-->

Odabir Šivaće Mašine / Izbor Šivaćih Mašina / Najbolja Šivaća Mašina



I izbor najbolje šivaće mašine može praviti dosta nedoumica,
kako odabrati pravu šivaću mašinu i koje sve vrste šivaćih mašina nam stoje na raspolaganju pri kupovini....e pa da bi ste to sve saznali i da bi dosta toga bilo jasnije  pogledajte:



67 comments:

  1. Replies
    1. Anonymous27.4.22

      Pozdrav. Novi sam u šivaćem svijetu, pa me zanima koju bi mašinu treba kupiti za posao. Posao se bavi šivanjem teških materijalna kao što je tkanina od staklenih vlakana presvučena teflonom ili silikonom. Govore mi da su potrebne industrijske sivace masine sa trostrukim transportom kao što je adler durkopp 867. Pošto sam gledao cijena njih i nisu baš jeftine. Zanima me vas savjet i preporuka za neku zamjenu za koja se može koristiti za taj posao a da nije adler durkopp 867.

      Delete
  2. Anonymous3.10.16

    Koju biste mi kvalitetnu električnu šivaću mašinu preporučili? Da je veće jačine od kućne Ruža Step ili Bernina kofer mašina? Zahvaljujem na odgovoru. Srdačan pozdrav

    ReplyDelete
  3. Anonymous30.10.16

    Može li vaše stručno mišljenje o šivaćoj mašini Veritas 2400

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mašina za šivanje veritas 2400
      Radi se o klasičnoj elektro mehaničkoj šivaćoj mašini,veliko dugme programatora sa prednje strane,izmjena programa je krajnje jednostavna(ima ih oko 16),nešto dekorativnih štepova.Namotavanje konca i grajfer čista klasika.Mašina nije skupa,može poslužiti i onima koji tek počinju učiti šivenje.Ko je proizvođač ove mašine nemam informaciju.

      Delete
  4. Anonymous30.10.16

    Poštovani,
    Nekoliko godina unazad se bavim šivenjem.Uglavnom radim sa elastičnim tkaninama,ali dosta često koristim i vatelin.Od mašina imam Bagat Višnju,koja je,nažalost,od samog početka,kada ju je majka kupila,bila problematična,a sada funkcioniše samo ravan štep.Problem šivenja elastičnih tkanina rešavam posebnom iglom za stretch,ali dosta često dodje do"preskoka",pa imam dupli posao,jer svaki štep moram dva puta da prođem.Prilikom rada sa vatelinom,potrošila sam veliki broj igala. Uglavnom radim stvarčice za sebe i kuću,ali po neki zanimljivi komad i za prodaju.Zbog svega ovoga razmišljam o kupovini druge mašine. Nije problem da to bude i polovna mašina,ali na nju nemam nikakvu garanciju. Od novih mašina mi se po funkcijama dopao model Toyota Super Jeans 15 ( posebno što ima i overlok stopicu).Interesuje me Vaše mišljenje što se tiče ovog modela:odnos cene i kvaliteta,popravke,pronalazak rezervnih delova.Takođe bih volela da mi kažete i Vašu preporuku za neki drugi model,koji bi mogao da odgovori na moje zahteve. Unapred hvala. Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekoliko tema se"provlači"kroz vaše pitanje,na priloženim linkovima pogledajte što vam se čini zanimljivim:
      KAKO SE ŠIJE RASTEZLJIVI MATERIJAL
      IGLE ZA ŠIVAĆE MAŠINE
      POPRAVAK BAGAT ŠIVAĆIH MAŠINA

