-->

Šivaće Mašine Viktorija | Victoria Mašine | Viktoria Šivaća Mašina

victoria nähmaschine;

Šivaće mašine Viktorija su na našim prostorima prilicno zastupljene,
od aktualnih modela pristunte su starije mašine ali ima i novijih modela:
Victoria 753, Victoria 7910, Victoria 364, Victoria 600, Victoria 32, Victoria 853,
Victoria 764, Victoria 924, Victoria 550, Victoria fy2205, Victoria 340, Victoria mn340, Victoria 900, Victoria fy 2200...itd. Mnogo toga o nabrojanim i drugim modelima Viktoria sivaćih mašina pogledajte na priloženom linku: 



16 comments:

  1. Interesuje me da li postoji negde uputstvo za upotrebu za victoriu zz550 ili zz580. Imam obe masine i veoma su slicne ali neka dugmad na njima ne koristim jer ne znam cemu sluze. Jedini razlog sto sam ih kupila i popravila je bio sto su divnih boja jedna je lila a druga narandzasta pa mi je bilo jako zao da zavrse na otpadu a sada kad sam ih ozivela mozda bi bilo lepo da znam bas sve njihove mogucnosti.

    ReplyDelete
  2. Zanima me sta mi mozete reci o masini Viktorija Lady 3800F? Razmisljam o tome da je kupim,ali ne znam da li je to dobar izbor posto cu na njoj siti svasta od debljih materijala do tankih tegljivih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne postoji mašina koja može sve da šije, deblji materijali i rastezljivi materijali su neuporedivi, dosta smo pisali o ovoj temi, pogledajte temu na sledećem linku:
      USLOVI RADA KOD SIVACIH MASINA

      Delete
  3. Anonymous17.6.19

    Da li neko ima iskustva/poseduje Victoria 7910? Ako sam dobro razumela, kod ovog modela pritisak stopice se regulise tako sto se otvori deo koji se inace otvara da se pristupi sijalicu, pa se iznutra regulise pritisak stopice?

    ReplyDelete
  4. Anonymous8.9.20

    Dobro veče. Molim Vas za malu pomoć. Možete li mi reći Vaše mišljenje o mašini Victoria Lady 1000 i koliko se otprilike kreću cene polovnih? Hvala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam nikakvo mišljenje, stara šivaća mašina koja neodoljivo podsjeća na neke modele Singer mašina. Ravno šivenje i cik cak, šivaća mašina koja ne zavređuje nikakvu posebnu pažnju. Ispravan primjerak može poslužiti a ispravnost tako starih mašina može utvrditi samo majstor. Cijena, vrlo jeftino.

      Delete
  5. Viktoria ZZZ 610. Kad se stisne papucica ona zuji ali ne sije tjs. Igla neide. Ima li joj ljeka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prvo vidjeti kako se mašina pokreće rukom, ukoliko ide lagano onda pogledati stanje remena, ako je remen dobar i zategnut onda treba pregledati sklop motor-papučica a to je posao za majstora.

      Delete
  6. Imam Victoria sivacu masinu, ne znam koji je model u pitanju... Pise nesto FY2205, pa valjda je to to... �� Ima neki kao tockic, sa slikom papučice, što verovatno znači da se podiže i spušta papučica... Ali ne znam koji je idealan položaj...? 1,2,ili 3...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Victoria FY2205
      Pomoću tog kotačića podešavate pritisak stopice na materijal, ne postoji "idealan" položaj, to ovisi o vrsti i debljini materijala koji šijete, malo eksperimentišite,
      a za start koristite "srednji" pritisak.

      Delete
  7. Anonymous20.3.21

    Zanima me kakvo misljenje imate o masini victoria 860F i kolika je njena cena odprilike?

    ReplyDelete
  8. Zanima me zašto neće sama da vuče materijal,Radi se o mašini viktorija

    ReplyDelete
  9. Anonymous6.10.23

    Koja veličina igle ide u mašini Victoria 753?

    ReplyDelete
  10. Anonymous5.12.23

    Pozdrav i ja imam Viktorija masinu i meni je problem postaviti pravilno konac i nemogu spustiti stopicu masine najvjerojatnije je pukla ona kvacica sto se spusta sa strane masine ako sam dobro objasnila

    ReplyDelete
  11. Anonymous18.2.24

    Imam šivaću mašinu Victoria ZZ 610. Da li može da se nabavi stopica?

    ReplyDelete

SEARCH