-->

Sewing Machine Pfaff History | Šivaći Strojevi Pfaff


PFAFF kao poznati brend šivaćih mašina je još jedna od neiscrpnih tema,
ovaj post je nastavak na temu
u nastavku još nekoliko linkova sa sajta kada je u pitanju Pfaff:

Pfaff 209
Na sajtu postoji dosta tema kada je u pitanju Pfaff pa stoga savjetujem korištenje pretrage na dnu stranice, upisom ključnih riječi, prije nego se odlučite za postavljanje svog komentara ili pitanja. Puno je komentara koji se bespotrebno dupliraju što stvara opterećenje na sajtu.

42 comments:

  1. Anonymous27.10.16

    Pozdrav!
    Ako mi možete pomoći..imam pfaff 4240 hobby šivću mašinu...muči me to što ne mogu nikako podesiti da veže gornji i donji konac..gornji lijepo a donji svakako i nikako...otpuštam zatežem donji konac ..ali ništa.?...očistila sam ju ...stavila isti konac..mjenjala iglu.....ne znam šta više...htjela sam zavjese od markizeta traku sašit i neide..a prije toga sam normalno sašila rub od trenerke...??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod vas mašina veže konac ali je štep sa donje strane loš,to je česta pojava i najčešće je vezana uz zategnutost konca.
      Ono što mogu preporučiti to su dvije teme:
      KAKO PODESITI NAPETOST KONCA
      KAKO RADI ZATEZNIK GORNJEG KONCA

      Delete
  2. Anonymous8.11.16

    Pozdrav, Tražim ali nikako ne nalazim informaciju,koje pfaff mašine imaju IDT sistem.?Da budem preciznija,treba mi model sa što više dekorativnih štepova koji su na ploči bez onih diskova) i IDT sistemom. Sta mi preporučujete

    ReplyDelete
  3. Anonymous23.11.16

    Može savjet i mišljenje o Pfaff Calanda 73? Imam priliku da je kupim, navodno je ispravna,početnik sam,pa baš i nisam najbolje upućena.Šta su joj mane,šta prednosti? Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikad čuo za tu mašinu,našao sam nešto na internetu,piše"pfaff calanda 73 dorina"???
      Ako tek učite šivenje morate kupiti ispravnu mašinu,navedeni model je najobičnija elekto mehanička šivaća mašina,ništa posebno.

      Delete
  4. Anonymous20.1.17

    Imаm pfaff 563 i otišo mi je onаj mаli rezervаr zа ulje(0kruglo oko sа prednje strаne) i kаdа uspem ulje odmаh iscuri vаn iz mаšine. Dаli je moguće kupiti tаj mаli rezervаr, pošto je on ispucаo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous21.1.17

      Teško da se to može gdje naći, pokušajte izgraditi rezervoar, detaljno odmastiti, oprati u deterdžentu i zalijepiti pukotine silikonom.

      Delete
  5. Anonymous22.2.17

    Dobila sam na poklon masinu pfaff hobby 382. Da li mi mozete reci o kakvom modelu se radi i da li mogu negdje da pronadem uputstvo rada masine.Unaprijed hvala na odgovoru poz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnoga uputstva i objašnjenja na stranici su primjenjiva za većinu šivaćih mašina, stoga vam uputstvo i nije nešto neophodno. Uputstvo na našem jeziku ne postoji.

      Delete
  6. Anonymous14.3.17

    Pfaff 1080s Sewing machine

    Features:
    metal chassis
    automatic bobbin winding
    variable stitch length visible on display
    adjustable needle position
    easy stitch selection on display
    automatic needle threader
    80 preprogrammed stitches
    6 presser feet included
    extended sewing table included
    8 basic stitches
    8 stretch stitches
    58 decorative stitches
    6 fully automatic 1-step buttonholes

    ReplyDelete
  7. Anonymous14.3.17

    Pozdrav!
    Kupila bi model 1080s, za osobnu kućnu upotrebu. Preporučate?
    Hvala za odgovor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šivaća mašina Pfaff 1080s
      Digitalna mašina, jednostavno rukovanje, mali displej za odabir oko 80 programa prema datoj tabeli, automatska izrada rupica, 8 osnovnih, 8 rastezljvih, 58 dekorativnih štepova...
      Kupovina isključivo nove mašine, garancija bi trebala biti minimalno 2 godine i da napomenem da Pfaff već odavno nije što je nekada bio.