      Naravno da nije problem polovna šivaća mašina ALI je morate kupiti od provjerenog prodavača,najbolje dobrog i poštenog servisera.Kupovina mašine preko oglasa,koje se masovno uvoze,je za"obične"kupce po prilično rizična,to je čista"lutrija".
      Šivaće mašine Toyota sam pribilježio i uskoro bi trebao uraditi poseban post na tu temu,konkretno Toyota super jeans 15 je osnovni model iz serije"super jeans",ta serija mašina je podijeljena po broju programa,ja bih prije rekao po broju pozicija na programatoru,jer ravan štep u tri pozicije igle je za mene jedan program a oni ga računaju kao tri,ona ima oko 10-tak programa što je za Vas najvjerovatnije i dovoljno.Puno je hvale da ima jaku probojnu moć igle,vrlo vjerovatno ali ja nisam probao.
      Moguće je da ima razlike i po opremljenosti u datoj seriji.
      S obzirom na mašinu sa kojom ste do sada radili Toyota će biti velika razlika,japanske mašine ne bi trebale biti upitnog kvaliteta,ne kvari se to tako često,prilikom kupovine morate dobiti najmanje 2 godine garancije.lp

      Delete
  5. Anonymous29.11.16

    Sve pohvale!Svaka čast na trudu, volji, želji te načinu kako ste tematiku približili pojedincima koji skromno ulaze u svijet šivanja. Site nudi pregršt informacija i fenomenalnih odgovora.

    Pročitala sam sve postove, ukoliko sam previdjela onaj koji bi direktno odgovorio na moje pitanje molim Vas za link.
    Planiram kupnju nove šivaće mašine te molim sugestiju koji konkretno model odabrati. Nemam nikakve preferencije za određenim brandom šivaćih mašina. Do sad sam šivala na Danici(koja mi nije više dostupna), imam relativno skromna iskustva s industrijskom šivaćom mašinom, spadam u kategoriju samoukih amatera s određenom edukacijom od strane profesionalaca i u potrazi sam za novom kućnom(?) mašinom(Pretpostavljam da industrijska ne bi bila odabir obzirom na visoki cjenovni razred koji nije opravdan za količinu stvari koju godišnje sašijem, ukoliko od Vas mogu kupiti polovnu-to ostaje kao otvorena opcija.) Šivam većinom svilu, saten, šljokičaste materijale te naravno kućanske popravke/prepravke ostalih materijala.
    Hvala unaprijed na pomoći.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teško mi je odgovoriti na takva pitanja.?
      Kupite bilo koju šivaću mašinu poznatijeg proizvođača,obično takve mašine imaju najmanje 2 godine garancije.Čini se da bih trebao napomenuti da nove bagat šivaće mašine ne postoje,mašine koje se prodaju pod tim nazivom nemaju veze sa Bagat-om.LP

      SINGER ŠIVAĆE MAŠINE
      TOYOTA ŠIVAĆE MAŠINE

      Delete
  6. Anonymous25.1.17

    Poštovani, malo sam prelistala po postovima, ali molim vas savjet kupila bi novu šivaću mašinu, prije svega zbog garancije, napominjem prvu šivaću mašinu, od ponuda dvoumim se toyota eco26a, ELNA 220eX, elna 1000 sew fun, BERNETTE sew go 1, singer sam možda preskočila čine mi se precijenjene..hvala unaprijed na odgovoru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prelistajte malo više postove :)
      Zasebne teme postoje kada su u pitanju Elna i Toyota šivaće mašine, stoga ako budete imali kakvih nejasnoća po pitanju navedenih modela pitanje će te postaviti na odgovarajućem postu.
      Iz gore navedenih mašina moj izbor je Toyota. lp

      TOYOTA ŠIVAĆE MAŠINE

      ELNA MAŠINE ZA ŠIVENJE

      Delete
  7. Anonymous13.2.17

    Postovani, evo mog pitanja: koju masinu, od ovih novih koje mogu da se nadju na nasem trzistu, bi ste mi preporucili za sivenje torbi i drugih predmeta od jeansa (osim toyota super jeans koja je ocito resenje)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teško je na takva pitanja dati odgovor, šivenje torbi od dzinsa može biti na hiljadu načina, ako na datoj torbi nema velikih zadebljanja, onda to može da šije i najobičnija kućna šivaća mašina, ali ako se budu pojavljivala mjesta sa preklopom više slojeva jeansa ili prelaza preko većig zadebljanja onda je potrebna industrijska mašina.

      TOYOTA MAŠINE

      Delete
  8. Anonymous6.3.17

    molim Vas lijepo ako mi ikako mozete pomoci oko kupnje sivace masine?

