-->

Sewing Machine Needle Feed / Šivaća Mašina Dvostruki Igleni Transport


What could be written about this machine, double and or needle transport is also quite common and in principle is intended for various materials, it all depends on the construction of the machine,
it can be the most common fast stitch for light materials, to shoe factories where stronger materials, thicker fabrics, eco leather and natural leather are sewn. Double transport has an advantage over the transport of material only by lower teeth because the needle also participates in the transport of material, which in some way "grabs" the material in conjunction with the lower conveyor, hence the name "double, needle or double transport machine". There are models of sewing machines in which the needle "rests", but the upper foot follows the work of the lower conveyor, and that is double transport, it is most often seen with machines for sewing heavier materials.
Šta bi se moglo napisati o ovoj mašini, dvostruki (dupli) i ili igleni transport je isto tako dosta
rasprostranjen i u principu namijenjen je za razne materijale, sve zavisi od konstrukcije mašine,
može biti najobicnija brza šteperica za lagane materijale pa do obućarskih pogona gdje se šiju jači materijali, deblji štofovi, eko koža i prirodna-prava koža. Dvostruki transport ima prednost u odnosu na transport materijala samo donjim zubcima zbog toga što u transportu materijala učestvuje i igla koja na neki način "grabi" materijal svakako u sprezi sa donjim transporterom, otuda i naziv "dvostruki, igleni ili masina sa duplim transportom". 
Postoje modeli šivaćih mašina u koji igla "miruje" ali gornja stopica prati rad donjeg transportera i to je dvostruki transport, najčešće se viđa kod mašina za šivenje težih materijala.

14 comments:

  1. Anonymous12.4.14

    Sada mi je potpuno jasno kako radi igleni transport,super animacija.Hvala i pozdrav za najbolju stranicu o šivacim masinama :)

    ReplyDelete
  2. Anonymous14.6.14

    Fantastičan sajt,svaka čast na trudu. Zamolio bih vas da mi pomognete, pošto sam skoro u ovoj sveri,tačnije tapetariji i imam neko manje iskustvo sa mašinama, da mi preporučite mašinu sa iglenim transportom ili mozda sa trostrukim transportom marke Pfaff,Necchi I Juki,starije modele? Ne bih radio sa kožom.

    ReplyDelete
  3. Poštovani B.P.bilo koji od gore nabrojanih modela da kupite nećete pogriješiti,što se tiče tapaciranja namještaja i tu sam"na svom terenu",savjetujem trostruki transport,igleni transport je dobar ali trostruki je daleko bolji,mašinu koju kupujete mora biti što očuvanija,stare,izraubovane mašine izbjegajite,bolje je izdvojiti nešto više novaca ali ste zato sigurniji na duže vrijeme.
    P.S.postavljanje profila sa imenom i prezimenom uz opis posla kojim se bavite se smatra reklamom i to se ne objavljuje.Hvala na razumijevanju i svako dobro.

    ReplyDelete
  4. Anonymous1.3.15

    Poštovani bavim se tapetarijom, hteo bih da kupim masinu mitsubishi dy 330,skakačica, sa duplim transportom, polovnu. Da li je ona dobra mašina za taj posao, i da li postoje rezervni delovi za gore navedenu mašinu.

    ReplyDelete
  5. Mitsubishi DY-330 je dobra japanska mašina,ja bih je stavio u isti rang kao i Juki,mada je sam Juki daleko poznatija kompanija kada su u pitanju šivaće mašine.Ovo"skakačica"je neki izraz koji je nastao zbog specifičnog pokreta stopica.To je baš mašina sa dvostrukim transportom,može se dobro koristiti u tapetariji mada ja lično za tapetariju preferiram trostruki transport.Mitsubishi Dy 330 ima veliki rotirajući grajfer sa velikom spulnom.Ako je mašina dobro očuvana nikakvi vama dijelovi neće biti potrebni,to se jako rijetko kvari,mašina mora biti u maximalnom pogonu i bez održavanja da bi došlo do nekog kvara.Dijelovi za takve mašine se kupuju najčešće u inostranstvu,toga je kod nas jako malo.Postoji cio post o mašinama u tapetarstvu pa pogledajte,možete i pitati ako vas šta zanima i u toj oblasti. pozdrav

    ReplyDelete
  6. Anonymous7.11.15

    Postovani, da li za sivenje eko koze je dovoljan samo igleni transport ili mora da bude trostruki?

    ReplyDelete
  7. Igleni transport je dobar i može bez problema raditi eko kožu,da li bi mašina sa iglenim transportom mogla zadovoljiti vaše potrebe ovisi o tome šta će te raditi sa eko kožom,da li će biti većih prelaza,zadebljanja,kolika je površina materijala,da li će ispod eko kože biti i neki dodatni filc...itd.

    ReplyDelete
  8. Anonymous7.11.15

    Treba mi za sivenje navlaka za knjige od eko koze, bilo bi max tri sloja eko koze, posto nisam bas u velikoj financiskoj mogucnosti,a opet da ne kupujem nesto sto bas i nije za to.Od srca vam zahvaljujem za vase savete, samo na vasem sajtu ima informacija o sivacim masinama i jedino u skolskim knjigama...

    ReplyDelete
  9. Zanimljivo,nažalost veliki problem je novac a"bez alata nema zanata",korisno bi bilo da uz igleni transport nabavite kotrljajuću stopicu....

    ReplyDelete
  10. Anonymous18.3.19

    Jel postoje mašine koje imaju samo igleni transport, bez donjeg?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koliko ja znam NE postoje, ali postoje šivaće mašine koje imaju samo iglu
      bez ikakvog donjeg transporta, ima nekoliko primjera ali najčešći je kod kućnih mašina za vez.

      Delete
  11. Anonymous22.4.19

    Da li to znači da je Juki DLN-415-4 mašina sa dvostrukim transportom?

    Unapred hvala

    ReplyDelete
  12. Anonymous10.11.23

    Da li postoji šivaća mašina sa drugim oblikom dvostrukog transporta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postoji naravno, to je situacija veoma slična trostrukom transportu, razlika je u tome što igla i srednja mala stopica ne vuku materijal već to rade donji transportni zupci i velika gornja stopica, postoji i dvostruki tranport kod kotrljajućih stopica, najčešće kod stubovki za šivanje obuće u tom slučaju su spregnuti donji i gornji transport a igla ne vuče materijal, ima više vrsta kombinacija dvostrukog transporta materijala.

      Delete

SEARCH