      Delete
  8. Milan N.19.5.17

    Postovani gospodine, hvala vam na ovom sajtu, imam jedno pitanje u vezu masine Pfaff Hobby 751 Dorina, koja je relativno malo radila a uzeta u Njemackoj nova i koja sada odjednom sije u mjestu nemoze se tkanina povuci, ako se povuce uz malo sile (naravno pukne igla. Otvarao sam poklopac sa strane gdje je remen te pokretne dijelove poprskao sa wd40 (kasnije sam vidio da ste pisali da se ne sprica nego podmazuje)i skidao plocicu gazeceg sloja izduvao na kompresor te i te dijelove ispod nje poprskao sa WD40 sklopio ona i dalje u mjestu radi tj. sije ( napominjem da je sve ostalo u redu znaci prostopa materijal,sije ali u mjestu.Bio bih vam zahvalan ako bi ste odvojili malo vremena te mi pokusali pomoci. Unaprijed zahvalan.L.P.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nećete vi masini nanijeti nikakvu štetu tim prskanjem, samo nemojte pretjerivati jer to je rijetka tečnost koja kasnije zna isticati na sve strane.
      Treba pogledati šta se dešava sa transportnim zubcima, da li izlaze iznad nivoa ubodne pločice.Skinite stopicu pa pogledajte, ako zubci ne izlaze izvan nivoa pločice moguće je da su isključeni, pogledajte tu ispod poklopca grajfera ima li kakva tipka ili polugica.

      Delete
  9. Postovani, imam masinu Pfaff 6085 i nisam primjetila da ste je pominjali ( ili ja nisam primjetila ), kupila sam polovnu i nisam dobila ništa uz nju, kakav je to model i jel problem naci stopice za nju ? Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam ni ja da li sam je spominjao, ali na dnu stranice ima prilagođeni pretraživač sajta, upišete recimo "Pfaff 6085" i kliknete na pretragu. Ja sam to uradio i upravu ste, nije nigdje pominjano ništa o toj masini.
      Pfaff 6085 je klasična kućna šivaća mašina, početak proizvodnje je oko 1992-e. Jednostavna mašina za rukovanje, ima 10-tak programa šivenja. Ima par nedostataka, mala ubodna pločica koja je podložna
      deformaciji kao i nemogućnost podmazivanja bez otvaranja mašine. Pošto ta mašina najvjerovatnije nije nikada podmazana to bi trebalo uraditi. Dobili ste osnovnu stopicu na masini i to je za taj model sasvim dovoljno.

      Delete
  10. mare1.7.17

    Pozdrav, trebam savjet, u dilemi sam koju mašinu kupiti, pfaff 563 bijela je, pa pretpostavljam da je novija ili juki ddl5550-6, molim za vaš savjet
    Lp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous3.7.17

      To su dvije klasične steperice, isto je to, kupite očuvaniji primjerak. To što je neka masina bijela treba pogledati da li je originalna boja, preprodavači često farbaju masine.

      KLASE INDUSTRIJSKIH MASINA

      Delete
  11. Anonymous21.7.17

    Poštovanje, imam mašinu pfaff 4260 pukli su joj zupčanici plastični i metalni koji se nalaze ispod stopice trnutno je kod majstora koji ju je i do sada uspjesno popravljao i vec mjenjao taj plasticni zupcanik međutim sad imamo problem narucio je vec tri puta zupcanike po serjskom broju ali nikako ne odgovaraju tako da sada neznamo gdje naruciti dio pa molim ako znate da mi pomognete.

    ReplyDelete
  12. Anonymous17.2.18

    Postovanje, htela bih da kupim pfaff 899 variomatic. Interesuje me da li je to dobra masina za pocetnika? Predpostavljam da je stara 30-ak godina a cena joj je oko 120 eura.Da li mi se to isplati? Hvala unapred na odgovoru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pfaff varimatic, solidna mašina, nije to sad neka visoka kvaliteta,"srednja klasa" recimo, starija je ona od 30 godina. Ta mašina najvjerovatnije godinama nije podmazana a to vi ne možete nikako uraditi. Da li je ispaltivo ili ne to procijenite sami.
      SIVACE MASINE ZA POCETNIKE

      Delete
  13. Anonymous22.5.18

    Šivaća mašina PFAFF 900/57 kod šivanja tende,
    spajanje dvije površine, lagano gužva doljnji materijal ?
    hvala

    ReplyDelete
  14. Anonymous1.6.18

    Šivaća masina Pfaff hobby 4240, igla se ne pokreće, šta mislite u čemu je problem, da li je neki veći kvar ili je u pitanju nešto drugo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Igla se ne pokreće"?? A ŠTA SE OKREĆE?? Da li čujete motor, ako motor radi da li pokreće glavnu remenicu, da li mašina uopšte reaguje na pritisak papučice, da li je ispravan mehanizam za blokadu remenice poslije namotavanja donjeg konca??...itd
      Na tako postavljeno pitanje nemoguće je odgovoriti.

      Delete
  15. Anonymous26.7.18

    Postovanje,
    molim za savet. Ukazala mi se prilika da povoljno kupim Pfaffovu masinu 1022 ali joj nedostaje papucica, plasticni nastavak sa spremistem i metalne papucice. Da li je moguce naci ove delove ? Hvala Vam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Od svega nabrojanog ključna stavka je Ko garantuje da je sivaća masina ispravna.? Osim toga, sve to nabrojano će vas koštati više nego što će te platiti tu masinu, pa eventualno majstor za podmazivanje i pregled...itd, pa vi procijenite.!