    Naime, pocetnik sam u sivanju i jako malo znam o sivacim masinama. Htjela bih kupiti sivacu masinu za hobby, a potencijalno i kao drugu djelatnost: sivanje dekica, djecjih igracki, torbe od filca debljeg i umjetne koze, mozda remeni i novcanici...to sve bi bilo u malim serijama, vise unikati i meni za dusu...a mozda nesto i stavim na web prodaju i slicno...Znaci trebala bi mi neka masina s kojom se moze raditi vise razlicitih stvari...

    Inace zivim u Zagrebu...pa ako imate sugestiju koji brand i model (a mozda i gdje) nabaviti bila bih Vam jako zahvalna..

    Citala sam Vase postove prije pola godine i sad odlucila, eto, kupiti si prvu masinu u zivotu i pocet se malo igrati...No, tu je more masina i jednostavno ne znam sto izabrati..Da li bolje kupiti online izvana, ili negdje u Zagrebu - to cu ja istraziti, jedino mi je bitno da mogu jednostavno doci do rezervnih dijelova, ako nesto "zapne"...

    Puno Vam hvala na pomoci!

    ReplyDelete
  9. Anonymous6.3.17

    Koja je najbolja šivaća mašina i vaše mišljenje o šivaća mašina lidl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najbolja je nova :), o dobrim, najboljim i onim lošijim šivaćim mašinama smo dosta raspravljali i komentarisali pa malo potražite po sadržaju, a o šivaćim mašinama u Lidl-u nisam baš upoznat, predpostaljam da je ponuda uglavnom jeftinih kineskih mašina.

      Delete
    2. Koja mašina je najmanje bučna

      Delete
    3. Anonymous12.9.19

      Najmanje bučna je nova i skupa šivaća mašina, što skuplja to manje buke, pri manjim brzinama su gotovo nečujne.

      Delete
  10. Anonymous21.3.17

    Poštovani,imam bagat Danicu i Slavicu ali nisu upotrebljive za moje trenutne potrebe obzirom da mi je potrebna mašina za šivenje težih materijala, mašina koja može da šije povremeno tanji skaj a češće više slojeva drugih materijala. Tražeći po netu, pronašla sam neke heavy duty mašine(a trenutno ne bih kupovala neku industrijsku) Kako sam shvatila heavy duty mašine su predvidjene za teže materijale...Mašine koje sam pronašla su Singer 4423, 4432 i 4411 kao i Janome HD1000. Interesuje me da li neko od vas ima iskustvo s tim ili sičnim mašinama i kakvo je vaše mišljenje o njima?

    ReplyDelete
  11. Anonymous21.3.17

    Izvinjavam se, četvrta mašinaod nabrojenih Janome HD100O već Singer CG590, sličice u tel. sam izmješala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous21.3.17

      "heavy duty sewing machines" za mene ne znači ništa posebno, meni to liči na marketinški trik, sve ove mašine koje ste nabrojali su u principu iste konstrukcije, razlika je samo u broju programa.

      UVJETI RADA ŠIVACE MAŠINE

      SINGER MAŠINE ZA ŠITI

      Delete
  12. Zdravo. Vase misljenje o masinama Texi Joy 325 i 385? Koristim necchi 559 za prepravke licnih stvari ali sam se pocela baviti sivenjem stvari za djecu (jorgancici, jastucici, gnijezda i sl) pa bih htjela kupiti novu. Cijena im je 320 i 360 pa me zanima da li vrijede toliko?

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Texi Joy" su kućne šivaće mašine, ove brojke koje navodite je možda neka greška, Texi joy nose dovocifrene brojeve: Texy Joy 13, 25, 48... Ako je vaša mašina koju trenutno koristite ispravna kupovinom ovih novih mašina nećete ništa dobiti.

