Ručne šivaće mašine | ručna mašina
Share On Facebook ! Tweet This ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin !

eng.hand sewing machine,ručna šivaća mašina;
Mnogi misle da su male ručne šivaće mašine proizvod od prije par godina, ne, male ručne šivaće mašine su se proizvodile i mnogo ranije ali u malim serijama.
U današnje vrijeme s promjenom tehnologije to je postalo veoma dostupno i krajnje jednostavno za proizvodnju. Ručne šivaće mašine uglavnom dolaze iz Kine. Čemu ustvari služe male priručne šivaće mašine?

To su mašinice za neke brze sitne popravke, donekle mogu zamijeniti i klasično ručno šivenje, pogodne su za putovanja, mogu poslužiti i u svakom domaćinstvu...itd.
Ove mašinice imaju samo jedan gornji konac, donji konac ne postoji, mašinica proizvodi lančani bod. Postoji nekoliko vrsta ručnih šivaćih mašina, najčešće u upotrebi su mašinice pogonjene na baterije i bez ikakve struje. Na prvoj slici vidimo kako izgleda najobičnija mašinica sa njenim osnovnim pozicijama, druga slika prikazuje nešto veći model koji ima pogon na baterije stim da taj model ima podizač nosača igle(A) i glavni prekidač(B). Puno je ovih minijaturnih mašina u ponudi, po mom mišljenju nemojte od njih ništa posebno očekivati, obično koriste nešto malo deblji konac a kvaliteta boda je na niskom nivou. Preporučujem šivenje u nekoliko prolaza na opterećenim mjestima.

Broj komentara: 6:

 1. Anonimno7.10.16

  Kako radi ručna mašina za šivenje?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Rad ra ručnom šivaćom mašinicom je veoma jednostavan,uvučete konac,rukom podiglete stopicu,ispod stopice postavite materijal,spustite stopicu i opleti :)
   Ako je na baterije onda uključite mašinu na prekidaču a ako je čisto mehanička onda svaki ubod je na pritisak ruke,potrebno je obratiti pažnju da se svaki ubod pritisne do kraja,pošto je u pitanju lančani bod završetak svežite u čvor.

   Izbriši
  2. Anonimno8.10.16

   pomijeranje mašinice na tkanini?

   Izbriši
  3. Ručna mašinica za šivenje ima i transport materijala,to se odvija automatski a dužina štepa je fiksna.

   Izbriši
 2. Anonimno17.2.19

  Sta se radi skoncem posle provlacenja kroz iglu i sta tacno znaci opleti?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Anonimno18.2.19

   Šta znači "opleti"? xD
   to znači "pritisni, pusti, pritisni, pusti..."

   Izbriši

PRETRAŽI SAJT - UPIŠI TRAŽENI POJAM