      Delete
  16. Anonymous26.11.18

    Pozdrav, sta mislite o Pfaff stretch & jeans 090A? Da li je pogodna za početnika, za kućnu upotrebu naravno? Ili je možda bolji izbor Bagat Ruza step (o njoj sam dosta čitala na vašem sajtu) ?
    Hvala unaprijed i sve pohvale za sajt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prije svega vama kao početniku je potrebna ISPRAVNA šivaća mašina, pošto su obadvije polovne a prodavači kao po običaju pišu "malo korištena, ispravna..) to treba uzeti sa velikom rezervom.
      Prednost za Pfaff zato što je jednostavnija za upotrebu, jednostavnije se biraju "programi" šivenja..itd. Uglavnom kupite ispravnu mašinu, najveći problem kod početnika je kupovina neispravne ili "polu ispravne" mašine...to onda demorališe i "zgadi" šivenje. SIVENJE ZA POČETNIKE

      Delete
  17. Zdravo, imam sivacu masinu Pfaff 563, problem je u tome sto kad sije, stopicu sama spusta i krene odjednom, sama da šije, pa me zanima šta bi moglo da bude problem,?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous25.3.19

      To je stara industrijska mašina, "stopica se sama spušta", kako će se spustiti ako je držite.? samostalno kretanje i spuštanje stopice može biti povezano kod određenih modela mašina, ne znam koji motor ima mašina, da li ima pozicioner igle..? Po svemu sudeći, problem je u tome što je to najvjerovatnije mašina koja je prošla "sito i rešeto", staro i maximalno izraubano. Vrlo često ljudi kupe mašinu iz oglasnika privučeni cijenom i onda vide da su ustvari kupili "smeće".

      Delete
  18. Anonymous14.5.19

    Zanime me jedna starija masina pfaff 90? Pocetnik sam u sivenju a dobijam je za 50e od covjeka koji je penziju zaradio odrzavajuci mesine.veli da radi besprekorno pa me zanima vase misljenje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pfaff 90, to je šivaća mašina proizvedena oko 1965-te godine, koliko znam ima mogućnosti ravnog i cik-cak šivenja, "nedostatak" je ravna platforma i pomalo nezgodno ubacivanje čunka. Iako je veoma stara može biti potpuno ispravna. Na nekoliko stvari treba obratiti pažnju: tu je prije svega motor, mora da radi "čisto i glatko", probu izvršiti sa isključenom iglom, kontrola brzine mora biti potpuna, ako mašina ima nagli start i lošu regulaciju brzine onda nije za početnike (neispravna papučica), vrlo vjerovatno da pfaff 90 ima stari tip zupčastog remena, to je izrađeno od specijalnih vlakana sa metalnim prstenovima, često znaju biti u lošem stanju, a kada punku nabavka je gotovo ne moguća. Sama mašina mora da šije bez ikakvih problema, kada se postavi na najširi cik-cak ne smije preskakati bodove...itd.
      ŠIVENJE I ŠIVACE MAŠINE ZA POCETNIKE

      Delete
  19. Anonymous21.5.20

    Dobar dan. Posedujem mašinu Pfaff 134K-0-6. U lošem je stanju, verovatno treba restauracija. Zanima me dal postoji neki cenovni rang za ovu mašinu ili više niko ne kupuje? Takođe posedujem prateću opremu: lampu (typ: L52c, max. 15W), makaze, noževe, šrafove, itd., takođe imam original sto na kome je sama mašina i prekrivrena je nekom vrstom kože (ili tkanine). Imam i slike, pa ako ste raspoloženi za neki vid saradnje, molim Vas obratite mi se mejlom na djordje*******@gmail.com
    Sve najbolje, Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pfaff 134
      Što se tiče cjenovnog ranga, to ne znam, za mene ima veoma malu vrijednost. "Da li kupuje neko", vjerovatno Da, pokušaje na lokalnom oglasniku.

      Delete
  20. Postovani,samo jedno pitanje: da li prodajete igle za Pfaff?!I ako prodajete ,da naručim! Hvala!

    ReplyDelete
  21. Kako na pfaff masini podesiti pritisak papucice?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakvo pitanje takav i odgovor: Isto kao na singeru.

      Delete
  22. Anonymous9.1.21

    Da li znate gde mogu pronaći grajfer za pfaff model 4240?

    ReplyDelete
  23. Anonymous19.4.23

    Lijep pozdrav, Vaš blog bijaše mi pravo otkriće, dosta toga sam pročitao, tekstovi su vrlo edukativni, žao mi je kaj ste izgubili elan, te se sad sve to prodaje. No, ono što me osobno zanima je kratka usporedba Bagatove Ruže Step Selectronic i modela Pfaff tipmatic 1045. Iako ste se na blogu osvrnuli samo na model tipmatic 1035, da se radi o kvalitetnijem stroju, uočio sam da ju je poprilično zahtjevno za podmazati, a nakon četrdesetak godina od proizvodnje, to je conditio sine qua non (bez obzira što je vizualno izvana besprijekorna). Usput, Ružin grajfer je isto rotacioni ili ne?

    ReplyDelete

SEARCH