      Delete
  13. Anonymous9.6.17

    Poštovani!
    Kao poznavatelj kučnih šivaćih mašina, vi čete me najbolje savetovati oko kupnje jedne mašine. Odlučio sam da kupim mašinu, koja bi kao kučna mašina radila malo teže materiale. Našao sam dve:Singer 4411(ili4423)Heavy duty; i Toyota Super Jeans. Zanima me sledeće: može li uistinu jedna kučna mašina može šivati tako nešto kao što je npr.12 slojeva texas platna ili kožu ili vinil? Naprimer da bez poteškoča podrubim leviske? Malo sam u dilemi pa pitam vas. Mnogo vam hvala na odgovoru ili savjetu!

    ReplyDelete
  14. A kada i u kojoj situaciji će te prošivati 12 slojeva texas platna? Moram negdje naći stare farmerke pa snimiti kratak video za naš YouTube kanal. Ima mašina koje mogu prošiti i dva komada kože ili vinila više slojeva, ima toga, ALI na to ide puno podpitanja: kojom iglom, kojim koncem, koja debljina materijala....lahko je naredati 5 slojeva platna jedno na drugo pa onda to prošiti, to je idealno stanje, sve ravno, nema nigdje nikakvih prelaza, mali lagani komad, uzmite primjer da je to sve puno veće odmah je i teže, pa to bi od sopstvene težine bježalo ispod stopice, pritisak stopice na kućnim masinama je dosta manji u odnosu na industrijke mašine koje rade teže materijale... itd otd

    UVJETI RADA SIVACE MASINE

    ReplyDelete
  15. Anonymous12.10.17

    Lijep pozdrav. Vidim da ste pisali o Toyota super jeans mašini.Zanima me koje vrste mašina u tom rangu postoje ? Do sada sam šila na Bagat Jadranki koja mi je super ali bih se malo modernizirala,pa me zanima da li mi je Toyota dobar izbor.Šijem često jeans a toyota navodno šije 12 slojeva i debele šavove.

    ReplyDelete
  16. Čitajte malo prethodne komentare i pitanja.!

    SIVACE MASINE TOYOTA

    ReplyDelete
  17. Anonymous10.12.17

    Imam Bagat Visnju, Toyota overlock I jednu staru tetkinu portabl masinu Gloria Adler koju nikada nisam isprobala.Tek nedavno sam pronasla deo vezan za donji konac.
    Visnja veoma lose sije dzins, imam veliki problem kada treba da skratim farmerice. Ako je materijal elasticniji, onda stalno preskace.
    Zelim kupiti novu masinu ali ne mogu da odlucim koju. Dvoumim se da li da to bude Toyota super jeans 15 ili neki drugi brend I masina koja pruza vise mogucnosti? Ta stopica za porubljivanje jeansa je zaista tako svemocna ili je to samo marketing?
    Mislim da sam procitala vecinu odlicnih postova i komentara ali nemam resenje.
    Sivenje mi je hobi, iskljucivo za svoje potrebe.
    Hvala na odgovoru!

    ReplyDelete
  18. Anonymous16.12.17

    Pozdrav. Vaša stranica mi puno pomaže i naučih puno. Trenutno šijem na staroj Bagat Maji koja ide samo ravno, što mi nije dovoljno naravno. Kupujem novu i molim za savjet. Gledam Singer 6680 i Brother cs6000i. U istom cijenovnom rangu su na stranicama koje gledam i odgovarale bi mi obzirom na ono što mogu i što je uključeno od dodataka. Buni me što ste negdje na stranici rekli da Singer nije kao što je nekada bila. Čini mi se super ali nema puno recenzija, pa je pitanjce jel vi imate kakvih saznanja o toj singer 6680.

    ReplyDelete
  19. Anonymous17.2.18

    Pozdrav. Možete li mi reći nesto o masini Singer Solaris 6120?. Razmisljam o kupovini.

    ReplyDelete
  20. Anonymous2.3.18

    Poštovanji, zanima me Vaše mišljenje o šivaćoj masini Elna explore 240. Hvala

    ReplyDelete
  21. Anonymous2.3.18

    Poštovanje. Imam priliku da biram između nekoliko modela sivacih masina:
    -Singer Futura,
    -Pfaf 1199,
    -Singer Seerenade 200,
    -Pfaf Tipmatic 6110,
    -Husqvarnna 2000, model 6020,
    -Singer 784.
    -Singer 7136.

