Ručne Šivaće Mašine | Ručna Šivaća Mašina

eng.hand sewing machine,ručna šivaća mašina;
Mnogi misle da su male ručne šivaće mašine proizvod od prije par godina, ne, male ručne šivaće mašine su se proizvodile i mnogo ranije ali u malim serijama.
U današnje vrijeme s promjenom tehnologije to je postalo veoma dostupno i krajnje jednostavno za proizvodnju. Ručne šivaće mašine uglavnom dolaze iz Kine. Čemu ustvari služe male priručne šivaće mašine?

To su mašinice za neke brze sitne popravke, donekle mogu zamijeniti i klasično ručno šivenje, pogodne su za putovanja, mogu poslužiti i u svakom domaćinstvu...itd.
Ove mašinice imaju samo jedan gornji konac, donji konac ne postoji, mašinica proizvodi lančani bod. Postoji nekoliko vrsta ručnih šivaćih mašina, najčešće u upotrebi su mašinice pogonjene na baterije i bez ikakve struje. Na prvoj slici vidimo kako izgleda najobičnija mašinica sa njenim osnovnim pozicijama, druga slika prikazuje nešto veći model koji ima pogon na baterije stim da taj model ima podizač nosača igle(A) i glavni prekidač(B).


Puno je ovih minijaturnih mašina u ponudi, po mom mišljenju nemojte od njih ništa posebno očekivati, obično koriste nešto malo deblji konac a kvaliteta boda je na niskom nivou.
Preporučujem šivenje u nekoliko prolaza na opterećenim mjestima.

Broj komentara: 8:

 1. Anonimno7.10.16

  Kako radi ručna mašina za šivenje?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Rad ra ručnom šivaćom mašinicom je veoma jednostavan,uvučete konac,rukom podiglete stopicu,ispod stopice postavite materijal,spustite stopicu i opleti :)
   Ako je na baterije onda uključite mašinu na prekidaču a ako je čisto mehanička onda svaki ubod je na pritisak ruke,potrebno je obratiti pažnju da se svaki ubod pritisne do kraja,pošto je u pitanju lančani bod završetak svežite u čvor.

   Izbriši
  2. Anonimno8.10.16

   pomijeranje mašinice na tkanini?

   Izbriši
  3. Ručna mašinica za šivenje ima i transport materijala,to se odvija automatski a dužina štepa je fiksna.

   Izbriši
 2. Anonimno17.2.19

  Sta se radi skoncem posle provlacenja kroz iglu i sta tacno znaci opleti?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Anonimno18.2.19

   Šta znači "opleti"? xD
   to znači "pritisni, pusti, pritisni, pusti..."

   Izbriši
 3. Anonimno9.8.19

  Imam i ja rucnu prenosivu mini masinu za sivenje na baterije, koju sam kupio mami pre 3 nedelje preko jednog online shop-a(za 50%). sivaca masina je kako kad radila dobro,kako kad lose zavisno od vrste tkanine. Cvrsce tkanine radilo je ok, dok tkanine tipa majice, bi jednostavno pocele da se guzvaju u transportnom zupcu. Medjutim pre 2 dana sivaca je masina prestala da radi, cuje se da radi motor(koji vise zuji), ali da se automatki dize i spusta iglu, ne funkcionise. Mislio sam da su se baterije istrosile i stavio sam nove,ali i dalje ne radi kako treba,a desava se i da uopste ne radi. Pa se pitam jel neko imao slicno iskustvo.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To su "priručne" šivaće mašine, "priručno" bi značilo nešto za "na brzinu", kao pomoć do nailaska na "normalnu" šivaću mašinu. ručne šivaće mašine ne treba smatrati "za ozbiljno", to su jednostavni aparati koji se povremeno koriste. Kupovina ručne šivaće mašine za svakodnevno šivenje nije za preporučiti, naročito ne za istezljive materijale kao što su majice, nije to za toga.
   Same ručne šivaće mašine nisu neke posebne kvalitete, to nije predviđeno za popravljanje, ukoliko se bar malo razumijete u mehaniku, otvorite i pregledajte mašinu, nemate što izgubiti. Sledeći put mami kupite pravu šivaću mašinu:
   KAKO KUPITI I ODABRATI ŠIVACU MASINU

   Izbriši

PRETRAŽI SAJT - UPIŠI TRAŽENI POJAM