-->

Servis Singer Masina | Singer Servis Uradi sam

singer service center...

Veoma često se desava da tražimo servis za šivaću masinu
a da to nije naročito potrebno, uz malo dobre volje,
veoma malo znanja o mehanici, to možete uraditi sami.
U nastavku linkovi sa već obrađenim temama
kada su u pitanju Singer šivaće masine a sva ostala
pitanja i komentare možete pisati na ovom postu,
preporučujemo  korištenje tražilice na dnu stranice
upisom ključnih riječi (model masine ili kratak opis kvara)... 

SINGER SERVICE MANUAL PDF






SINGER 2250 / 8280

42 comments:

  1. M. Micic2.7.17

    Dobio sam šivacu mašinu Singer br. EB 488294 Prelepa je. Molim Vas da mi kažete koje godine je napravljena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radi se o veoma rasprostranjenom modelu Singer 15k, konkretan primjerak je proizveden 1936 godine u Clydebank - Scotland.

      Delete
  2. Milena M.10.7.17

    Imam masinu Singer TT600X ,ali nemam uputstvo za nju. Mozete li mi pomoci da ga nabavim ? Hvala ! Srdacan pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singer Tiny Tailor tt600 je mala šivaća masina za djecu, to je najobičnija igračka, uputstvo se može naći na internetu na engleskom jeziku.

      MALE DJEČIJE ŠIVAĆE MAŠINE

      Delete
  3. Anonymous24.8.17

    Potovani, pocetnica sam i razmisljam se izmedju dve masine: Singer 9960 i Singer W6-N5000.
    Sta mislite o ovim masinama, i koja je po vasem misljenju bolja?
    Hvala unapred na brzom odgovoru. Srdacan pozdrav

    ReplyDelete
  4. Anonymous14.9.17

    Postovani, molila bih vas za jedan savjet,u velikoj sam dilemi. Imam dvije masine na probi i ne mogu se odluciti koju da kupim, obadvije sam nosila majstoru na pregled i u dobrom su stanju. Obe su iz Njemacke i vrlo malo su se koristile, jedna je ova novija Singer Symphonie 2250 jednom koristena i cijena joj je 80 eura a druga je starija masina Privileg Super Nutzstich i ona kosta oko 30 eura. Singerica je stvarno nasminkana sa raznim dodacima a ova Privileg je opet puno teza i nije sva od plastike ko ova prva. Takoder ova Singerica je porijeklom iz Vijetnama, bila sam za nju zagrijana da je kupim ali sada se dvoumim, molim vas pomozite mi, hvala.

    ReplyDelete
  5. Anonymous17.9.17

    Pozdrav. Molim Vas za savjet. Imam ponudu da kupim Singer 538. Zanima me Vaše mišljenje da li će služiti za rastegljive materijale? Hvala unaprijed.

    ReplyDelete
  6. Anonymous20.9.17

    Pozdrav, imam sivacu masinu Singer Y2844395 pa me zanima otprilike starost. Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mašinski Kutak21.9.17

      U pitanju je Singer 15k, to je mašina koji je možda najviše proizvedeno. Ima sličnih pitanja već postavljenih, konkretan primjer, oznaka Y znači da je mašina proizvedena u Clydebank Skotska, godina proizvodnje oko 1927. Kod vas je najvjerovatnije primjerak sa ručnim pogonom, kasnije će se pojaviti ista mašina i na struju. Na svjetskom tržištu nisu na cijeni upravo zbog velikog broja proizvedenih primjeraka.

      Delete
  7. Anonymous13.10.17

    Da li neko moze da mi kaze nesto vise o singerici 16K33, mislim da je serijski broj EA805097(za poslednja dva broja nisam siguran malo su se ogulila). Zanima me koliko je stara i da li ima neku vrednost sama. Hvala unapred.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema se tu ništa posebno reći, podaci na osnovu serijskog broja: proizvodnja 1936 - Škotska. Procjenu vrijednosti ne radimo.

      Delete
  8. Anonymous14.10.17

    Pozdrav,
    Imam staru singericu, mislim da je 15-88 ali nisam sigurna, po slikama mi je najslicnija. Jedino što piše na njoj je 125255 Simanco i B1897 a našla sam i ovu oznaku MAO80724. Da li možda znate po ovome koji bi to model bio? Mašina je ispravna, gornji konac se nalazi u desnom donjem kutu i ima nozni pogon.Masina je ispravna i sve radi i voljela bih sivati torbice od tanje koze, i neke deblje materijale. Mislite da bi ova mašina bila pogodna za tako nešto? Pohvale za stranicu, odlična je i puno sam naučila! Lijep Pozdrav, Hvala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam o kojoj mašini se radi, dovoljno je što ste napisali da najviše sliči na Singer 15-88. A što niste probali malo šivenje kože,? probajte, nemate što izgubiti. Moje mišljenje je da je za iole ozbiljan rad ta mašina potpuno neadekvatna. O šivenju kože na sajtu ima stotine komentara a za početak pogledajte ovu temu:

      KAKO SE ŠIJE PRAVA KOŽA

      Delete
  9. Anonymous28.2.18

    Postovani, na mojoj masini Singer Confidance odjednom ne radi cik cak bod. Masina sije ali konac se ne hvata za materijal vec samo bode u prazno. Desavalo se i da mi leziste za donji konac iskoci pa sam morala da skidam onaj metalni deo sa zubcima i srafove kako bih to vratila na mesto. Kako da popravim taj cik cak i da li je to ozbiljan kvar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singer Confidence je digitalna šivaća mašina, ima ih više modela: Singer Confidence 7463, 7465, 7467, 7469, 7470, 7640..."ležište" konca ne smije iskakati, postoji mogućnost da usled iskakanja i oštećeno. Ukoliko se igla kreće lijevo desno onda je situacija povoljnija, veliki problem bi bio da igla bode samo u jednu tačku, da se ne kreće lijevo-desno. Koliko razumijem igla se kreće cik/cak ali ne hvata konac, preskače bod. To ne bi trebao biti ozbiljan kvar ali mašina mora kod dobrog majstora ili u servis. Ne možete to sami popraviti.