    Pocetnik sam, ne znam koju da odaberem. Svaka mi izgleda fino. Rabljene su, ali izgledaju nove. Iz Njemacke dolaze kod servisera koji prodaje.

    ReplyDelete
  22. Anonymous16.4.18

    Početnik sam u šivenju i treba da kupim prvu mašinu. Svakako ću ići na kurs šivenja. Želela bih da šijem nesesere i torbe od malo jačeg platna, tipa jeans, suknje, kućne sitnice.
    Gledala sam sledeće mašine:
    Singer Confidence 7463, Elna 240 eXplore, Brother FS40 i Brother RH137. Da li su one dobar izbor i koju od njih biste Vi preporučili?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hrabar start, totalni početnik u šivenju i već imate ideje, nije loše :) Možda bi bila bolja opcija da krenete na kurs za šivenje pa će te vidjeti kako će to sve ići. Na kursu možete susresti i već one koji su iskusniji u sivanju i krojenju, možete čuti i neki dobar savjet kada su u pitanju vaše ideje.
      Nabrojane mašine su veoma slične osim Elna 240, ona je "zalutala" na ovaj spisak, pošto je klasična mehanička mašina.

      ŠIVENJE I KROJENJE | ŠKOLA ŠIVENJA

      Delete
  23. Ivana2.6.18

    Namjeravam se ozbiljnije baviti šivanjem i potreban mi je savjet za izbor kvalitetne i profesionalne masine za šivanje svih vrsta tkanina, od pamučnih, sintetičkih, s elastinom, bez elastina, rastezljivih, tanjih, debljih itd. Koju mi šivaću mašinu preporučate. Također me zanima profesionalna endlarica za tanje, deblje, rastezljive i nerastezljive tkanine. Što mi preporučate ( u oba slučaja može biti i cjenovno skuplja šivaa mašina). Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema te mašine na svijetu koja može da šije sve i svašta. Vaše pitanje zahtijeva nešto duži odgovor, pokušajte stupiti u kontakt sa glavnim majstorom preko naše Facebook stranice, mislim da odgovore na ovakva pitanja gospodin Master više ne daje besplatno.

      Delete
  24. Anonymous17.6.18

    Pozdrav! Htela bih da kupim industrijsku sivaću mašinu da bih šila i tanje i deblje materijale (namera mi je da šijem i haljine i kapute). Shvatam da je opseg veliki ali da li ima neka masina koja bi odgovarala ovakvim potrebama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Osim što su zahtjevi nerealni teško je i odgovoriti na takvo pitanje, to je suviše veliki opseg šivenja, preporučujemo ovu temu:
      UVJETI RADA KOD SIVACIH MASINA

      Delete
  25. Anonymous12.7.18

    Molim vas u velikoj sam dilemi koju sivacu masinu da kupim, imam stariji model bagat masine ali nema nekih finih funkcija, voljela bih da ima lijepu obradu, da je moguće mjenjati stopice za nabiranje tkanine, za dugmad, za zip itd. koju da kupim a da me fino služi i da je kvalitetna, hvala.?

    ReplyDelete
  26. Anonymous16.8.18

    Postovani mozete mi pomoci vasim stručnim misljenjem u odabiru masine:
    PFAFF 563 i SIRUBA L818F
    Za kucnu upotrebu, usluzno šivenje garderobe.Ujedno i da moze da koristi roller foot stopicu. Pozdrav i hvala unapred.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa aspekta mogućnosti oba modela su veoma slična, u pitanju su klasične šteperice sa donjim transportom, ali razlika u godinama je očita, Pfaff 563 se već odavno ne proizvodi a Siruba L818 se može i danas kupiti nova. Paff 563 je njemačka mašina a Siruba se uglavnom proizvodi u Kini i Tajvanu.
      Postavljanje kotrljajuće stopice na oba modela je moguće, ali one klasične, postavka tzv. "Točkić stopice" nije moguće bez potpute transformacije i promjene cijelog sklopa: ubodna pločiva, transportni zupci i stopica.
      KOTRLJAJUĆE STOPICE ZA SIVENJE

