Sewing Machine Pfaff 1050s | Pfaff 1070s element | Pfaff 1080s | Pfaff 1090s Serenade


Another example of very similar sewing machines, at first glance you can see a great similarity, but the difference still exists. These are Pfaff 1050 and Pfaff 1070 sewing machines.
The outer plastic shield of both machines is very similar, the inner construction of cast aluminum is identical. Softkey positions are identical, except that the Pfaff 1070s has an additional fourth button that regulates the length of the stitch. Stitch length is not applicable to all programs.
Pfaff 1050 is a simpler model of a sewing machine, it has a dozen sewing programs, it is intended for beginners as well as for those who are not looking for one ....
Još jedan primjer veoma sličnih šivaćih mašina, na prvi pogled se vidi velika sličnost ali razlika ipak postoji. Radi se o šivaćim mašinama Pfaff 1050 i Pfaff 1070. Vanjski plastični oklop kod obje mašine je veoma sličan, unutrašnja konstrukcija od livenog aluminija je identična. Pozicije programskih tipki su identične, stim što Pfaff 1070s ima i dodatnu četvrtu tipku kojom se reguliše dužina boda. Dužina boda nije primjenjiva na svim programima. Pfaff 1050 je jednostavniji model šivaće mašine, ima desetak programa šivenja, namijenjen je početnicima kao i onima koji ne traže neku....
special and special sewing machine, it is important for them to have an ordinary sewing machine at their disposal at home, with which they will occasionally change a piece of clothing, sew a ribbon on the curtains and the like. Pfaff 1070 is a slightly more modern model, it has about 3x more programs as well as automatic production of button handles (data from the user manual).
Making holes in one go can usually be done by much more expensive sewing machines, supposedly the Pfaff 1070s can do it, I don't know, I haven't tried it.

posebnu i specijalnu šivaću mašinu, važno im je da u kući imaju na raspolaganju običnu šivaću mašinu sa kojom će povremeno prepraviti neki komad odjeće, prošiti traku na zavjesama i slično. Pfaff 1070 je nešto savremeniji model, ima oko 3x više programa kao i automatsku izradu rušica za dugmad, (podatak iz uputstva za upotrebu). Izrada rupica u jednom potezu obično mogu raditi dosta skuplje šivaće mašine, navodno to može i Pfaff 1070s, ne znam, nisam probao.


Also, the Pfaff 1070 has an automatic needle thread. Threading and winding the threads are identical for both machines, the forward / backward sewing button is located on the left above the stitch plate and seems like a good solution to me.
Maintenance of these machines is reduced to occasional cleaning under the puncture plate, cleaning and occasional lubrication of the grabs and replacement of the bulb.
Takođe, Pfaff 1070 ima i automatsko udijevanje konca u iglu. Udijevanje i namotavanje konca su identični za obje mašine, tipka za naprijed / nazad šivenje se nalazi sa lijeve strane iznad ubodne pločice i čini mi se kao dobro rješenje.
Održavanje ovih mašina je svedeno na povremeno čišćenje ispod ubodne pločice, čišćenje i povremeno podmazivanje grajfera i zamjena sijalice.

 

18 comments:

 1. Anonymous31.5.17

  Ovo su potpuno dve iste masine, koje se razlikuju samo po programatoru, dodatak za sirinu cik cak boda je tu samo sto na slozenijem programatoru nije bilo mesta za ubacivanje sirine cik cak boda kao na ovom prostijem sto ima. Generalno ovo je masina kao i ranije serije singer masina, identican mehanizam i oklop, samo malo drugacijim bojama nasaran logo firme :D Sustina je da su proizvedene u kini, pa sada koja firma je pozeli u svojoj seriji, kinezi samo stancaju na oklopu ime, dal singer sa cveticem crvenim ili pfaff sa plavim krugom :D

  ReplyDelete
 2. Ne znam gdje drugo da potrazim savjet pa se obracam vama..da li znate kako se masina pfaff 1080s ponasa sa elasticnim materijalima? naime sijem pamuk sa elastinom, trenutno nisam u mogucnosti kupiti iberdek,a nasla sam veoma povoljno, novu pfaff 1080s,zanima me da li se isplati kupiti je..hvala unaprijed

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ponaša se gotovo isto kao i većina "običnih" kućnih šivaćih masina, ne znam šta se isplati a šta ne ali znam da vam je potrebna overlovka:

   ZA STO SE KORISTI SIVAĆA MASINA OVERLOVKA

   Delete
 3. Anonymous18.2.18

  Imam šivaću mašinu Pfaff 1070 s već par godina, do sada nisam imala nikakvih problema s njom. No sad više ne mogu uštimati konac , dogodilo mi se dok sam šivala da je najednom počeo pucati gornji konac ćim bi pokrenula mašinu. Prilikom povlačenja gornjeg konca se
  čini kao da je prezategnut odnosno ne može ga se povući , ni regulator zategnutosti ne reagira, jednako je na bilo kojem broju je. Molim za pomoć. Meni se čini kao da na na položaju tri na tankoj oprugici bude zategnut da se ne da vući. Lp.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ništa neočekivano za tu vrstu mašine, ako zateznik ne reaguje na regulatoru napetosti tu je jedina pomoć servis, "problem" je što se mašina mora u potpunosti otvoriti da bi se pregledao zateznik.

   Delete
 4. Gdje ima kupiti šivaća mašina element pfaff 1070s?

  ReplyDelete
 5. Pozdrav! Mene zanima da li iko zna za Pfaff element 1070s kolika je jačina motora u W i od kojih materijala je kućište i/ili drugi dijelovi mašine. Hvala.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pfaff 1050 / Pfaff 1070 / Pfaff 1080 su obične kućne šivaće mašine, današnje šivaće mašine nižeg cjenovnog ranga su kombinacija plastike i metala, najčešće samo kućište je od aluminijuma a oklop je plastični. Danas je plastika neizbježna i na najskupljim kućnim šivaćim mašinama. Snaga motora, kod konkretnog modela, mi nije poznata, sigurno je da nije više od 70-80 W. Predpostavljam da vas snaga zanima jer namjeravate raditi neke jače materijale, nije to mašina za tu vrstu posla.
   .
   IZBOR ŠIVAĆE MAŠINE NA OSNOVU UVJETA RADA
   .

   Delete
 6. Anonymous14.1.20

  Pfaff Element 1050s sewing machine has 10 stitches and an automatic 4 step buttonhole which provides the necessities for basic sewing. The hidden tension dial is right at your fingertips. Remove the extension table and you have a free arm for sewing hard-to-reach area, easily reverse your stitch with the push of a button. The Pfaff Element 1050s also offers optional snap-on feet, a one-hand thread cutter, and the reliable front-loading oscillating hook system within the standard accessories. This Pfaff Element 1050s is ideal for dressmaking, alterations and repairs, etc.

  ReplyDelete
 7. Anonymous18.1.20

  Postovani da li preporucujete masinu 1070s za kucnu upotrebu? Htela bih da sijem sebi haljine sa njom. Koje materijale bih mogla da koristim?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous18.1.20

   Pfaff 1070 i jeste kućna šivaća mašina, možete koristiti razne materijale osim rastezljivih.
   .
   KAKO SE SIJU RASTEGLJIVI MATERIJALI
   .

   Delete
 8. Moze li se na ovu mašinu koristit papučica za slobodno vezenje?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vjerovatno mislite na stopicu za slobodno vezenje, treba vidjeti da li prilikom kupovine nove mašine u paketu dođe i takva stopica. Ne vidim razlog zašto se ne bi mogla koristiti, originalno upustvo za mašinu ne predviđa tu opciju.

   Delete
 9. Anonymous30.5.20

  Nova mašina element Pfaff normalno je radila i odjednom u donjem dijelu kupi konac i mašina blokira molim vas da mi objasnite razlog hvala...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pfaff Element, mašina kupi donji konac i blokira ;
   Pogledajte ovu temu:
   KAKO PODESITI NAPETOST KONCA NA MAŠINI
   .

   Delete
 10. Anonymous11.10.20

  Masina za sivenje Pfaff element 1040s. Masina sije u mestu, ne vuce materijal.

  ReplyDelete
 11. Pozdrav
  Molim vas pomoc ako netko zna koja je tocna razlika izmedju pfaff element 1090s i 1090s serenade????

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous9.10.21

   Jeste malo zbunjujuće 😀 mislim da su to iste mašine.
   Pfaff eLement 1050s valjda osnovni model a uz Pfaff 1090s su dodali i riječ "serenade". Uglavnom ako kupite neki model iz ove serije nemojte očekivati ništa posebno, u pitanju su jeftine šivaće mašine.

   Delete

SEARCH