-->

Kako Se Šije Koža / Šivenje Kože Na Mašinu

Sewing natural leather :
Nastavak sa teme: 



Detaljno o šivenju kože na priloženom linku a nova pitanja i komentare pisati u nastavku posta.
Obrazloženje: pojedine teme, kako bih rekao, izazivaju veće interesovanje posjetilaca, zbog velikog broja pitanja i komentara iste moraju biti nastavljene na sledećoj stranici.


33 comments:

  1. Anonymous18.10.16

    Poštovanje,zanima me dali je Bagat Danica Electronic koju imam dovoljno snažna za šivanje kože uz iglu za kožu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous18.10.16

      Možete neku aplikaciju od tanke kože prišiti na platno,za neko ozbiljnije šivenje kože zaboravite.

      Delete
    2. Šivenje prave prirodne kože i šivenje vještačke ili eko kože su gotovo neusporedivi.!Prirodna koža je puno teži materijal za šivanje.

      Delete
  2. Nenad H.26.6.17

    Pozdrav.
    Drugi put u životu sam seo za malu kućnu mašinu, ne znam koje marke iskreno, i morao sam da sašijem nesto od eko kože. Kada mi se desio isti problem kao i svima, pala mi je na pamet ideja o podmazivanju, a ne nikakva ulja i kreme. Već razmišljajući kao student mašinstva, setio sam se da se brave na vratima podmazuju sa grafitom (Da se ulje zimi ne bi smrzavamo i blokiralo bravu), shvatio sam da je rešenje problema u praškastom lubrikantu. Bebi puder ili talk, ma može i brašno, ja sam koristio puder, jako malo je potrebno da se nanese a mašina leti, i na kraju se jako lako ukloni a pretpostavljam da je i dobro za kožu. :D
    Svaka čast majstore adminu, na odgovorima i čeličnim živcima.
    Pozdrav iz Pančeva.

    ReplyDelete
  3. Anonymous26.2.18

    Molim za pomoc, kako izgleda i kako se zove koja pravi one gumene ivice na tašnama, kao da je nekim silikonskim pistoljem istipljeno i zalijepljeno na te ivice?

    ReplyDelete
  4. Anonymous9.8.18

    Pozdrav.
    Molim preporuku, koja mašina bi bila dobra po pristupačnoj cijeni za šivanje dječjih papučica od prevrnute brušene kože, debljine 1.2 mm. Najviše bi se koristilo za obrubljivanje i najviše kroz dva sloja (na spojevima).

    Hvala i lijep pozdrav!

    ReplyDelete
  5. Anonymous31.8.18

    Radim u automobilskoj industriji i htela bih da znam da li postoji nešto čime bi se maskirala oštećenja na koži?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm?? Da li postoji takvo što..? ne znam, možda...?
      Ozbiljna automobilska industrija ne smije sebi dozvoliti "luksuz" da šivaće mašine oštećuju kožu. "Maskiranje" oštećenja na koži, ako postoji, povlači za sobom dosta podpitanja: kako uskladiti nijanse boja "korektora" i kože koju šijemo, maskiranje oštećenja-grešaka na tapacirunzima je apsolutno neprihvatiljvo za većinu kupaca, trajnost "maskiranog" dijela...itd.

      Delete
  6. Anonymous2.9.18

    Planiram početi sa sivanjem ženskih torbica od eko koze. Možete li mi pomoći oko odabira masine za to? Koji tip masine bi mi odgovarao? Unaprijed hvala na odgovoru

    ReplyDelete
  7. Anonymous30.4.19

    Pozdrav, imam sivacu masinu Elna Supermatic koju su prije mene koristili za sivanje tanjih predmeta od umjetne koze. Medjutim nisam jos vjesta raditi umjetnu kozu na njoj, zapetlja mi se konac i dr. problemcici pa ako mi mozete dat neki savjet i reci sta mislite o ovoj masini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. O mašini mislim da je vrlo stara i neodgovarajuća za taj posao:
      ŠIVENJE UMJETNE KOŽE NA KUĆNOJ ŠIVAĆOJ MAŠINI

      Delete
  8. Skoro sve vase procitah i veoma mi je prijelo. Sad me zanima mozete li nam konkretno navesti neka 2 ili 3 modela kucne masine koja bez problema sije eko kozu? Ovo za pravu kozu sam razumeo-nista bez industrijske! Hvala

    ReplyDelete
  9. Anonymous8.8.19

    Možete li mi preporučiti mašinu za sšivanje prirodne kože ? U pitanju su cipelice za bebe...da li je bolje u tom slučajku uzeti cilindarku I koliko je zgodno na njoj raditi veće predmete, naprimjer torbe?

