-->

Overlock | Mašina Za Porub | Endlarica


Šivaće masine overlovke su veoma zastupljena tema na našem sajtu,
zbog velike količine komentara moramo je podijeliti na nekoliko stranica.
U nastavku stariji linkovi po redu objave
a na ovom postu možete postavljati nova pitanja. Savjetujem prije bilo kakvih
novih komentara pretragu sajta da ne bismo dupali teme, ako se na vašem
uređaju vidi tražilica na dnu stranice olakšat će vam pretragu:

ŠIVAĆE MAŠINE OVERLOVKE (oko 150 komentara)


39 comments:

  1. Anonymous26.7.17

    Zanima me vase misljenje za masinu pffaf hobbylock 756 polovnu...veoma malo informacija ima o njoj..pocetnik sam i nemam mogucnosti za novu i mozda neku bolju verziju. Unaprijed zahvaljujem

    ReplyDelete
  2. Anonymous23.8.17

    Molim da mi preporucite overlok masinu.
    U planu mi je otvaranje krojacke radnje pa sam u nedoumici koju masinu kupiti. Predpostavljam da mi nije potrebna ind.overlok. Interesuje me koju masinu preporucujete za taj vid posla. Kupila bih novu. Pozdrav

    ReplyDelete
  3. Na kucnoj edlarici brother look 569d pukao donji grajfer na pola, molim vas gde sada da kupim ako uopste ima da se kupi hvala

    ReplyDelete
  4. Anonymous9.12.17

    Postovani dobila sam Pfaff hobbylock 4762 endlaricu...Potrebno mi je uputstvo za koriscenje...posto nikada nisam koristila masinu sa diferencijalnim transportom pa ne znam to da stelujem. ...Unapred vam se zahvaljujem.

    ReplyDelete
  5. Posao...18.2.18

    Molim vas da li postoji shematski prikaz polozaja grajfera za
    singer 10uj13.
    Stalno kida konce u pletacu i igli.hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous19.2.18

      To je overlovka na koju se nazivi pišu po potrebi, između ostalog i "singer", čak je neko bio dovoljno bezobrazan da doda prefiks "profesionl" :D, singer 10uj13 je overlovka veoma sumnjivog kvaliteta, jeftina masina od koje se svašta može očekivati pa i stalno kidanje konca.

      Delete
  6. Anonymous11.3.18

    Iz predhodnih odgovora vidim da jako volite dvoumljenja, troumljena...
    Pa se tako i sad ja troumim :-)
    Elna 664 pro
    Toyota sl 3335
    Juki MO-654DE
    Da li mozete napraviti uporedbu i preporuciti jednu masinu?
    Hvala

    ReplyDelete
  7. Anonymous4.4.18

    Kod ovelovke Privileg 4000, kako da smanjim štep da ne bude vidljiv sa lica materijala?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako smanjiti štep na overlovki da ne bude vidljiv sa "lica" materijala?? Ne razumijem pitanje?? Je li vi znate čemu služi overlovka? Možda mislite na sledeće: kada prošijete dva komada materijala sa lica se vidi dio štepa?, ako je to u pitanju povećajte napetost konaca. Uopšteno i nejasno pitanje.!?

      Delete
  8. Anonymous22.5.18

    Postovani, u dilemi sam. Pocetnik sam i zelim kupiti overlock sivacu masinu (radila sam na steperici i dobicu je na poklon - bagat ruza). G-dja prodaje polovnu overlock bernina 700 D i cijeni je 550 KM. Tvrdi da je kao nova, kaze da je ukljucila ukupno 3 puta. U prodavnici nova bagatova overlovka kosta 580 KM i ima 12 mjeseci garanciju. Vise mi se svidja BERNINA iz razloga sto ima vise funkcija. Sta je po Vasem misljenju pametniji izbor?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous26.5.18

      Svi oni što prodaju kažu da je nova, par puta upanjena, malo radila...Bagat overlovka ne postoji, bagat kao firma već odavno nepostoji, Bagat nikada nije proizvodio overlovke, to samo piše "bagat", najvjerovatnije neka "kinezuša".

