i gdje kupiti pribor za šivenje, pozamanterija prodaja..itd
Pa da pokušamo definirati pojam "pozamanterija";
Pozamanterija je sav mogući i "nemogući" pribor vezan za šivenje i krojenje i sve što je vezano za tekstilnu industriju. Ja ću u nastavku nabrojati dio pozamanterije i pribora za šivanje da bi ste dobili bolji uvid:
U pozamanteriju spadaju:trake,s aten trakice, razne čipke (sinteticke, pamučne, papirne), to su konci za pletenje (vuna-vunica), konac za šivenje, kukicenje, vez-vezenje, sinonim za pozamanteriju je "dugme-gumb",ima ih raznih (metalna, plasticna, modna dugmad itd)
U pozamanteriji se kupuje repromaterijal i sitni pribor za šivenje: igle za šivenje svih vrsta, pribadače.špenagle, patent zatvarači-rajfeslusi, trake za zavjese.
Kvalitetno snadbjevene radnje pozamanterije imaju i šljokice, perlice, ukrasne cirkone, reteks papirni i tekstilni, metalik konce za vez, nitne, drikeri, repromaterijal za kožnu galanteriju (kopče, toke, šnale).
Tu su svakako i pribor za šivenje i alati; prese za drikere i nitne, ringle za vezivanje kamionskih cerada, sve vrste noževa za rezanje (makaze električe i ruče), parne pegle, dijelovi i repromaterijal za parna postrojenja, ulje za podmazivanje šivaćih mašina.
Pozamanterija šivenje: pribor za pačvork, kreda za signiranje tekstila, krojačka lutka-e, lenjiri,krivuljari, radni stolovi, pincete za uvlačenje konca, 3d folija, čoha-čoja za vez, netkani materijali za mašinski vez, čičak trake, paspul aparati, dijelovi za industrijske i kućne šivaće mašine, sve vrste špage, aplikacije,etikete....itd itd. U planu je da Masinski Kutak uspodtavi OnLine pozamanteriju, vidjet će mo da li će to biti moguće.....
Srodne i povezane teme : Radni stol i pribor za šivenje

2 komentara:

  1. Anonimno24.6.15

    Preporučila bih odličnu trgovinu pozamanterije u ***************************,stvarno imaju gotovo pa sve gore nabrojano

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimno24.6.15

    A gde ima dobra pozamanterija u Beograd-hvala

    OdgovoriIzbriši

PRETRAŽI SAJT - UKUCAJ TRAŽENI POJAM

TRANSLATE