    ReplyDelete
  10. Anonymous2.9.19

    Imam masinu SINGER 16k33 / F4237965 masinu za kozu, zanima me motor i papučica,
    koliko snage kako bi radila galenteriju(torbe, novcanike, kajseve priveske itd)
    i ako imate koliko para bi me izašlo?
    Ako imate da li postoji mogucnost da pošaljete na kućnu adresu
    ili da dodjem kod vas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je stara industrijska singer šivaća mašina na nožni pogon. Nije namijenjena za šivenje kože a još manje je namijenjena za šivenje kožne galanterije. Ovo oko motora i papučice, vi mislite da na tu mašinu ugradite mali motor i papučicu od kućne mašine i da onda šijete torbe od kože.? Nema od tog posla ništa.
      KAKO ODABRATI ŠIVACU MASINU

      Delete
  11. Anonymous6.11.19

    Imam industrijsku masinu Pfaff 463. Planram da na njoj sijem od prirodne koze tasnu, mekanom kozom, debljine 1mm. Da li moze to siti masina?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jednu tašnu ili više komada ? A zašto niste probali da li može ili ne može .? Šivenje kožnih tašni i torbi je vrlo "širok" pojam ?, jeste li sigurni da se neće desiti situacija da će ta koža na mjestima biti u više slojeva ,? Pfaff 463 je klasična stara šteperica, prilično brza, samo donji transport, ona sigurno može spojiti dva komada tanke kože, to mogu raditi i mnoge kućne mašine. O ovoj temi smo već dosta pisali pa malo pregledajte po sajtu. pogledajte i ovu temu:
      .
      ČEMU SLUŽI ŠIVAĆA MAŠINA CILINDRICA
      .

      Delete
  12. Koja je masina dovoljna za presvlacenje volana kozom

    ReplyDelete
  13. Anonymous6.1.20

    Dobar dan. Interesuje me vaše mišljenje o mašini Jack H2, kakva je za šivenje kože i eko kože, konkretno mislim na tašne. Hvala unapred.

    ReplyDelete
  14. Anonymous11.3.20

    Dobro vece, molim Vas za misljenje o masini Minerva 72128-101 za kožu. Da li moze da sine tanju kožu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minerva 72128 101 , Minerva 72129 101 ;
      Stara industrijska mašina sa iglenim transportom, to je rijedak model, bilo ih je nekada prije, za vrijeme jugoslavije po velikim pogonima za šivenje svega i svačega ali je većina završila na otpadu.
      Šivenje tanje kože, to može, samo kako,?? dva komada kože jedan na drugi i to je to, tanka koža se može šiti na hiljadu načina, već smo o tome pisali (link na dnu komentara).
      Ako mašina ima tzv. rolfus to donekle olakšava prelaze preko zadebljanja.
      Nedostatak mašine je unutrašnji zupčasti remen, znaju biti u katastrofalnom stanju, pred pucanjem a nabavka novog je vrlo teška.
      .
      IZBOR MAŠINA ZA ŠIVENJE KOŽE
      .

      Delete
  15. Anonymous11.6.20

    Pozdrav,

    U potrazi sam za šivaćom mašinom za kožu do 300e. Konkretno za šivenje gornjišta za cipele od prirodne kože( oxford, derby).
    Da li mi možete dati savet gde i koju mašinu bih mogao da uzmem u tom cenovnom rangu?

    Hvala unapred!

    ReplyDelete
  16. Anonymous31.3.21

    Molim vaše mišljenje o Jack H2 masini...Hvala

    ReplyDelete
  17. Anonymous5.4.21

    Poštovanje Master
    Singer mašina 211G256 za kožu model DOL34H.Volt 220,550W2P. Mošete li mi reći poreklo, godine koje je proizvedena i orjentirno koja bi bila cena od-do?
    Hvala najlepše.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo pitanje nema veze sa temom, vi ste naveli klasu šivaće mašine a na osnovu klase nije moguće utvrditi podatke o godini i mjestu proizvodnje. Za takvo što je potreban serijski broj mašine, o tome pogledajte na priloženom linku:
      .
      SERIJSKI BROJ NA SINGER ŠIVAĆIM MAŠINAMA-GODINA PROIZVODNJE
      .

      Delete
  18. Anonymous19.10.21

    Dobar dan, imala bih pitanje, imam u ponudi mašine stare cca 25 godina, Ideam Superautomatic i Calanda overlock 792, šivam skaj i po potrebi kožu, materijal za tende, da li su navedene mašine dobre za namjenu koja je meni potrebna? ako nije koje bi mašine trebala gledati da uzmem? ne znam da li imaju dupli transport, hvala

    ReplyDelete
  19. Anonymous20.5.23

    Imam singer cilindericu 18-2 sa rolfus stopicom. Problem mi stvara izgled donjeg štepa, kada šijem malo deblju kožu, jednostavno je neuredan. Pokušao sam sa podešavanjem zategnutosti donjeg konca. U suprotnom radi normalno. Konac 20 , igla 120 ili 140
    Zanima me Vaše mišljenje, šta mi je činiti. Unapred hvala na odgovoru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singer 18-2 ljevica, nije to mašina za debele kože i debelog konca, Singer 18-2 je stara mašina za izradu gornjih dijelova obuće kao i za popravak iste, Singer 18-2 je predviđena za tanak konac, tanku iglu i sitan štih. Deblji konac vjerovatno negdje malo zapinje i onda podešavanje napetosti nema efekta.

      Delete

SEARCH