Kako se šije koža
Share On Facebook ! Tweet This ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin !


Sewing natural leather :
Nastavak sa teme: ŠIVANJE PRIRODNE KOŽE
Detaljno o šivenju kože na priloženom linku a nova pitanja i komentare pisati u nastavku posta.
Obrazloženje: pojedine teme, kako bih rekao, izazivaju veće interesovanje posjetilaca, zbog velikog broja pitanja i komentara iste moraju biti nastavljene na sledećoj stranici.


Broj komentara: 18:

 1. Anonimno18.10.16

  Poštovanje,zanima me dali je Bagat Danica Electronic koju imam dovoljno snažna za šivanje kože uz iglu za kožu ?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Anonimno18.10.16

   Možete neku aplikaciju od tanke kože prišiti na platno,za neko ozbiljnije šivenje kože zaboravite.

   Izbriši
  2. Šivenje prave prirodne kože i šivenje vještačke ili eko kože su gotovo neusporedivi.!Prirodna koža je puno teži materijal za šivanje.

   Izbriši
 2. Nenad H.26.6.17

  Pozdrav.
  Drugi put u životu sam seo za malu kućnu mašinu, ne znam koje marke iskreno, i morao sam da sašijem nesto od eko kože. Kada mi se desio isti problem kao i svima, pala mi je na pamet ideja o podmazivanju, a ne nikakva ulja i kreme. Već razmišljajući kao student mašinstva, setio sam se da se brave na vratima podmazuju sa grafitom (Da se ulje zimi ne bi smrzavamo i blokiralo bravu), shvatio sam da je rešenje problema u praškastom lubrikantu. Bebi puder ili talk, ma može i brašno, ja sam koristio puder, jako malo je potrebno da se nanese a mašina leti, i na kraju se jako lako ukloni a pretpostavljam da je i dobro za kožu. :D
  Svaka čast majstore adminu, na odgovorima i čeličnim živcima.
  Pozdrav iz Pančeva.

  OdgovoriIzbriši
 3. Anonimno26.2.18

  Molim za pomoc, kako izgleda i kako se zove koja pravi one gumene ivice na tašnama, kao da je nekim silikonskim pistoljem istipljeno i zalijepljeno na te ivice?

  OdgovoriIzbriši
 4. Anonimno9.8.18

  Pozdrav.
  Molim preporuku, koja mašina bi bila dobra po pristupačnoj cijeni za šivanje dječjih papučica od prevrnute brušene kože, debljine 1.2 mm. Najviše bi se koristilo za obrubljivanje i najviše kroz dva sloja (na spojevima).

  Hvala i lijep pozdrav!

  OdgovoriIzbriši
 5. Anonimno31.8.18

  Radim u automobilskoj industriji i htela bih da znam da li postoji nešto čime bi se maskirala oštećenja na koži?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hmm?? Da li postoji takvo što..? ne znam, možda...?
   Ozbiljna automobilska industrija ne smije sebi dozvoliti "luksuz" da šivaće mašine oštećuju kožu. "Maskiranje" oštećenja na koži, ako postoji, povlači za sobom dosta podpitanja: kako uskladiti nijanse boja "korektora" i kože koju šijemo, maskiranje oštećenja-grešaka na tapacirunzima je apsolutno neprihvatiljvo za većinu kupaca, trajnost "maskiranog" dijela...itd.

   Izbriši
 6. Anonimno2.9.18

  Planiram početi sa sivanjem ženskih torbica od eko koze. Možete li mi pomoći oko odabira masine za to? Koji tip masine bi mi odgovarao? Unaprijed hvala na odgovoru

  OdgovoriIzbriši
 7. Anonimno30.4.19

  Pozdrav, imam sivacu masinu Elna Supermatic koju su prije mene koristili za sivanje tanjih predmeta od umjetne koze. Medjutim nisam jos vjesta raditi umjetnu kozu na njoj, zapetlja mi se konac i dr. problemcici pa ako mi mozete dat neki savjet i reci sta mislite o ovoj masini?

  OdgovoriIzbriši
 8. Skoro sve vase procitah i veoma mi je prijelo. Sad me zanima mozete li nam konkretno navesti neka 2 ili 3 modela kucne masine koja bez problema sije eko kozu? Ovo za pravu kozu sam razumeo-nista bez industrijske! Hvala

  OdgovoriIzbriši
 9. Anonimno8.8.19

  Možete li mi preporučiti mašinu za sšivanje prirodne kože ? U pitanju su cipelice za bebe...da li je bolje u tom slučajku uzeti cilindarku I koliko je zgodno na njoj raditi veće predmete, naprimjer torbe?

  OdgovoriIzbriši
 10. Anonimno2.9.19

  Imam masinu SINGER 16k33 / F4237965 masinu za kozu, zanima me motor i papučica,
  koliko snage kako bi radila galenteriju(torbe, novcanike, kajseve priveske itd)
  i ako imate koliko para bi me izašlo?
  Ako imate da li postoji mogucnost da pošaljete na kućnu adresu
  ili da dodjem kod vas?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To je stara industrijska singer šivaća mašina na nožni pogon. Nije namijenjena za šivenje kože a još manje je namijenjena za šivenje kožne galanterije. Ovo oko motora i papučice, vi mislite da na tu mašinu ugradite mali motor i papučicu od kućne mašine i da onda šijete torbe od kože.? Nema od tog posla ništa.
   KAKO ODABRATI ŠIVACU MASINU

   Izbriši

PRETRAŽI SAJT - UPIŠI TRAŽENI POJAM