      Delete
  27. Poštovani, početnik sam, ali imam namjeru da se šivanjem bavim i profesionalno. Upravo sam u dilemi koju mašinu kupiti i na šta trebam opratiti pažnju pri kupovini mašine. Zanima me vaša preporuka i vaš savjet? Lp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na osnovu pitanja se vidi da ste početnik, na takvo pitanje nije moguće dati odgovor, baviti se profesionalno šivenjem ČEGA? Kupaćih kostima, košulja, trenerki i sportske odjeće, kožnih pantalona ili kožnih torbi za motore ..itd ?? ili svega zajedno :))
      Za početak predlažem da kupite "običnu" kućnu šivaću mašinu, da se malo obučite, da vidite kako će to sve ići...pa tek onda razmisliti šta dalje.
      Za početak predlažem ovu temu: UVJETI RADA NA ŠIVAĆIM STROJEVIMA

      Delete
  28. Anonymous17.12.18

    Šivaća mašina Lervia, zanimaju me vaša iskustva.?

    ReplyDelete
  29. Anonymous6.4.20

    Zanima me vase misljenje o BROTHER KE14SVM1? Potpuni sam pocetnik, nemam znanja ni o sivenju niti o sivacim masinama. Ovu masinu bih kupila pa polako sama ucila i vezbala iz hobija i eventualno za kucne potrebe, zelja mi je da radim sa rastegljivim materijalima i da pravim pamucne najjednostavnije obicne majice, potkosulje, helanke, jednostavne pamucne haljinice, jastucice za decije krevetce itd. Dakle trebala bi mi sivaca masina najjednostavnija za upotrebu za potpune pocetnike samouke koje mogu koristiti najvise na elasticnim rategljivim materijalima. Znacio bi mi vas savet, hvala unapred. Pozdrav. PS: Da li uopste savetujete da se upustam u troskove i vezbanje kod kuce bez ikakvog predznanja ili je to ipak malo komplikovanije pa zahteva najpre pohadjanje nekog kursa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobrodošli na "Mašinski Kutak" 🙂
      Prvo o navedenoj mašini, dakle, ništa posebno, mašina može biti dobra za početnike kao što ste vi. Druga stvar, za šivenje rastezljivih materijala mora se imati poseban model šivaće mašine...Da ne širim puno priču SVE to imate na našem sajtu, za početak predlažem ove teme (kliknite na link):
      .
      SIVENJE ZA POCETNIKE
      .
      MASINA ZA SIVENJE RASTEGLJIVIH MATERIJALA-OVERLOVKA
      .
      KAKO SE SIJU RASTEZLJIVI MATERIJALI
      .

      Delete
  30. Postovani,sta izabrati? TOYOTA JEANS C17 ili ELNA 22O EXPLORE? Nisam bas pocetnik,malo sijuckam za sebe...malo me buni i razlika u ceni...HVALA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam koja je jeftinija ili skuplja, mašine su tu negdje, obje mašine imaju neki osnovni broj štepova, baš ono za povremeno "šijuckanje"..?
      .
      TOYOTA c17
      .
      ELNA 220 EXPLORE
      .

      Delete
  31. Anonymous5.5.20

    Poštovani, možete li mi preporučiti neku šivaću mašinu industrijskog, komercijalnog kvaliteta? Znači, u potencijalno profesionalne svrhe bi bila korištena. Ne mora biti digitalna. Može i obična mehanička, ali da je kvalitetna. I da ima nešto više od osnovnih funkcija. Planiram i malo teže i deblje materijale da šijem (cordura, koža). Neke osnovne funkcije koje bi mašina trebala da ima su walking foot feed, speed reducer (da se na minimum smanji brzina zbog osjetljivosti kože gdje su nedopustive i minimalne greške). Znači, da imam potpunu kontrolu nad iglom i cijelim procesom. P.S. Budžet je negdje oko 6000-6500 kuna. Ima li nešto u takvom cijenovnom rasponu, a da zadovoljava neke moje potrebe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se čini da Vi previše tražite,za vas je mašina sa trostrukim transportom i servo motorom, izbor je veliki, recimo ovo:
      .
      SEWING MACHINE JUKI 1541
      .