      Delete
  9. Anonymous30.5.18

    Molim Vas za pomoć. Dvoumim se za kupnju overlock masine. U ponudi su Singer 14SH754 i Bernina 1150MDA, obje su polovne. I jedna i druga imaju karakterisike koje mi odgovaraju. Jako bitna stvar mi je kvalitet prije svega, da masina nije non-stop na servisu, a druga bitna stvar su rezervni dijelovi i dodatna oprema u vidu kupovine stopica.

    ReplyDelete
  10. Anonymous29.6.18

    Molim Vas preporuku za overlok, kucna varijanta, AEG ili TOJOTA, a da lepo radi, novu bi kupila. Naravno, sa 4 konca, nekad sam radila na industrijskoj, pa imam nekog pojma. Hvala unapred!

    ReplyDelete
  11. Anonymous6.7.18

    ...preporuka za overlock masinu Viktoria 754b diferential.? nemam iskustva sa ovim masinama.

    ReplyDelete
  12. Anonymous14.12.18

    Možete li mi kao (po svemu pročitanom) iskusnom poznavaocu tematike napisati Vaše mišljenje o mašini overlock SINGER 14SH754.
    Ponudjena mi je za kupnju pa me zanima Vaše mišljenje o kvalitetu iste.
    Na koji način pouzdano provjeriti stanje jedne takve ponudjene mašine (osim vizuelnog pregleda i mišljenja servisa naravno).
    Inače, recimo da sam u svijetu šivenja "napredni korisnik", ali ne i po pitanju znanja oko jedne endlerice.

    ReplyDelete
  13. Anonymous25.4.19

    Sentra mi je našla u Holandiji overlock mašinu lewenstein 700 DE za 300 € na sniženju(500 puna cena)... Htela sam da Vas pitam za saves da li je to dobra mašina?Početnica u šiću,pa zato nisam sigurna da li je to pravilna zbog.Unapred hvala,pozd av.

    ReplyDelete
  14. Потребно ми је упуство за ендлерицу Багат Ана! Зна ли неко где бих то могла пронаћи?

    ReplyDelete
  15. Marina26.1.20

    Kupila sam sivaci stroj overlock Pfaff 1450 OL, problem je u pokretanju masine, zamasnjak i zupci kao da su blokirani, ne mogu se pokrenuti, molim savjet, hvala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous26.1.20

      Ako je mašina nova treba je reklamirati i tražiti zamjenu ili servis, a ako je korištena to ne iznenađuje, u pitanju je jeftina hobi overlovka. Kupovina takvih rabljenih strojeva se ne preporuča.
      .
      OVERLOCK PFAFF 1450 OL

      Delete
  16. Lijep pozdrav! Imam overlovku Singer 14SH754,medjutim sila sam i odjednom je nastao neki cudan zvuk,otpustila sam konce i izvukla ih ,konci su pukli ali igla prilikom spustanja i dalje struze,promjenila sam igle ali i dalje igle se preplicu sa donjim hvatacima konaca te stvaraju to tzv.struganje? I da jos ovo,sivenjem brzo mi se ugrije dio masine kod remena? Sta se desava?

    ReplyDelete
  17. Anonymous8.3.20

    Pozdrav, sakam da kupam Endlarica (na staro I eftino samo za domasna upotreba) najdov dve endlarice i dvete se zeleni, dali site zeleni se kineski. Ednata ja vidov nz so marka e mnogu bese teska dali kineskata e teska(nesakam kineska). I eve link za drugata https://*********** dali znaete sto marka e pozz od makedonija..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najbolje bi bilo da kupite novu endlaricu za kućnu upotrebu, za prvu kinesku ne mogu ništa konkretno reći ali za drugu sa linka nemojte kupiti, to je stara mašina.
      .
      KUPOVINA SIVACE MAŠINE OVERLOVKE