      Delete
  10. Anonymous4.6.18

    Singer 247 portable. Posle iznenadnog kloparanja u toku rada igla više nije mogla da prođe do kraja već udara u nešto čvrsto. Sreća da sam polako radila inače bi se igla slomila. Verovatno je kvar za dobrog majstora ali ja ipak i da vas pitam o čemu se radi i ako imate neku preporuku za majstora u Beogradu. Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pucanje igle u ovom slučaju bi bio najmanji problem :)) Skinite ubodnu pločicu i polagano rukom pokrećite mašinu, vidjet će te u šta vrh igle udara. Pogon grajfera kod singer 247 je, koliko se sjećam, pomoću nazubljenog remena, ili je taj remen preskočio, ili se potpuno polomio ili je u gornjem dijelu mašine sklop od dva spregnuta metalno-plastična zupčanika uništen. U konsultaciji sa majstorom možete vidjeti da li se to isplati popravljati.

      Singer 242, 247, 275, 262

      Delete
  11. Anonymous25.10.18

    Dobar dan, kakvo je vaše mišljenje o sivacoj masini Singer 155 extra..?

    ReplyDelete
  12. To je identična mašina kao ova, pogledajte sledeći link:
    SINGER EXTRA 155

    ReplyDelete
  13. Dobar dan, imam singer masinu 538. I zanima me da li ona moze da sije ravan step ili samo cik cak? Uzela sam je od gazdarice da bih suzila nogavice ali ne znam kako da prebacim sa cik caka na ravno. Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naravno da može i ravno šivenje, srednja "tipka" postaviti skroz lijevo, desna "tipka" postaviti na sredinu.

      Delete
  14. Boca5.5.20

    Dobar dan, zeleo bi da mi pomognete oko Singer masine oznaka je 206-3sH. Otac ju je koristio bar 40 god a nasledio je od svog oca koji je isto bio snajder. Masina je dosta izrabljena a zeleo bi da je popravim. Da li mi mozete dati savet gde bi mogao u Beogradu da je odnesem na popravku. Hvala u napred

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glavni administrator sajta "Mašinski Kutak" je iz Bosne i ja ne poznajem nikoga iz Beograda. Inače u principu Mi nikoga besplatno ne reklamiramo. Lijep Pozdrav za Beograd 🙂

      Delete
  15. Postovani, imam sivacu masinu Singer 478/498 koja mi je ostala od mame. U toku rada je odjednom pocela da sije u mestu tj.igla bode u mestu tkanina se ne pomera. Inace nisam neki sfrucnjak za sivenje, znam najosnovnije da nesto prostepam i usijem... 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singer 478
      Jedino što vam preostaje je da pokušate uključiti donji transport, dugme za uključivanje je desno, provo sa donje strane.

      Delete
  16. Treba mi remen zupčasti kaiš za šivaću mašinu neckermann t132, 370mm prečnik ,50 zupca i 5mm razmak širina kaiša 1cm

    ReplyDelete
  17. Gdje se mogu kupiti igle za singer masinu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako nisu neke specijalne igle kupujete ih tamo gdje se prodaju i igle za Bagat šivaće mašine.
      IGLE ZA ŠIVACE MAŠINE

      Delete
  18. Anonymous2.9.21

    Molim Vaše mišljenje o šivaćoj mašini Singer symphonie 2000, hvala.

    ReplyDelete
  19. Pozdrav, stranica mašinski kutak je odlična, sve pohvale. Naslijedila sam mašinu Singer EL301624 model 95K43 od oca, a on od svog majstora. Ona je na nožni pogon ali je moj otac ugradio motor, sad radi k'o "hekler" :)
    Možete li mi reći nešto o njoj, koliko vrijedi i koliko je stara? unaprijed hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Procjenu vrijednosti šivaćih mašina ne radino. To je klasična starija Singer šteperica, skraćenog "vrata", relativno rijedak model, ništa posebno.

      SERIJSKI BROJ SINGER MAŠINA

      Delete
  20. Anonymous5.4.23

    Postivani, molila bih vasda mi nesto vise kazete o singer 632 g, hvala unapred

    ReplyDelete
  21. Anonymous18.5.23

    POSTOVANI POZDRAV.Sve pohvale za ovu stranicu,od velike ste pomoci.Moja supruga je od svoje bake je nasledila SIGRER sivacu masinu EB 737480 na nozni pogon,u ispravnom je stanju i dan danas radi.Gledajuci na YU-tubu klipove o restauraciji zamolio bih Vas da li mozda znate ko to danas radi kod nas ili u regionu,kada i gde je proizvedena?Unapred HVALA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ne poznajem nikoga ko radi restauraciju šivaćih mašina, to je neisplativ posao, najčešće sama vrijednost šivaće mašine je daleko ispod uloženog truda i novaca.
      Pogledajte i ove teme:
      .
      SERIJSKI BROJ SINGER ŠIVAĆE MAŠINE
      .
      ŠIVAĆA MAŠINA SINGER 15

      Delete
  22. Anonymous23.5.23

    Poštovani, molim vas ako mozete da mi pronađete prospekt za masinu Singer 343 Lapidus, po mogucnosti na bosanskom ili na njemačkom jeziku. Srdačan pozdrav

    ReplyDelete

SEARCH