      Delete
  32. Postovani,
    Mozete li mi reci vase misljenje o Brother RH137 i Bernina Bernette Milan 3.
    Cerka zavrsava kurs sivenja i planira za svoje potrebe da je koristi, ne u profesionalne svrhe pa ako biste mogli da nam date savet. Hvala unapred.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam nikakav poseban savjet i mišljenje, obje su mašine prikladne za početnike, neka kupi onu koja joj se više sviđa na izgled.
      .
      ŠIVENJE I ŠIVACE MAŠINE ZA POCETNIKE
      .

      Delete
  33. Anonymous8.5.20

    Postovani,
    malo proucavam i trazim industrijsku sivacu masinu za sivanje koze (prirodne i umjetne) pa me zanima da li imate neki prijedlog koju masinu kupit ili imate nesto za ponudit?
    Trenutno radim na kucnoj masini Victoria 9050 sa koncem debljine 20 i radim umjetnu kozu, znam da to nije masina koja moze bez problema odradit posao ali evo nekako se snalazim i mucim.
    Nasao sam Jack 6380 ind. masinu sa dvostrukim transportom i prihvatljivom cijenom pa me zanima Vase misljenje da li je to ok masina za moje potrebe? Znaci meni ne treba stroj za debelu kozu, vrlo jednostavne stvari radim tipa auto volani, rucice mjenjaca, naslone za ruku itd., siceve zasad ne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije mi jasno kako uopšte možete raditi na toj mašini i još konac 20-ka,?? dobro ste rekli, to je čisto mučenje.
      Sigurno je da će, Jack 6380, biti puno bolje rješenje od šivenja na običnoj kučnoj šivaćoj mašini. JACK 6380 je kineska mašina, ima zanimljivo riješen transport materijala, morate obratiti pažnju na dužinu boda i da li zadovoljava vaše prohtjeve. Uzmete komad kože i eko kože i probate na licu mjesta.

      Delete
    2. Anonymous9.5.20

      Zahvaljujem na odgovoru. Jack 6380 ima gornji transport nazubljen i bojim se da bi to moglo ostavljat trag na kozi, da li nuzno moraju gornje stopice bit glatke? I koja bi po Vama bila adekvatna za to sto meni treba? Ne treba mi nikakva automatika, samo ravan sav, duzina boda 5,6mm i to je to.

      Delete
  34. Anonymous5.8.20

    Super vam je stranica! Hvala na sve informacije. Jel mi možete preporučiti mašinu da nije industriska ali da bi mogla raditi cijeli dan za malu firmu? Da je jaka i pouzdana i da bi dugo trajala? Jel to postoji? Hvala vam puno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naravno da postoji, ja prodajem samo kvalitet :)
      klikni na link i pogledajte ima li šta na prodaju:
      ŠIVAĆA MAŠINA PRODAJA MASINSKI KUTAK
      .

      Delete
  35. Anonymous29.8.20

    Zdravo,ne znam da li je tema i dalje aktivna.
    Planiram kroz koju godinu da pokrenem svoj modni brand, isla sam u srednju modelarsku skolu, ali cu i otici ot kurs da se podsetim. Uglavnom bih pravila moderne sakoe i balske haljine, pa me interesuje koju kucnu masinu trenutno da kupim na kojoj cu vezbati sve to?
    Kasnije kada sve to budem pokrenula svakako planiram industrijske kupovati, ali me trenutno zanima najbolja kucna kucna varijanta. Hvala unapred

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo 🙂
      Bilo je puno sličnih pitanja, pogledajte našu prodaju a potom ovu temu:
      IZBOR KUĆNE ŠIVAĆE MAŠINE
      .

      Delete
  36. Pozdrav, dali bi mi mogli pomoći koju mašinu odabrati, imam izbor između 3 mašine koje su vrlo slične skoro indentične,ali me zanima kvaliteta to su Brother inovisA150, Bernette B38 i Janome 5060dc, koja po vašem mišljenju je kvalitetnija?? Inače šivam torbice, ali bi pokušala šivati i odjeću. Hvala unaprijed

    ReplyDelete

SEARCH