      Delete
  18. Povtorno jas, pred nekoj den se sretnav so eden covek koj sto imase stara overlock preku 30 godini ne ja koristel 8 godini, sakal da ja frle vo gjubre, no otkako mu rekov deka takva trazam mi ja pokloni. Stvarno bese za vo kanta, sto uste nemase vo nea. Ja iscistiv ja ispricav so wd-40, ja podmackav i za cudo raboti. I staviv 3 konci i se iznenadiv koga pocna da shie, na nekoi mesta prerupnuva bidejki zategacite gi vadev pred cistenje. Masinata e Overlock Gn 3-1, ima 5 konci so dve igli. Dali moze da sie kako iberdeck (pucam na visoko), kolku stepa ima, koja e razlikata so 3,4 i 5 konci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Прво, слободно користете го македонскиот јазик и вашето писмо.!
      Overlock GN 3-1 : Тоа е специфичен модел на машината, лесно одржување и подмачкување. Недостаток е што нема транспорт со различен материјал (diferencijalni transport).Тоа е машина за overlock и не може да се користи како iberdeck.
      .
      Overlock GN 3-1:
      It is a specific model of overlock machine, easy to maintain and lubricate, the disadvantage is no differential transport.
      .

      OVERLOCK SEWING MACHINE OR SERGER
      .

      Delete
  19. Anonymous7.4.20

    Imam ponudu za overlock masinu Hobbylock 796 electronic. Mozete li mi reci da li je to dobar model..Da kupujem ili ne?

    ReplyDelete
  20. Pozdrav
    Naručila sam kućnu endlericu Texi Tegra 4.
    Imaju servis i osigurane dijelove ,a i cijena mi je prihvatljiva
    Imala sam u planu Elnu 664 Pro,al mi je trenutno preskupa
    Tražila sam nešto više podataka o Texi endlerici, al nisam našla baš nešto.
    Jeste Vi možda upoznati sa njom,nisu baš česte,čini mi se
    Hvala puno

    ReplyDelete
  21. Marija6.4.21

    Postovani, prvo pohvala za sve ove odgovore... Razmisljam o kupovini polovne overlock masine, suzila sam izbor na Berninu 334 DS i Baby lock BL4-838 DF, koja je manje komplicirana i na što bi najviše trebala obratiti pažnj? I jednu i drugu mi je mogće oprobati jer se nalaze blizu mjesta gdje stanujem. Sto se tice overlocka, potpuni sam pocetnik ali imam iskustvo s obicnim masinama. Malo sam proucila kako uvci konce kako bih bila u mogucnosti probati. Oprostite na dugom post i ako sam zapetljala... Hvala unaprijed i lp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najviše obratiti pažnju na ispravnost 😀
      Stare overlovke mogu biti u vrlo lošem stanju, dobro je što su vam u blizini pa možete probati, to je vrlo važno. Zvuk mašine ne smije biti suviše "metalni", plet mora biti besprijekoran, za probu koristiti rastezljiv materijal, provjerite funkciju diferencijalnog tranporta, mašina mora da radi "glatko" uz dobru regulaciju brzine na papučici, miris dima iz motora ne smije se osjećati...itd
      Overlovke su u principu malo komplikovanije kada je u pitanju uvlačenje konca, ostalo je ništa specijalno, nema šivenja unazad...Ja bih kupio berninu a vi kupite onu koja je bolje očuvana i ispravna.

      Delete
  22. Anonymous11.4.21

    Mozete li mi reci nesto o kucnoj endlarici Silver Crest? Prodavac kaze da je nova i da je uvezena iz Austrije. Cijena je 200 eura. Hvala unaprijed, pozdrav

    ReplyDelete
  23. Anonymous26.4.21

    Dvoumim se između kupovine nove overlok mašine Brother 4234DXX1 overlok i Bernine L 450. Molim Vas za savet koja bi bila bolja. Hvala

    ReplyDelete
  24. Anonymous13.5.22

    lijepi pozz,,imam problem s endlericom, sijalica je treperila, pa se na kraju ugasila, izvadio sam ju u dva dijela, kad sam stavio novu, ne radi endlerica, ima li neki osigurac tj gdje se nalazi masina je privileg 4000

    ReplyDelete
  25. Anonymous18.2.23

    Poštovanje,imam singer ultralock 300 electronic. Fali mi jedna igla a ne mogu nigdje da nađem originalnu jer sve druge koje sam probala staviti su preširoke tj ne mogu ući u utor. Dal znate gdje i kako da nabavim igle za nju?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous19.2.23

      Pitajte onog kome ste platili mašinu, on najvjerovatnije zna.

      Delete
  26. Anonymous9.5.23

    Da li imate uputstvo za Singer naumann 854

    ReplyDelete

SEARCH