-->

Ručne Šivaće Mašine | Ručna Šivaća Mašina


Mnogi misle da su male ručne šivaće mašine proizvod od prije par godina, ne, male ručne šivaće mašine su se proizvodile i mnogo ranije ali u malim serijama.
U današnje vrijeme s promjenom tehnologije to je postalo veoma dostupno i krajnje jednostavno za proizvodnju. Ručne šivaće mašine uglavnom dolaze iz Kine. Čemu ustvari služe male priručne šivaće mašine?
To su mašinice za neke brze sitne popravke, donekle mogu zamijeniti i klasično ručno šivenje, pogodne su za putovanja, mogu poslužiti i u svakom domaćinstvu...itd. Ove mašinice imaju samo jedan gornji konac, donji konac ne postoji, mašinica proizvodi lančani bod. 
Postoji nekoliko vrsta ručnih šivaćih mašina, najčešće u upotrebi su mašinice pogonjene na baterije i bez ikakve struje. Na prvoj slici vidimo kako izgleda najobičnija mašinica sa njenim osnovnim pozicijama, druga slika prikazuje nešto veći model koji ima pogon na baterije stim da taj model ima podizač nosača igle(A) i glavni prekidač(B).


Puno je ovih minijaturnih mašina u ponudi, po mom mišljenju nemojte od njih ništa posebno očekivati, obično koriste nešto malo deblji konac a kvaliteta boda je na niskom nivou. Preporučujem šivenje u nekoliko prolaza na opterećenim mjestima.

14 comments:

  1. Anonymous7.10.16

    Kako radi ručna mašina za šivenje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rad ra ručnom šivaćom mašinicom je veoma jednostavan,uvučete konac,rukom podiglete stopicu,ispod stopice postavite materijal,spustite stopicu i opleti :)
      Ako je na baterije onda uključite mašinu na prekidaču a ako je čisto mehanička onda svaki ubod je na pritisak ruke,potrebno je obratiti pažnju da se svaki ubod pritisne do kraja,pošto je u pitanju lančani bod završetak svežite u čvor.

      Delete
    2. Anonymous8.10.16

      pomijeranje mašinice na tkanini?

      Delete
    3. Ručna mašinica za šivenje ima i transport materijala,to se odvija automatski a dužina štepa je fiksna.

      Delete
  2. Anonymous17.2.19

    Sta se radi skoncem posle provlacenja kroz iglu i sta tacno znaci opleti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous18.2.19

      Šta znači "opleti"? xD
      to znači "pritisni, pusti, pritisni, pusti..."

      Delete
  3. Anonymous9.8.19

    Imam i ja rucnu prenosivu mini masinu za sivenje na baterije, koju sam kupio mami pre 3 nedelje preko jednog online shop-a(za 50%). sivaca masina je kako kad radila dobro,kako kad lose zavisno od vrste tkanine. Cvrsce tkanine radilo je ok, dok tkanine tipa majice, bi jednostavno pocele da se guzvaju u transportnom zupcu. Medjutim pre 2 dana sivaca je masina prestala da radi, cuje se da radi motor(koji vise zuji), ali da se automatki dize i spusta iglu, ne funkcionise. Mislio sam da su se baterije istrosile i stavio sam nove,ali i dalje ne radi kako treba,a desava se i da uopste ne radi. Pa se pitam jel neko imao slicno iskustvo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To su "priručne" šivaće mašine, "priručno" bi značilo nešto za "na brzinu", kao pomoć do nailaska na "normalnu" šivaću mašinu. ručne šivaće mašine ne treba smatrati "za ozbiljno", to su jednostavni aparati koji se povremeno koriste. Kupovina ručne šivaće mašine za svakodnevno šivenje nije za preporučiti, naročito ne za istezljive materijale kao što su majice, nije to za toga.
      Same ručne šivaće mašine nisu neke posebne kvalitete, to nije predviđeno za popravljanje, ukoliko se bar malo razumijete u mehaniku, otvorite i pregledajte mašinu, nemate što izgubiti. Sledeći put mami kupite pravu šivaću mašinu:
      KAKO KUPITI I ODABRATI ŠIVACU MASINU

      Delete
    2. Anonymous25.1.21

      otvorite masinu i vidjeti ce te da je zubac od elektromotora ispao van zubcanika,samo ga gurnite natrag i trebalo bi radit

      Delete
  4. Anonymous9.6.20

    Kako uvući konac u šivka ?

    ReplyDelete
  5. Meni bi trebalo zaista za neke sitne popravke kao na pr. porubiti nešto, ušiti rajfešlus, ušti nešto što se oparalo itd. Da li može da posluži za takve stvari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izdvojite ta 2-3 € pa probajte, već smo odgovorili na ovo pitanje.

      Delete
  6. Anonymous22.8.20

    Hand held sewing machines are convenient, versatile, and a good solution in a pinch for a lot of sewing situations. Home isn’t the only place where you might have the need for a sewing machine fast. Depending on the hand held sewing machine you choose, you can get an easy to operate alternate to a regular machine that is portable and strong enough for some repairs of all types of materials.

    Portability is probably one of the best qualities of these machines and in this way they are very convenient to use. They have made sewing somewhat more convenient, and they definitely make more accurate stitches than what most folks can do by hand.

    One thing to keep in mind is that hand held sewing machines are not meant to replace traditional sewing machines for regular use. Even the best handheld sewing machine will not have the capacity to perform the same quality of stitching or have the versatility that your regular sewing machine has. What it can do is provide you with a portable machine that makes mending items easier. For example, you can’t hem a pair of drapes on your regular sewing machine without taking them down but you can with a hand held machine.

    Some sewers also use hand held sewing machines to learn how to sew. They are a great way to make crafts without the need to invest in a more expensive machine. Even the best hand held sewing machines are affordable and they provide the basic straight stitch that beginners must master before they begin to expand their capabilities.

    ReplyDelete

SEARCH